Вітаю гостей і читачів блогу! На минулі вихідні вирішили з дружиною відвідати батьків. А мати моя з цього приводу вирішила наліпити більше манти, бо нас було багато і ми ліпили їх у 6 рук. Звичайно багато хто знайомі з рецептами, як їх ліпити і які пропорції цього м’ясного частування.

А як бути з тестом…

Часто виходить, що звичайно вміст після приготування виходить сухим або розваленим, тому що тісто порвалося і весь витік сік.

І тому сьогодні будемо описувати всі тонкощі отримання ідеально правильного тесту для вашої кулінарної фантазії. У нашому східному блюді це вже половина успіху. Головне достоїнство цих манти — це м’ясний бульйон, який необхідно зберегти всередині.

Я зібрав в статті всі можливі варіанти приготування вашої борошняний основи. Сподіваюся що вам якийсь із варіантів сподобається, і ви зможете приготувати тісто, яке не буде рватися і прилипати до листами мантышницы. А хто вже спробував обов’язково діліться своїм досвідом в коментарях.

Тісто на манти щоб воно не рвалося при варінні і не прилипало до мантоварке

У класичному рецепті мінімум інгредієнтів. А запорука ідеального тесту полягає в процесі підготовки, який я опишу нижче. Дане тісто може стати в нагоді і для інших страв, наприклад для пельменів або ж можна нарізати з нього локшину. Ніяких складнощів з замешиванием такого тесту зазвичай не виникає.

Будемо використовувати наступні продукти:

  • Тепла кип’ячена вода — 1 склянка (250 мл)
  • Куряче яйце — 2 штуки
  • Сіль — 1 чайна ложка,
  • Борошно — 4 склянки

Спосіб приготування:

Крок 1. У кожної господині є улюблена посуд, яку вона використовує постійно. Ось така вам і знадобиться. Візьміть миску в якій вам буде зручно замішувати. У неї просійте 2 склянки борошна кілька разів.

Факт, який потрібно пам’ятати! Рекомендується завжди просіяти борошно через дрібне сито. У різного сорту різний помол. А зробивши таку процедуру, очистимо борошно від домішок, позбудемося лежалих грудок. І якщо не полінуватися просіявши пару раз, ви також наситите борошно великою кількістю кисню.

Крок 2. Тепер зробіть невелике заглиблення і вбиваємо туди яйце. Зазвичай після кип’ятіння в чайнику залишається трохи води, переливаю її в склянку і даю охолонути, але попередньо додаю в неї сіль і перемішую щоб розчинилася.

Крок 3. Поступово починаємо вимішувати тісто, вливаючи потроху підсоленої води.

Близько 15 хвилин місимо круговими рухами тісто. Час теж має значення, чим довше ви це робите, тим еластичніше виходить воно для розкачування. Після того, як вам вдасться отримати податливу суміш, скачайте колобок круглий, і покладіть на дно чаші і накрийте. Можете покласти в пакет або обернути харчовою плівкою. Головне щоб воно лежало в теплі мінімум півгодини і не заветріться. Після цього його можна буде пустити на манти або пельмені.

Класичний рецепт приготування тіста на манти по-узбецьки

Тема вийти убогою якщо не розповісти про найсмачніший, на мій погляд, варіант приготування тіста. Це класичний варіант по-узбецьки, навіть якщо бути точніше так його готують в Самарканді. Таким способом його виходить катати дуже тонким, буквально прозорим, тим не менш форма зберігається.

Секрет полягає в змішуванні двох сортів борошна, і додавання невеликої кількості рослинного масла. Буквально кілька ложок, Взагалі 2 сорт примітний тим, що за рахунок більш крупного помелу, багато корисні речовини в ній залишаються. Звичайно вона виглядає трохи сірої, але володіє відмінним смаком. За Гостом зазвичай у борошні першого і вищого гатунку більше клейковини, ніж у другому, не менше 30% складу. А якщо подивитися на це з точки зору хімії, другий сорт — більш корисний. Якщо вам не хочеться змішувати сорти, пропорції нижче написані виходячи на 1 кг.

Цікаве:  Компот з вишні на зиму на 3 літрову банку — прості рецепти вишневого компоту

Не панікуйте в процесі вимішування тіста. Може воно здасться на вигляд не «привабливим» і буде злегка липнути до рук. Дайте йому «відпочити» близько години, клейковина розбухне від вологи і тісто стане м’яким і податливим.

