Салати з куркою можна вважати лідерами серед всіх салатів. Різновидів і способів приготування настільки багато, що їх і не злічити. Як і у всіх стравах, серед цього неймовірного кількості рецептів зустрічаються як вдалі, так і не дуже.

Такі шедеври, як Цезар з куркою, знають мабуть всі. І цей салат обов’язково присутній на всіх святкових столах. Але найчастіше, всім відомі і постійно готуються страви приїдаються і хочеться спробувати щось нове та цікаве. Та так, щоб було не тільки красиво, але ще й смачно. У зв’язку з цим і була написана ця стаття, в якій зібрана підбірка простих рецептів салатів з куркою на кожен день.

Продукти для приготування настільки доступні, а способи дуже прості, що можна готувати за цими рецептами в будь-який час. І навіть якщо вас зацікавив якийсь рецепт з наведених нижче, а інгредієнтів для приготування у вас немає, ви з легкістю можете замінити їх на щось інше. Детальніше про все це написано нижче.

Рецептів багато і стаття вийшла досить великий. Тому влаштовуйтесь зручніше, ми починаємо.

Простий і смачний салат з курки — покроковий рецепт

Ніжне куряче м’ясо, варені яйця, смачні огірки і пряна морква — ось складові салату, який ми зараз з вами розглянемо. Цей рецепт обов’язково повинен бути у вашій кулінарній скарбничці.

Дане блюдо чудово підійде у вигляді гарніру або закуски. Його можна подавати в звичайному вигляді, або в якості начинки для бутербродів. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.

Якщо ви є любителем корейської моркви, то цей рецепт не залишить вас байдужим. Ну а якщо ви хочете вибрати щось більш масштабне, то у нас є велика добірка салатів з корейською морквою і куркою. Обов’язково подивіться.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 450 гр.
  • Корейська морква — 400 гр.
  • 3 яйця
  • Огірки — 4-5 шт.
  • Тертий сир — 150 гр.
  • Сіль — за смаком

Приготування:

Крок 1. Приготувати всі продукти. Гарненько вимити огірки. Зварити яйця і охолодити перед додаванням в салат.

Крок 2. Зварити куряче м’ясо. Для цього каструлю з водою, доведіть до кипіння і відправте в неї курку. Посоліть за смаком і варіть близько 20 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте курці охолонути до кімнатної температури.

Щоб прискорити процес охолодження курки, вийміть її з гарячої води і покладіть на блюдце.

Крок 3. Наріжте остигле куряче м’ясо на кубики однакового розміру, приблизно 1,5 на 1,5 см.

Крок 4. Подрібніть яйця за допомогою ножа або спеціальної яйцерізки. До речі, дуже зручна річ, яку варто придбати для домашніх потреб.

Крок 5. Огірки очистіть від шкірки. Потім наріжте їх шматочками того ж розміру, що і курку.

Крок 6. Додати тертий сир. При необхідності трохи посоліть.

Крок 7. Додайте моркву по-корейськи.

Крок 8. Заправте салат майонезом. Або сумішшю майонезу зі сметаною.

Якщо ви віддаєте перевагу більш здорову їжу, то майонез можна виключити і заправити салат сметаною. На мій погляд, смак страви від цього сильно не постраждає.

Крок 9. Змішайте всі інгредієнти.

Залиште салат на 30 хвилин, щоб він просочився і дійшов до потрібного стану. Потім можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Салат з курки з смаженими грибами — дуже смачний рецепт на свято

Салати гарні в будь-який час року. І зараз я розповім вам рецепт ще одного курячого салату, в якому ніжне м’ясо відмінно поєднується з помідорами і грибами. Цей салат може бути як самостійним легким перекусом, так і доповненням до іншого блюда.

В рецепті ми використовували варену курку, спеціально куплену для цього. Але ви можете також взяти решту курку гриль або індичку. Якщо ви хочете знизити калорії страви, то використовуйте легкий майонез або несолодкий йогурт.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка — 2 шт.
  • Гриби печериці — 200 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • 150 гр. тертого сиру
  • 2-3 помідора
  • Свіжа петрушка або кінза
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Майонез
  • Рослинна олія

Етапи приготування:

Крок 1. Надішліть курячі грудки в киплячу воду. Проваріть їх протягом 20 хвилин. Вимкніть вогонь і, не виймаючи з води, дайте м’ясу повністю охолонути.

