Салат з огірків з цибулею та олією— стерилізація не потрібна
Огірковий салат – це завжди смачно і апетитно. А якщо ви вирішите приготувати за цим рецептом, то точно залишитеся задоволені. Тим більше що робиться все гранично просто.
Інгредієнти:
- огірки – 3 кг;
- цибуля – 3-4 шт.;
- сіль – 3 ст. л.;
- часник – 1 головка;
- цукор – 5 ст. л.;
- рослинна олія – 200 мл;
- оцет 9%-ний – 150 мл
Приготування:
1. Цибулю і часник звільняємо від лушпиння, всі овочі миємо. Цибулю нарізаємо кільцями, часник – кружальцями, огірки – кружечками.
2. Відправляємо всі овочі в каструлю. Туди ж додаємо сіль, цукор і рослинне масло.
3. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо на 4-6 годин, щоб огірки пустили сік.
4. Після цього ставимо каструлю на плиту, чекаємо закипання, додаємо оцет, варимо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
5. Гарячий салат розкладаємо по сухим простерилизованным банкам, закатуємо прокип’яченими кришками.
6. Даємо охолонути під ковдрою і відправляємо на зберігання.
Раніше ми таке робили. Хороший забутий рецепт. Підтверджую, що дуже смачний салат виходить.