Простий рецепт запіканки з сиром, йогуртом і джемом без борошна
Ще один простий рецепт приготування сирної запіканки в духовці. Він виходить шаруватим, з чітко видимими шарами сирної маси, полуничного йогурту і кисленького джему. Частування виходить дуже солодким, борошно в ньому не використовується, тому ви можете знизити частина цукру, а замість йогурту використовувати сметану.
Інгредієнти ми не змішуємо по частинах, все відправляємо в одну чашу і там добре перемішуємо. Готуємо в 2 етапи щоб вийшли шари. Як це зробити описано нижче. Єдина вимога до сиру, він має бути без грудочок, пастоподібний. Можна перетерти звичайний сир пожирніше через сито або замішати блендером.
Інгредієнти:
- Сир — 800 грам;
- Манка — 100 грам;
- Цукор — 100 грам;
- Яйця — 4 штуки;
- Есенція ванілі — 1 столова ложка;
- Узюм — 100 грам;
- Сметана (йогурт) — 400 грам;
- Цукор — 100 грам (якщо йогурт менше);
- Джем для прикраси
Покрокова інструкція:
1. Візьміть велику чашу, в якій вам буде зручно замішувати складові. Додаємо 100 грам цукру, 100 г манної крупи, 2 яйця, сухофрукти за смаком. Якщо сухофрукти великі, попередньо подрібніть їх ножем. Для аромату вливаємо 1 столову ложку ванільної есенції. Відставляємо чашу на 15 хвилин постояти.
2. Включаємо духовку. Тісто треба перелити у форму для запікання. Її краще попередньо змастити вершковим маслом, дно можна посипати борошном або панірувальними сухарями. Після цього розгладьте поверхню ложечкою. Відправляємо випікатися при температурі в печі 180°З градусів рівно на 30 хвилин. Після випікання піч не вимикаємо.
3. Підготуємо начинку для другого шару. Як було сказано вище, якщо ви не любите надто солодке, то можна зменшити кількість цукру. У нас використано 400 грам полуничного йогурту, так як в ньому є цукор, додамо всього 40 грам. Йогурт легко замінити на сметану, буде відрізнятися тільки смак, зовні і по структурі змін не буде. Також розбиваємо 2 яйця, все добре перемішуємо.
4. Через 30 хвилин виймаємо форму з духовки, наша запіканка на половині шляху до готовності. Зверху наливаємо полуничний йогурт. Відправляємо назад у піч на 30 хвилин при тій же температурі.
5. Коли запіканка готова даємо їй охолонути повністю, після цього знімаємо форму. Потім використовуємо полуничний, вишневий або будь-який інший джем, який вам подобається, краще, якщо він буде з кислинкою, змащуємо верхню частину тонким шаром. Це приховає тріщини, які утворюються на поверхні при випіканні та покращить загальний смак страви.
6. Залишається тільки розрізати запіканку. На таку кількість сиру ми використовували всього 100 грам узюма. Можна замінити на інші сухофрукти, але нарізати їх дрібніші. Або використовувати в рецепті свіжі або заморожені ягоди.
Сирна запіканка, яку ми спекли без борошна, готова до подачі на стіл. У неї апетитна скоринка знизу, пишний шар сирної маси, який покриває м’яка, ніжна сметана або йогурт. І доповнює всі шар джему. Красиво, дуже смачно. Для чаювання підходить як не можна краще. Якщо у вас сир без грудок, можете сміливо використовувати такий рецепт. Він простий і його можна швидко приготувати.