Крок 2. Тим часом розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. І обсмажте на ньому очищений і дрібно нарізану цибулю до рум’яного кольору. Не забувайте час від часу помішувати, щоб цибуля не підгорів і обжарился рівномірно.

Крок 3. Потім очистіть гриби від бруду і гарненько промийте їх водою. Наріжте на дрібний кубик і відправте в сковороду з цибулею.

Крок 4. Смажити гриби слід до тих пір, поки не випарується вся рідина, яка буде виділятися з них. Після цього зніміть сковороду з вогню і дайте грибів повністю охолонути.

Крок 5. Курячі грудки до цього часу вже охолонуть. Їх потрібно нарізати кубиком і відправити в глибоку миску.

Крок 6. Потім додайте до курки остиглі гриби з цибулею.

Крок 7. Помідори наріжте кубиками середнього розміру і відправте також в миску.

Крок 8. Тепер необхідно всипати тертий сир. Краще всього для цього салату підійде Пармезан.

Крок 9. Дрібно наріжте зелень і посипте поверх сиру.

Крок 10. Далі слід приправити салат сіллю і чорним перцем за смаком.

Крок 11. Заключним кроком буде заправка салату майонезом…

… та його перемішування.

Готовий салат викласти на красиву тарілку і подавати відразу ж після заправки. Вийде ще смачніше, якщо цей салат трохи охолодити в холодильнику.

Рецепт простого і дуже смачного салату з курки з ананасами

Це один з моїх улюблених курячих салатів. Його часто називають картопляним салатом або салатом з куркою, ананасом і картоплею. Як не крути, все одно смачно. Зрештою, курка і ананаси — це дуже гарне поєднання смаків. Цей салат можна оформити у вигляді ананаса і подати до якого-небудь свята.

Також, додаткову нотку у смаку надають домашні мариновані болгарські перці. Але якщо у вас немає таких, то ви можете придбати їх в будь-якому магазині. Благо зараз немає дефіциту в продуктах.

Сподіваюся, вам сподобається цей смачний курячий салат так само, як він подобається мені.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 700 гр.
  • 3 картоплини середнього розміру
  • Ананаси — 500 гр.
  • Кукурудза консервована — 400 гр.
  • 2 маринованих перцю
  • Свіжа петрушка
  • Мелений чорний перець і сіль — за смаком
  • Майонез

Заздалегідь підготуйте інгредієнти. Тобто потрібно відварити картоплю в мундирі, злити рідину з шматочків кукурудзи і ананаса. Так само добре промити зелень і курку.

Приготування:

Крок 1. Курячі грудки відправте в підсолену киплячу воду і варіть близько 15-20 хвилин до готовності.

Крок 2. Поки готується курка, картоплю зварити в шкірці, нарізати кубиками і покласти у велику салатницю.

Крок 3. Дістаньте з банки мариновані перці. Видаліть насіння, якщо вони є, і наріжте смужками. Додайте їх у салатницю.

Крок 4. Потім додайте шматочки ананаса.

Крок 5. Поверх ананасів відправте в миску консервовану кукурудзу.

Крок 6. Готові курячі грудки вийняти з води. Дати їм охолонути до кімнатної температури.

Крок 7. Потім нарізати їх кубиками середнього розміру і теж додати в салат.

Крок 8. Додати дрібно нарізану свіжу петрушку.

Крок 9. Приправити салат сіллю і меленим чорним перцем і додайте трохи майонезу.

Крок 10. Змішайте всі нарізані інгредієнти.

Смачна закуска готова. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату з курки, грибів і сиру шарами — дуже смачний!

Жоден святковий стіл не обходиться без салатів. І якщо у звичайні дні ми робимо щось просте, то на свята навіть самий звичайний салат намагаємося оригінально прикрасити і подати. Цей рецепт якраз з таких.

