Салат з огірків з цибулею та олією— стерилізація не потрібна

Огірковий салат – це завжди смачно і апетитно. А якщо ви вирішите приготувати за цим рецептом, то точно залишитеся задоволені. Тим більше що робиться все гранично просто.

Інгредієнти:

  • огірки – 3 кг;
  • цибуля – 3-4 шт.;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • часник – 1 головка;
  • цукор – 5 ст. л.;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • оцет 9%-ний – 150 мл

Приготування:

1. Цибулю і часник звільняємо від лушпиння, всі овочі миємо. Цибулю нарізаємо кільцями, часник – кружальцями, огірки – кружечками.

Цікаве:  Квас з чорного хліба в домашніх умовах

2. Відправляємо всі овочі в каструлю. Туди ж додаємо сіль, цукор і рослинне масло.

3. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо на 4-6 годин, щоб огірки пустили сік.

4. Після цього ставимо каструлю на плиту, чекаємо закипання, додаємо оцет, варимо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

5. Гарячий салат розкладаємо по сухим простерилизованным банкам, закатуємо прокип’яченими кришками.

6. Даємо охолонути під ковдрою і відправляємо на зберігання.

Раніше ми таке робили. Хороший забутий рецепт. Підтверджую, що дуже смачний салат виходить.