Як приготувати салат з перцю з огірками і часником

Тепер розглянемо цікавий варіант салату з додаванням часнику і порошку гірчиці. Порошок додасть закуски гостро-пряний присмак, заодно виступить додатковим консервантом. Також зазначу, що за додавання консервацію гірчичного порошку, маринад вийде каламутним. При бажанні його можна замінити насінням.

Візьмемо:

  • 1 кг огірків,
  • 2 солодких перцю,
  • пучок петрушки,
  • 6-7 зубчиків часнику.

В маринад:

  • 1 ч. л. солі,
  • 2 ст. л. цукру,
  • 1 ч. л. сухої гірчиці,
  • 50 мл оцту 9%,
  • 50 мл рослинного масла.

Крок 1. Промиті огірки нарізаємо шматочками або великими часточками. Очищений перець також подрібнюємо великими шматками, не мельчим.

Пучок петрушки дрібненько порубаємо гострим ножем або наріжемо кухонними ножицями. А часникові зубки пропустимо через прес.

Всі овочі змішати в одній мисці.

Крок 2. Готуємо маринад. Для цього в сухі інгредієнти вводимо пісне масло і оцет. Ретельно перемішуємо, щоб кристали солі і цукру повністю розчинилися.

Цікаве:  Як варити кукурудзу в качанах у каструлі з сіллю в домашніх умовах

Переливаємо заливку в овочеву масу і залишаємо маринуватися на 3 години, періодично помішуючи.
За вказаний час шматочки виділять багато соку. Нам потрібно спробувати салат на смак. Щоб вчасно внести корективи.

Крок 3. Тепер наповнюємо овочевий масою стерильні банки до самого верху. Як і раніше намагаємося щільно утрамбувати шматочки і трохи потрясти ємність, щоб вийшло повітря.

Намагайтеся, щоб зверху у вас заливка повністю покривала овочі. Накриваємо наповнені банки стерильними кришками і приступаємо до пастеризації.

Крок 4. На дно широкої каструлі викладемо непотрібне рушник. Воно збереже нашу консервацію від перепаду температур.

Всередину каструлі наллємо холодну воду до рівня плічок тари. Та з моменту закипання на повільному вогні простерилизуем їх 10 хвилин.

Потім акуратно виймаємо гарячі ємності і ретельно їх укупориваем. Перевіряємо герметичність закупорки, перевернувши їх догори дном. Кришка не повинна пропускати вологу зсередини.

Після повного охолодження прибираємо на зберігання.