У тому сенсі, що для нього потрібно всього лише кілька інгредієнтів. Курка, гриби, яйця і майонез є основними компонентами. Тут немає якихось дорогих продуктів і приготувати таку смакоту дозволити собі зможе кожен.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо без шкіри і кісток — 450 гр.
  • Гриби печериці — 300 гр.
  • Яйця — 4-5 шт.
  • Сир — 150 гр.
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль
  • Майонез для заправки
  • Рослинна олія — 2 ст. л.

Як зробити:

Крок 1. Довести до кипіння каструлю з водою. Відправити в неї курку і варити до готовності близько 20 хвилин.Потім зняти каструлю з вогню і остудити.

Крок 2. Наріжте гриби на шматочки, довільного розміру. Потім відправте їх на сковороду з невеликою кількістю олії. І, постійно помешаивая, обсмажте протягом декількох хвилин.

Крок 3. До моменту, коли гриби вже будуть майже готові, трохи посоліть їх по смаку.

Крок 4. Потім можна приправити їх чорним меленим перцем. Перемішати і зняти сковороду з вогню. І на час відкласти в сторону, щоб грибочки охололи.

Цікаве:  Апетитний салат зі свіжою капустою, редькою і огірком: просто, швидко і смачно

Крок 5. Яйця відваріть круто. Остудіть, очистіть від шкаралупи і потім відокремте білки від жовтків.

Крок 6. Білки натріть на крупній тертці. І надішліть їх до остившім грибів.

Крок 7. Суміш з сиру і грибів потрібно викласти в салатницю. Щоб шари були видні, то краще якщо тара буде скляною.

Крок 8. Коли куряче м’ясо остигне, наріжте його кубиками.

Крок 9. Яєчні жовтки треба розім’яти виделкою, або натерти на дрібній тертці.

Крок 10. Додайте пюре з яєчних жовтків до курки.

І перемішайте.

Крок 11. Додайте в курино-яєчну суміш майонез. Кількість майонезу регулюйте по своєму смаку.

Крок 12. Тепер змішаємо всі 3 інгредієнти до однорідності.

Крок 13. Далі, за допомогою ложки потрібно викласти цю суміш на гриби.

І рівномірно розподілити по всій поверхні.

Крок 14. Завершальним шаром сир, який треба натерти на тертці середнього розміру.

Готовий салат відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин, щоб салат настоявся і просочився. Потім подаємо до столу. В результаті ми отримали 3-х шаровий салат з 5 складових. Тобто перший шар — це гриби з білками, другий — курка з жовтками, а третій — тертий сир. Нічого складного, а на смак просто шикарно. Спробуйте і ви.

Легкий рецепт салату з куркою, чорносливом і огірком

Хочете приготувати щось незвичайне і в той же час дуже смачне? Тоді ось рецепт, який повинен вам сподобатися. Незвичайне поєднання інгредієнтів виділить цей салат серед інших. До того ж у ньому немає цибулі і часнику, а це значить, що його можна їсти в будь половині дня і не турбуватися про своєму диханні.

А для людей, які стежать за своєю фігурою цей салат взагалі знахідка. Бо в ньому немає ні грама майонезу. В якості заправки ми будемо використовувати йогурт або сметану. Подробиці нижче.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 600 гр.
  • Чорнослив без кісточок — 15-20 шт.
  • Огірки — 4 шт.
  • Волоські горіхи — 3/4 склянки.
  • Яйця — 3 шт.
  • Йогурт або сметана — 200 гр.
  • Сіль.

Приготування:

Крок 1. Зварити куряче м’ясо. Остудити до кімнатної температури. Як тільки курка охолоне, нарізати кубиками і відправити в миску.

Крок 2. Відварити яйця круто. Потім остудити їх і очистити від шкаралупи. Нарізати кубиком і відправити до курки.

Крок 3. Чорнослив нарізати і додати його в салатницю.

Якщо чорнослив дуже сухий, то його можна замочити в гарячій воді на кілька хвилин, щоб трохи пом’якшити.

Крок 4. Тепер висипаємо в миску волоські горіхи.

Крок 5. Далі потрібно огірки нарізати кубиком такого ж розміру, як ви нарізали курку. При бажанні огірки можна очистити від шкірки, але можна і залишити.

