Як смачно приготувати сирну запіканку в духовці з скоринкою
Давайте спробуємо приготувати ще один варіант класичної сирної запіканки. Тут в основі замінимо манку і борошно на крохмаль, у нас він кукурудзяний. Але спосіб запікання змінимо, будемо використовувати пекарську папір. Таким способом запіканки вийти рум’яна щільна кірочка, не хрустка, але приємна на смак.
Інгредієнти:
- Сир — 700 грам;
- Яйця — 4 штуки;
- Сметана — 3 столові ложки;
- Крохмаль кукурудзяний — 3 столові ложки;
- Цукор — 100 грам;
- Розпушувач — 1 упаковка 10 грам;
- Ванілін — 10 грам
1. Всі інгредієнти з’єднайте в одній чаші, але за прикладом 1 рецепта у яєць відділити жовтки від білків. Білки приберемо в бік, вони нам знадобляться пізніше.
2. До сиру додаємо цукор і жовтки, засипаємо крохмаль, розпушувач, ванілін. Жодних сухофруктів не використовуємо, це за бажанням.
3. Всю масу за допомогою заглибного блендера подрібнюємо до однорідності без грудочок.
4. Яєчні білки збиваємо міксером до білої повітряної піни.
5. Тепер ми її втручається в нашу основну сирну масу. Краще робити це частинами по одній-дві ложки і перемішувати.
6. Форму для запікання вистилаємо пекарської папером і всю масу перелити в неї.
7. Випікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Результат залежить безпосередньо від вашої духовці. Щоб бути впевненим у результаті готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою. Якщо сухо і перестає прилипати значить все готово.
Така проста сирна запіканка, дійсно найбільш точно передає знайомий нам з дитинства смак. Виходить дуже пишне, м’який і ніжний сирний пиріг.