Смачний салат з огірків і солодкого перцю в томатній заливці без стерилізації

Тепер докладний варіант приготування без стерилізації салату. Він теж виходить смачний, але овочі трохи втрачають у хрусткості. Однак, родзинку цим рецептом додасть томатна заливка. Виходить насичена закуска в ароматному помідоровому соку.

Візьмемо:

  • 3 кг томатів,
  • 3 кг огірків,
  • 1.5 кг солодкого перцю,
  • 2 гострих перцю за бажанням,
  • пучок зелені,
  • 3 головки часнику,
  • 2,5 ст. л. солі,
  • 200 мл олії,
  • 120-180 г цукру,
  • 100 мл оцту 9%,
  • 12 горошин чорного перцю.

Крок 1. Починаємо підготовку овочів. Перебрані і промиті плоди подрібнюємо. Болгарські перці очищаємо від серединок і нарізаємо соломкою. Якщо використовуєте гострий перець, то його пропускаємо через м’ясорубку разом з томатами.

Огірки позбавляємо від кінчиків і подрібнюємо кільцями.

Очищаємо від лушпиння часникові часточки і розрізаємо їх на пластинки. У помідор прибираємо плодоніжку і м’якоть розрізаємо на шматочки, щоб було зручно їх спускати в м’ясорубку або подрібнити в блендері.

Цікаве:  Короп в духовці цілком: рецепти запікання з овочами

Крок 2. В отриманий томатний сік додаємо перець і цю масу ставимо на нагрів. З моменту закипання, проваримо 15 хвилин. Потім додамо сіль і цукор і ретельно їх перемішати.

Знову дочекаємося закипання і овочеву масу додаємо огірки. Відразу всипаємо горошини чорного перцю і вливаємо олію. З цього моменту салат потрібно проварити ще 15 хвилин.

Потім додамо часник і дрібно порізану зелень. Відразу вливаємо оцет і вимикаємо нагрівання.

В якості зелені беріть ті види, що любите. Ми частіше використовуємо кріп з петрушкою. Але додають і селеру і базилік. Все на любителя.

Крок 3. Готову гарячу масу переливаємо в стерильні банки. Намагаємося, рясно і рівномірно наливати заливку. Щоб з банки вийшов повітря, трохи потрясіть її, то зникнуть всі порожнечі.

Укупориваем ємності стерильними кришками.

Перевіримо заготовки на герметичність, для цього перевернемо консервацію догори дном і залишимо в такому положенні до повного охолодження.