Крок 6. Потім приправити салат сіллю, додайте йогурт або сметану.

Крок 7. Змішайте всі складові і відкладіть миску з салатом на 10-15 хвилин настоятися.

Потім можна подавати. На приготування потрібно не дуже багато часу і сил. А результат просто потрясний. Такий салат можна готувати хоч кожен день і він не набридне. До того ж у ньому стільки корисних вітамінів, що це не тільки смачно, але і дуже корисно.

Дуже смачний салат з курки з капустою і огірком

Тепер давайте приготуємо салат з вмістом у його складі пекінської капусти. Вона дуже ніжна і соковита, а це якраз саме те властивість, що є найкращим для салату. До того ж, вона дуже м’яка і не потребує додаткових маніпуляцій, як зі звичайною капустою. Ще один плюс в тому, що пекінська капуста так само багата вітаміном С.

Одним словом — це дуже смачний і корисний салат, який можна готувати в будь-який час року.

Інгредієнти:

  • Варене куряче м’ясо (без кісток) — 200 гр.
  • Огірки — 200 гр.
  • Пекінська капуста — 1 шт (350-400 гр.)
  • Варені яйця — 4 шт.
  • Зелена цибуля — 3-4 шт.
  • Кріп — 1/2 пучка.
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль і майонез — за смаком

Як приготувати:

Крок 1. Нарізати капусту тонкою соломкою і відправити в салатницю.

Крок 2. Нарізати огірки тонкими кружальцями і поділити вдвічі.

У разі, якщо огірки не молоденькі, то шкірку з них краще зчистити.

Крок 3. Відварені яйця очистити і нарізати невеликими кубиками.

Крок 4. Такими ж шматочками нарізати заздалегідь відварене і охолоджене куряче м’ясо.

До речі, для цього рецепта дуже хороша копчена курочка. Виходить дуже смачно.

Крок 5. Далі потрібно нарізати кріп і зелений лук. І так само відправити в салатницю.

Крок 6. Додаємо трохи майонезу.

Приправляємо меленим чорним перцем і сіллю.

Крок 7. Ретельно перемішуємо.

Перекладаємо в посуд для подачі і насолоджуємося.

Рецепт салату з курки з помідорами і свіжими овочами з сиром

Освіжаючий, легкий і дуже корисний салат. Наповнений великою кількістю корисних речовин і вітамінів. Особливо добре готувати такий салат в теплу пору року, коли всі овочі натуральні і вирощені на свіжому повітрі, а не в тепличних умовах. А якщо вони будуть зі свого городу, то цінність цього салату зростає вдвічі.

Інгредієнти:

Куряча грудка — 250 гр.
Болгарський перець — 1 шт.
Помідори — 2-3 шт.
Огірки — 3 шт.
Сир — 100 гр.
Майонез для заправки
Чорний мелений перець — за смаком
Сіль — щіпка

Приготування:

Крок 1. Наріжте болгарський перець навпіл. Видаліть стебло і насіння і наріжте скибочками (спочатку смужками, потім дрібними кубиками).

Крок 2. Відварену і охолоджену курочку наріжте на такі ж шматочки, як солодкий перець.

Крок 3. Наріжте помідори кубиками однакового розміру і додайте їх в миску.

Крок 4. Потім зробіть те ж саме з огірками.

Крок 5. Потім потрібно додати тертий сир в салат до решти інгредієнтів.

Крок 6. Тепер трохи посоліть і поперчіть.

Крок 7. Додайте трохи майонезу за смаком. У тому випадку, якщо ви не любите майонез, то його сміливо можна замінити на сметану.

Крок 8. Заключним кроком буде перемішування всіх продуктів.

Бачите який гарний і яскравий салат виходить. Його дійсно так і хочеться назвати весняним.

Їжте на здоров’я!

Як приготувати салат з огірків і яблук з куркою? Простий рецепт

Чому б не поекспериментувати і внести щось нове у звичайний спосіб приготування курячого салату? Ми так і зробили. І що ми отримали? Легкий і простий курячий салат, який буде відмінним доповненням до будь-якої страви.

