Самий смачний рецепт салату з перців і огірків без додання оцту
Оцет є найпоширенішим консервантом. Але при цьому він не дуже корисний, а деяким людям і зовсім протипоказаний. Тому пропоную варіант приготування перцевої заготовки без його додавання.
Візьмемо:
- 2 кг помідорів,
- 1 кг огірків,
- 1 кг цибулі,
- 1 кг болгарського перцю,
- 50 г свіжої петрушки,
- 4 ч. л. цукру,
- 3 ст. л. солі,
- у кожну банку по дві горошини запашного перцю.
Крок 1. Починаємо з підготовки і нарізки овочів. Солодкі перці ретельно промиваємо. Видаляємо зсередини перетинки з насінням і м’якоть нарізаємо соломкою.
Томати краще брати не переспілі, які тримають форму. Їх потрібно нарізати часточками або чверть скибочками.
Огірочки потрібно нарізати у формі кілець або середніми шматочками. Готування ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Залишається дуже дрібно порубати зелень.
Крок 2. Беремо широку ємність і шарами викладаємо овочі для рівномірного просолювання. Спочатку викладемо частина томатів, на них цибулю. Потім зробимо шар огірків і зелені. Присипаємо їх 2 ст. л. цукру і 1,5 ст. л. солі. У нас кам’яна.
Робимо ще шар томатів та інших овочів і також зверху посипаємо рештою 1,5 ст. л. солі і 2 ч. л. цукру.
Тепер ретельно перемішуємо всі шари для рівномірності розподілу солі і цукру. На цьому етапі потрібно спробувати салат на смак і при необхідності ще підсолити або підсолодить масу.
На дно кожної ємності викладемо по парі горошин перцю. Перекладаємо в стерильні банки отриману овочеву суміш, намагаючись щільно утрамбувати шматочки. Потрясем баночку, щоб заповнилися порожнечі і рівномірно розподілимо овочевий сік.
Прикриваємо заготовки стерильними кришками і приступаємо до стерилізації.
Крок 3. Дно широкої каструлі застеляємо ганчірочкою і виставляємо на неї наповнені ємності. Всередину каструлі наливаємо холодну воду, не доходячи рівня шийок банок. Важливо врахувати, що при кипінні води не повинна потрапляти всередину заготовок.
З моменту закипання знижуємо нагрівання плити і засікаємо 1 годину.
Потім по черзі дістаємо консервацію і укупориваем її кришками. Залишаємо на добу в перевернутому стані під ковдрою.
https://youtu.be/Add4-shMBCQ
Потім прибираємо на зберігання.