Літній салат з огірків, перцю, помідорів і цибулі

Ще пропоную вам дуже гарну закуску. Овочі укладаємо шарами. Використовувані інгредієнти мають різний колір, тому в банках вони виглядають яскраво і нарядно. Смак теж не підкачає, повірте.

Візьмемо:

  • 300 г помідор,
  • 200 г огірків,
  • 200 г болгарського перцю,
  • 150 г ріпчастої цибулі,
  • 3 часникового зубчики,
  • 6 ч. л. столового оцту 6%,
  • 3 ч. л. солі,
  • 1,5 ч. л. цукру,
  • 3 ст. л. рослинної олії,
  • 6 горошин запашного перцю,
  • 650 мл води.

Цієї кількості продуктів вистачає приблизно на три 0,5 літрові банки.

Крок 1. Почнемо з підготовки овочів. Головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо півкільцями.

У солодкого перцю виймаємо перегородки і насіння. І м’якоть нарізаємо тонкими смужками.
Огірки подрібнюємо кільцями, помідори часточками. Часникові дольки ріжемо уздовж тонкими пластинками.

Крок 2. На дно стерильних банок викладаємо по парі горошин запашного перцю, на них наливаємо масло по 1 ст. л. в кожну ємність.

Цікаве:  Помідори на зиму, пальчики оближеш — 28 самих смачних рецептів

Далі викладаємо шари. Першим йдуть півкільця цибулі. На нього шар перців. Потім йдуть огірки, і завершує наповнення шар з помідор.

На самий верх в кожну банку кладемо по парасольки кропу в кожну банку і по парі пластинок часнику для аромату.

Виливаємо по 2 ч. л. столового оцту в кожну тару і додаємо підсилювачі смаку. По 1 ч. л. солі і 0,5 ч. л. цукру. Потім кип’ятимо воду і наповнюємо окропом банки до самого верху. Прикриваємо стерильними кришками.

Крок 3. Для пастеризації потрібно взяти широку каструлю. На її дно укласти рушник або серветку. На неї встановлюємо заготовки і наливаємо в каструлю холодну воду.

З моменту закипання стерилізуємо салат 10 хвилин на повільному вогні.

Акуратно виймаємо заготовки з каструлі і укупориваем. Перевертаємо на кришку і відправляємо «під шубою» до повного охолодження.

На це піде приблизно добу. Потім прибираємо консервацію на зберігання.