Яблука надають цій страві ледь вловиму кислинку, що вигідно позначається на смаку салату в цілому. Саме тому, рекомендується брати яблука кисло-солодких сортів.

Інгредієнти:

  • Варене куряче філе — 400 гр.
  • Огірки — 5 шт.
  • Яблука — 2 шт.
  • Оливки чорні
  • Йогурт
  • Майонез
  • Перець, сіль

Приготування:

Крок 1. Відправимо нарізану курку в миску.

Крок 2. Кожну оливку разрежем на 2 частини і додамо до курки.

Крок 3. Тепер потрібно нарізати огірочки невеликими шматочками.

Крок 4. Яблука очистимо від серцевини і наріжемо на кубики однакового розміру. При необхідності шкірку яблук теж можна почистити.

Крок 5. Приправимо сіллю і меленим чорним перцем за смаком.

Крок 6. Додамо йогурту і майонезу в рівних кількостях.

Перемішуємо. Даємо настоятися і угощаемся.

Як вам такий варіант? Приготували б так само? Напишіть будь-ласка в коментарях що ви думаєте про це рецепті. Мені важливо знати вашу думку.

Салат з курячого філе з селерою і волоськими горіхами

Ще один рецепт із серії «Смачно і корисно». Приготувати його досить легко і просто. А виходить дуже навіть чудово. Смакову гаму не можна передати словами. Але я спробую.

Уявіть, ніжне куряче м’ясо, хрусткі волоські горішки, і селеру з сушеної журавлиною. І все це заправлене майонезом. Уявили? А тепер давайте приготуємо.

Інгредієнти:

  • Курка (філе) — 900 гр.
  • Сушена журавлина — 1 ст.
  • Волоські горіхи — 1 ст.
  • Стебла селери — 4-5 шт.
  • Майонез — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль

Приготування:

Крок 1. Спочатку приготуйте куряче м’ясо. Відваріть його в підсоленій воді до готовності і остудіть.

Крок 2. Наріжте його та відправте в глибоку миску.

Крок 3. Додайте сушену журавлину.

Крок 4. Наріжте стебла селери на дрібні кубики і додати до курки.

Крок 5. Волоські горіхи подрібніть за допомогою ножа. Відправте їх до решти інгредієнтів.

Крок 6. Далі потрібно трохи посолити і поперчити майбутній салат.

Крок 7. Заправити невеликою кількістю майонезу.

Перемішати і залишити приблизно на 30 хвилин, щоб салат дійшов до потрібної кондиції.

Цей салат подають як гарнір до м’ясних і рибних страв. Приємного апетиту!

Найпростіший рецепт салату з курячої грудки з помідорами

Ну і наостанок приготуємо швидкий і простий салат з курячим м’ясом і помідорами, заправлений майонезом і часником. Так як помідори будуть виділяти велику кількість соку, доцільно робити цей салат безпосередньо перед подачею. Тобто тут вичікувати і настоювати його ми не будемо, як це робили в рецептах вище.

Запорука успіху і смаку в цьому рецепті буде залежати від якості і смаку помідорів. Тому намагайтеся вибрати дуже хороші і стиглі плоди.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка — 250 гр.
  • Томати — 3 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Петрушка — 5-7 гілочок.
  • Майонез — 3 ст. л.
  • Перець, Сіль

Приготування:

Крок 1. Зварити й остудити грудку курки.

Крок 2. Після охолодження, курку нарізати кубиками і перемістити в миску.

Крок 3. Наріжте кожен помідор навпіл, а потім подрібнити до розмірів курячих кубиків.

Крок 4. Нарізати петрушку і додати в миску з помідорами і куркою.

Крок 5. Почистити часник і пропустити його через прес прямо в салатницю.

Крок 6. Влити майонез.

Крок 7. Приправити сіллю і меленим чорним перцем за смаком.

Перемішайте і відразу подавайте до столу. От і все. Готово!

Стаття на цьому рецепті підійшла до кінця. Ми сьогодні поділилися з вами підбіркою з 10 рецептів салату з куркою. Досить багато, для того щоб підібрати для себе підходящий варіант.