Доброго дня! Господинями дуже багато придумано заготовок з помідор. Пам’ятайте, ми їх закривали «в снігу» і в желатині? Далі розглянемо, як зробити з них салати з додаванням болгарського перцю. Рецептів приготування стільки, що очі розбігаються. Нижче добірка з тих варіантів, що вважаю найбільш вдалими і смачними.

Трохи поговоримо про основних інгредієнтах. Томати можна брати будь-які. Однак, частіше в салатні заготовки беруть некрасиві перерослі плоди. Тому що маленькі і акуратні ми зазвичай маринуємо. Великі ж можна спокійно нарізати часточками або половинками. Або взагалі пустити на сік. Їх не шкода, в той же час урожай піде у справу і не пропаде. Головне, з кожного плоду вирізати всі жорсткі і зіпсовані місця.

Перці беремо солодкі. Якого кольору будуть плоди не важливо. Виросли зелені, берете їх. Є червоні, теж добре. Для гостроти можна додати ще і перчик чилі. Але це на любителя.

Самі заготовки будемо робити двома основними способами. Перший з них – це стерилізація салату усередині банок. Другий варіант не передбачає пастеризацію, але самі овочі потрібно попередньо протушкувати. Також зауважу, що при використанні першого способу, овочі менше втрачають яскравість і максимально зберігають свій колір.

Цікаве:  Смачне і ніжне тісто для мантів: як зробити тісто на манти щоб не рвалося при варінні і не прилипало

Більшість із наведених нижче рецептів вам вже знайомі. Швидше за все ваші мами або бабусі вже готували так. Тому, ви можете знайти серед них той самий «смак дитинства». І це чудово. Ну а для кого-то дані салатики опиняться в новинку і дуже урізноманітнюють зимовий раціон.

Перед тим, як перейти до самих рецептами, поговоримо про підготовку банок. Пам’ятаємо, що консервація любить чистоту і стерильність. Це важливе правило намагається не порушувати будь-яка господиня. Банки ретельно промиваються содою і абсолютно чистою губкою. Цієї губкою не можна мити столи та посуд. Нехай вона зберігається окремо і використовується тільки для миття банок. Чисті ємності потрібно простерилізувати. Частіше ми робимо це «дідусевим методом» над парою хвилин 10. Але дуже зручно прожарювати їх в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки можна проварити у воді 5 хвилин, а можна просто обшпарити їх окропом.