Пропорції такі:

  • Борошно вищого сорту 600 грам;
  • Борошно другого сорту 400 грам;
  • Курячі яйця — 2 штуки;
  • Оливкова (соняшникова) олія — 40 мл;
  • Вода — 2 склянки (200-грамові);
  • Кухонна сіль — 1 столова ложка.

Щоб не витрачати час своїх читачів, я буду описувати процес коротко. Як змішувати тісто знають всі. Основну цінність представляє з себе пропорції.

Порядок дій у нас простий:

Готуємо всі інгредієнти. Борошно просіваємо і просто змішуємо обидва сорти. Робимо поглиблення в муці в яке розбиваємо яйця, додаємо олії і підсоленої води. Тісто замішується на протязі 10-15 хвилин. Потім ставитися на півгодини відпочивати.

Відео приготування тіста на манти (пельмені, вареники) в хлібопічці

Дуже часто буває, що у господині може не бути часу або навіть просто бажання займатися приготуванням тіста. Тому я знайшов коротке відео, де в кількох хвилинах розказано як приготувати тісто на пельмені, вареники або манти.

Як зробити тісто на манти на мінералці

Готувати тісто на мінералці можна з додаванням яєць або рослинного масла. Але ми зупинимося на простому рецепті. Одним словом тільки мінеральна вода і нічого зайвого. Вибір краще зупинити на сильно газованої.

Думки з приводу температури різняться. Хтось рекомендує використовувати холодну, а хтось віддає перевагу використовувати кімнатної температури. Єдине, в чому одностайні кухаря, що відкривати пляшку найкраще саме перед тим, як будете додавати воду в тісто, щоб бульбашки газу не зникли.

Запам’ятовуємо пропорції простого рецепту:

  • Борошно пшеничне — 500 грам;
  • Мінеральна вода — 0,25 літра;
  • Сіль — 5 грам

Тісто на манти кращий рецепт на молоці

Кухаря з великим досвідом абсолютно впевнені в тому, що тісто на манти або пельмені обов’язково має бути приготовлено будинку, а не куплене в магазині. Ми з ними в цьому питанні солідарні. І наступний простий рецепт у нас на молоці.

При належній вправності і уделенном уваги, у вас вийде незвичайне на смак тісто. Такий продукт чудово підходить не тільки до начинки з м’яса, але і з гарбузом або картоплею. Інгредієнти перед змішуванням найкраще підготувати заздалегідь. Вони повинні бути кімнатної температури.

Інгредієнти:

  • Молоко — 1 стакан;
  • Яйце — 2 штуки;
  • Борошно — 3 склянки;
  • Рослинна місце — 2 столові ложки
  • Сіль — 1 чайна ложка

Порядок дій наступний:

Крок 1. Для рецепту найкраще підходить домашнє молоко. Якщо воно покупне, то зупиніть свій вибір на марці з хорошою жирністю. На один стакан вам знадобитися пара столових ложок соняшникової олії, вливаємо його і ретельно перемішуємо.

Крок 2. В окремому посуді розбиваємо 2 яйця, підсолюємо і вилочкою збовтуємо. Після цього вливаємо молоко.

Крок 3. Просійте борошно. Якщо час дозволяє, зробіть це два рази. І починаємо потихеньку додавати частинами борошно в нашу суміш. Про кількість нічого сказано не було, тому що може піти від 2 до 3 склянок, залежно від сорту та якості продукту.

Крок 4. Поки тісто ще не густе, краще використовувати ложку. По мірі того, як воно буде ставати крутіше, доведеться докласти руки.

Крок 5. Вимішуємо 10-15 хвилин. Після того, як воно стане пружним. загорніть його в харчову плівки і дайте йому підійти протягом півгодини.

Тісто готове, і тепер з нього можна ліпити чудові манти.

Дорогі друзі,

На цьому у мене все. Сподіваюся, що стаття була корисною для вас. Пишіть в коментарях вашу думку. Якщо сподобалося діліться в соцмережах. Вам нічого не варто, а для сайту велика користь.

Спасибі вам величезне за вашу увагу. Здоров’я і вдачі вам і вашим близьким.