Самий смачний рецепт салату з перців і огірків без додання оцту

Оцет є найпоширенішим консервантом. Але при цьому він не дуже корисний, а деяким людям і зовсім протипоказаний. Тому пропоную варіант приготування перцевої заготовки без його додавання.

Візьмемо:

  • 2 кг помідорів,
  • 1 кг огірків,
  • 1 кг цибулі,
  • 1 кг болгарського перцю,
  • 50 г свіжої петрушки,
  • 4 ч. л. цукру,
  • 3 ст. л. солі,
  • у кожну банку по дві горошини запашного перцю.

Крок 1. Починаємо з підготовки і нарізки овочів. Солодкі перці ретельно промиваємо. Видаляємо зсередини перетинки з насінням і м’якоть нарізаємо соломкою.

Томати краще брати не переспілі, які тримають форму. Їх потрібно нарізати часточками або чверть скибочками.

Огірочки потрібно нарізати у формі кілець або середніми шматочками. Готування ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Залишається дуже дрібно порубати зелень.

Крок 2. Беремо широку ємність і шарами викладаємо овочі для рівномірного просолювання. Спочатку викладемо частина томатів, на них цибулю. Потім зробимо шар огірків і зелені. Присипаємо їх 2 ст. л. цукру і 1,5 ст. л. солі. У нас кам’яна.

Цікаве:  Як варити кукурудзу в качанах у каструлі з сіллю в домашніх умовах

Робимо ще шар томатів та інших овочів і також зверху посипаємо рештою 1,5 ст. л. солі і 2 ч. л. цукру.

Тепер ретельно перемішуємо всі шари для рівномірності розподілу солі і цукру. На цьому етапі потрібно спробувати салат на смак і при необхідності ще підсолити або підсолодить масу.

На дно кожної ємності викладемо по парі горошин перцю. Перекладаємо в стерильні банки отриману овочеву суміш, намагаючись щільно утрамбувати шматочки. Потрясем баночку, щоб заповнилися порожнечі і рівномірно розподілимо овочевий сік.

Прикриваємо заготовки стерильними кришками і приступаємо до стерилізації.

Крок 3. Дно широкої каструлі застеляємо ганчірочкою і виставляємо на неї наповнені ємності. Всередину каструлі наливаємо холодну воду, не доходячи рівня шийок банок. Важливо врахувати, що при кипінні води не повинна потрапляти всередину заготовок.

З моменту закипання знижуємо нагрівання плити і засікаємо 1 годину.

Потім по черзі дістаємо консервацію і укупориваем її кришками. Залишаємо на добу в перевернутому стані під ковдрою.

https://youtu.be/Add4-shMBCQ

Потім прибираємо на зберігання.