Салат з курки з смаженими грибами — дуже смачний рецепт на свято

Салати гарні в будь-який час року. І зараз я розповім вам рецепт ще одного курячого салату, в якому ніжне м’ясо відмінно поєднується з помідорами і грибами. Цей салат може бути як самостійним легким перекусом, так і доповненням до іншого блюда.

В рецепті ми використовували варену курку, спеціально куплену для цього. Але ви можете також взяти решту курку гриль або індичку. Якщо ви хочете знизити калорії страви, то використовуйте легкий майонез або несолодкий йогурт.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка — 2 шт.
  • Гриби печериці — 200 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • 150 гр. тертого сиру
  • 2-3 помідора
  • Свіжа петрушка або кінза
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Майонез
  • Рослинна олія

Етапи приготування:

Крок 1. Надішліть курячі грудки в киплячу воду. Проваріть їх протягом 20 хвилин. Вимкніть вогонь і, не виймаючи з води, дайте м’ясу повністю охолонути.

Крок 2. Тим часом розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. І обсмажте на ньому очищений і дрібно нарізану цибулю до рум’яного кольору. Не забувайте час від часу помішувати, щоб цибуля не підгорів і обжарился рівномірно.

Цікаве:  Кабачкова ікра на зиму через м'ясорубку — кращі рецепти приготування

Крок 3. Потім очистіть гриби від бруду і гарненько промийте їх водою. Наріжте на дрібний кубик і відправте в сковороду з цибулею.

Крок 4. Смажити гриби слід до тих пір, поки не випарується вся рідина, яка буде виділятися з них. Після цього зніміть сковороду з вогню і дайте грибів повністю охолонути.

Крок 5. Курячі грудки до цього часу вже охолонуть. Їх потрібно нарізати кубиком і відправити в глибоку миску.

Крок 6. Потім додайте до курки остиглі гриби з цибулею.

Крок 7. Помідори наріжте кубиками середнього розміру і відправте також в миску.

Крок 8. Тепер необхідно всипати тертий сир. Краще всього для цього салату підійде Пармезан.

Крок 9. Дрібно наріжте зелень і посипте поверх сиру.

Крок 10. Далі слід приправити салат сіллю і чорним перцем за смаком.

Крок 11. Заключним кроком буде заправка салату майонезом…

… та його перемішування.

Готовий салат викласти на красиву тарілку і подавати відразу ж після заправки. Вийде ще смачніше, якщо цей салат трохи охолодити в холодильнику.