Всім привіт! Звичайно, є на світі люди, які це блюдо не люблять. Але я таких не знаю. Шаурма з куркою в лаваші або шаверма — дуже смачна різновид фастфуда. Я ні в якому разі не закликаю нікого купувати це частування у вуличних забігайлівках. Адже його легко приготувати в домашніх умовах, з перевірених продуктів.

Всі інгредієнти дуже прості та доступні. Лаваш (бездрожжевая коржик), м’ясо і дуже багато свіжих овочів. У мене язик не повертається назвати все це шкідливою їжею. Таке блюдо підійде і на вечерю, і на обід, і навіть на сніданок.

Сьогодні я збираюся побалувати такий вкуснятинкой свою сім’ю і всіх вас запрошую взяти участь у цьому святі живота.

Шаурма з куркою в лаваші (покроковий рецепт з корейською морквою)

Ми всі дуже любимо корейські салати. Тому в такій страві ми з’єднуємо хліб, курку, овочі і гостру моркву. Вона зробить блюдо ще апетитніше і соковитіше.

В даному варіанті у мене є ще і картопля фрі. Хто бажає зменшити кількість вуглеводів, можете її виключити. Шаурма від цього менш смачною не стане.

Нам знадобиться:

  • Куряча грудка — одна 500 гр.
  • Огірок — 1 шт.
  • Помідор — 1 шт.
  • Пекінська або білокачанна капуста — 150-200 гр.
  • Петрушка — за смаком
  • Часник — за смаком
  • Картопля 1-2 шт.
  • Корейська морква — 150 гр.
  • Сир — 150 гр.
  • Вірменський лаваш — 3 шт.
  • Сметана 15% — 100 мл
  • Кефір 1% — 100 мл
  • Паприка, сіль, хмелі-сунелі, чорний мелений перець, паприка — за смаком
  • Соус чилі — 0,5 ч. ложки (за бажанням)
  • Рослинна олія для обсмажування і для маринаду

Готуємо начинку:

1. Куряче м’ясо помити, обсушити, нарізати невеликими шматками і помістити в глибоку миску. Часник очистити і подрібнити ножем або пресом, і відправити до м’яса.

2. Сюди ж підсипаємо приправу для курки, приблизно чайну ложку, сіль і перець. Всі поливаємо столовою ложкою рослинного масла. Руками натираємо цією сумішшю кожен шматочок курятини.

Потрібно, щоб спеції рівномірно розподілилися по м’ясним шматочках.

Тепер залишимо куряче філе маринуватися на двадцять хвилин.

3. Тим часом готуємо соус. Для цього, в глибокій мисці з’єднаємо сметану і кефір. Сюди ж видавимо зубчик часнику, додамо половинку чайної ложки хмелі-сунелі, паприки, трохи коріандру, трохи солі і гострого соусу чилі (за бажанням). Ретельно все розмішуєм віночком або вилкою. Залишимо соус настоюватися.

4. Займемося приготуванням картоплі фрі. Овоч очистимо, вимиємо і обсушим паперовими серветками. Нарізаємо тонкою соломкою і відправляємо обсмажуватися на розпечену сковороду з великою кількістю рослинного масла. Готові смажені скибочки дістаємо шумівкою і перекладаємо на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб прибрати зайвий жир.

5. Замариновані шматочки курки так само обсмажуємо з обох сторін в киплячому маслі до рум’яної скоринки. І готове філе теж відправляємо на паперовий рушник, для вбирання залишків олії.

Цікаве:  Машхурда по-узбецьки — рецепт узбецького супу з махаємо в домашніх умовах

6. Овочі та зелень і чистимо, за необхідності. Листя капусти, огірок, помідор ріжемо тонкою соломкою. Петрушку дрібно рубаємо. А потім все висипаємо в глибоку миску, злегка перемішати.

Ні в якому разі не слід овочі м’яти, щоб вони не дали сік.

З цієї ж причини не потрібно їх і солити.

7. Далі курятину нарізаємо дрібними шматочками довільної форми. Можна додатково ще порубати ножем вздовж і впоперек. Нарешті, всі інгредієнти готові і можна приступати до згортання нашого заповітного частування.

Готуємо шаурму:

8. У нас три лаваша, тому, приблизно, розподіляємо всі складові на три частини. Тепер розкладаємо на столі корж, намазуємо на одну половину 1-2 столових ложки соусу. Потім викладаємо салатну начинку, картопля фрі, корейську моркву і поливаємо ще парою столових ложок соусу. Потім розмістити рівномірно м’ясо і натерти трохи сиру. Останнім за бажанням.

9. Далі, полити, при необхідності, ще соусом і загорнути шаурму. Як це зробити акуратніше? Спочатку підігніть бокові сторони, типу як конвертик робимо, а потім скачати в рулон. Ось і все готово!

10. Знову розігріваємо сковорідку, злегка змащуємо маслом і викладаємо на неї наші рулончики. Злегка притискуємо, щоб трохи приплюснулись, і запікаємо так близько хвилини. Повторюємо те ж саме з іншого боку. Від сковорідки не йдемо, може бути, знадобиться трохи більше часу.

11. Потім, знову перевернути шаурму і повторити ще по одному разу з кожної сторони. Для краси, якщо у вас ребриста сковорода, можна спочатку покласти запікати паралельно ребрам, а потім упоперек. Отримаємо ось такі клітинки як на фото нижче.

Смачна і ароматна шаурма з куркою і корейською морквою готова! Можна подавати до столу, розрізавши її по палама по діагоналі і уклавши половинки один на одного навскоси, а можна залишити і так. Якщо соус, що залишився, поставте пиалку з ним на стіл, гості з’їдять його з задоволенням. І отримуйте заслужені компліменти своїм кулінарним здібностям.

Відео про те, як готувати вдома шаурму з куркою, капустою і помідорами

А цей рецепт класичний, без додавання зайвих інгредієнтів. Автор «Кращі рецепти» з каналу You Tube розповість як швидко і просто приготувати шаурму швидко і просто.

А для начинки знадобиться:

  • Капуста пекінська або білокачанна — 4-5 листочків
  • Огірки свіжі або мариновані — 2 шт.
  • Томати — 3 шт. середніх
  • Ріпчаста цибуля — за бажанням
  • Куряче м’ясо — 400 грам
  • Перець чорний мелений, сіль, приправа для курки — за смаком
  • Лаваш — 2 штуки
  • Рослинне масло — для змазування сковороди

Для соусу:

  • Сметана — 3 ст. ложки
  • Майонез — 3 ст. ложки
  • Часник — 1-2 зубчики
  • Сіль, каррі, паприка, хмелі-сунелі, зелень — за смаком

Ось так швидко можна приготувати класичну шаурму. І їсти її з задоволенням і без побоювання.

Сподіваюся, що якийсь із рецептів вам сподобався, а може бути і обидва відразу. Спробуйте приготувати і той, і інший. Вам і вашим близьким обов’язково сподобається результат. А я бажаю всім всього самого смачного!