Як смачно приготувати сирну запіканку в духовці з скоринкою

Давайте спробуємо приготувати ще один варіант класичної сирної запіканки. Тут в основі замінимо манку і борошно на крохмаль, у нас він кукурудзяний. Але спосіб запікання змінимо, будемо використовувати пекарську папір. Таким способом запіканки вийти рум’яна щільна кірочка, не хрустка, але приємна на смак.

Інгредієнти:

  • Сир — 700 грам;
  • Яйця — 4 штуки;
  • Сметана — 3 столові ложки;
  • Крохмаль кукурудзяний — 3 столові ложки;
  • Цукор — 100 грам;
  • Розпушувач — 1 упаковка 10 грам;
  • Ванілін — 10 грам

1. Всі інгредієнти з’єднайте в одній чаші, але за прикладом 1 рецепта у яєць відділити жовтки від білків. Білки приберемо в бік, вони нам знадобляться пізніше.

2. До сиру додаємо цукор і жовтки, засипаємо крохмаль, розпушувач, ванілін. Жодних сухофруктів не використовуємо, це за бажанням.

Цікаве:  Овочеве рагу з баклажанами і кабачками

3. Всю масу за допомогою заглибного блендера подрібнюємо до однорідності без грудочок.

4. Яєчні білки збиваємо міксером до білої повітряної піни.

5. Тепер ми її втручається в нашу основну сирну масу. Краще робити це частинами по одній-дві ложки і перемішувати.

6. Форму для запікання вистилаємо пекарської папером і всю масу перелити в неї.

7. Випікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Результат залежить безпосередньо від вашої духовці. Щоб бути впевненим у результаті готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою. Якщо сухо і перестає прилипати значить все готово.

Така проста сирна запіканка, дійсно найбільш точно передає знайомий нам з дитинства смак. Виходить дуже пишне, м’який і ніжний сирний пиріг.