Салат з огірків на зиму без стерилізації готується дуже швидко і просто. А ось на смак він виходить дивним. Блюдо ще й корисне, обробка продуктів мінімальна, тому овочі зберігають практично всі поживні речовини.
А знаєте, як ще можна використовувати огірочки? У мене є багато цікавих рецептів, наприклад, солоні, мариновані, найсмачніші салати на зиму. Просто спробуйте приготувати з будь-якого алгоритму. Я вас запевняю, у вашому зимовому раціоні точно не вистачає такого соління.
Салат з огірків на зиму без стерилізації — простий рецепт
Рецепт досить простий, а виходить дійсно смачно. Огірочки можна брати будь – дрібні, які переросли і т. д. Результатом стане ароматний, смачний і свіжий салатик.
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг;
- цибуля ріпчаста – 200 г;
- часник – 2 зубчики;
- масло рослинне – 12 ст. л.;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- цукор – 3 ст. л.;
- оцет 9%-ний – 9 ст. л.
Додатково до складу можна додати гвоздику. Вона додасть родзинку страві.
Приготування:
1. Огірки вимочуємо у холодній воді протягом 2 годин, потім добре миємо, обрізаємо кінчики. Овочі ріжемо звичним способом, як на звичайний салат.
2. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, миємо й нарізаємо півкільцями. Відправляємо в миску.
3. Часник звільняємо від лушпиння, моєму і пропускаємо через прес. Відправляємо в миску.
4. В цю ж ємність, додаємо сіль, цукор, рослинна олія, оцет і ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу.
5. У такому вигляді продукт залишаємо на 3-4 години при кімнатній температурі, щоб овочі пустили сік. Потім перемішуємо ще раз.
6. Відправляємо на наступний салат на плиту і доводимо до кипіння. Потім включаємо мінімальний вогонь і варимо ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
7. Розкладаємо в чисті простерилізовані банки, закатуємо прокип’яченими кришками.
Банки перевертаємо, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження, а потім відправляємо на зберігання в прохолодне місце.