Здрастуйте, шановні читачі! На свято і просто у вихідний хочеться побалувати сім’ю солодкою випічкою. Якщо ви зайшли на цю сторінку, значить хочете спекти рулет з маком з дріжджового тіста.

Готується він нескладно, а результат вас неодмінно порадує. Ми розглянемо як завести тісто і зробити начинку соковитою. Ну і, звичайно, смачно запечемо його. Вибирайте будь-який рецепт і беріться творити!

Швидкий рецепт макового рулету на сухих дріжджах

Цей рецепт рулету з дріжджового тіста і соковитою, макової начинки. За бажанням можна додати родзинки. Таку смакоту ви не купите в магазині. Адже домашня випічка завжди смачніше. Дотримуйтесь докладного покроковому опису і успішний результат вам забезпечений!

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • вершкове масло або маргарин — 100 гр.
  • борошно — 500-600 гр. (скільки увійде)
  • щіпка солі
  • пакетик ваніліну
  • сухі дріжджі — 7 гр.
  • цукровий пісок — 100 гр.
  • курячі яйця — 2 шт.
  • молоко — 200 мл

Начинка:

  • вершкове масло — 20 гр.
  • молоко — 120 мл
  • мак харчовий — 200 гр.
  • цукровий пісок — 75 гр.

Для змазування:

  • один сирий яєчний жовток
  • 1 ст. л. молока

Приготування тіста:

1. У миску вливаємо молоко. Попередньо його потрібно підігріти до теплого стану. У холодної рідини дріжджі не «прокинутися», а в гарячій загинуть. Перевіряти температуру можна на палець. Він повинен відчути комфортне тепло.

2. Розчиняємо в молоці дріжджі і 2 ст. л. цукрового піску із загальної кількості. Так, із загальної гірочки просіяного борошна візьмемо 2 ст. л. Додамо туди ж і гарненько розмішуєм все це добро.

3. Посуд накриємо і залишимо в теплому місці на 15 хвилин. За цей час суміш повинна піднятися і стати пишною.

4. Тепер з’єднуємо яйця, щіпку солі, ванілін і залишки цукру. Міксером збиваємо все це в пишну світлу масу, пару хвилин.

5. Дріжджову суміш вже піднялася. Її слід перемішати і з’єднати з яєчною сумішшю. Маргарин або вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану.

Обов’язково даємо охолонути. Якщо увіллєте гаряче, яйця можуть заваритися.

Відправляємо в ту ж посуд. Старанно все перемішуємо.

6. Просіяне борошно, по 2-3 ложки, додаємо сюди ж. Після кожної порції замішуємо її. Додаємо потроху, щоб точно визначити, скільки борошна увійде. Адже необхідну кількість неможливо назвати напевно. Щільність борошна залежить від виробника і сорту.

7. Коли тісто збереться в кулю, перекладаємо його на стіл, присипаний борошном. Вимішуємо руками, не менше 3-5 хвилин. Спочатку воно буде злегка прилипати до рук, не лякайтеся. По мірі замішування липнути буде все менше.

Не поспішайте підсипати відразу багато борошна, щоб не забити масу.

В іншому випадку, випічка буде жорсткою, погано підніметься і вироби не будуть пишними.

8. Перекладаємо тісто в миску, присипану борошном. Накриваємо кришкою або рушником. Прибираємо в тепле місце без протягів, приблизно на 1 годину.

Готуємо начинку:

9. В одній каструлі змішуємо мак, цукор і молоко. Ставимо на плиту і, на середньому вогні, постійно помішуючи, доводимо до закипання. Після цього вогонь зменшуємо до мінімуму. Періодично перемішуючи, уварюють близько 15 хвилин.

Дуже важливо варити саме на повільному вогні. Тоді зернята маку вберуть в себе солодке молоко, розбухнуть і стануть м’якше.

10. Знімаємо з плити, додаємо вершкове масло і розмішуємо до його розчинення. Подрібнити масу можна блендером або провернути м’ясорубкою.

11. Тим часом, вже підійшло тісто. Перекладаємо його на робочу поверхню і ділимо на 2 частини. Скачуємо дві кульки. Один поки обертаємо плівкою, щоб не заветрівся, а з другим будемо працювати. Розкачуємо його в довгастий пласт, товщиною близько 3 мм

12. Зверху викладаємо макову масу, відступаючи трохи від усіх країв.

13. Звертаємо щільний, але не дуже тугий рулет. Защипуємо краї добре, щоб у процесі випікання вони не відійшли. Бічні частини теж заліплюємо, щоб всі сік залишався всередині.

14. Таким же чином формуємо другий рулет. Деко вистилаємо пергаментним папером. Її змащуємо тонким шаром рослинного масла. Викладаємо сюди обидва вироби на відстані один від одного. Накриваємо їх харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на півгодини. Вони трохи підійдуть і зростуть у обсязі.

15. Яєчний жовток перемішуємо з молоком до однорідного стану. Цією сумішшю промазуємо їх зверху.

16. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Ставимо деко в духовку приблизно на 30 хвилин. Точний час визначайте за фактом. Коли вони стануть рум’яними, значить готові! Дістаємо їх з духовки, перекладаємо на дошку. Зверху накриваємо рушником і даємо в такому вигляді повністю охолонути.

Тепер можна нарізати і подавати! Приємного чаювання!

Гарний рулет в духовці з маком та родзинками (кіска)

Пропоную приготувати дуже цікаві «плетінки». Готується швидко, просто, а виходить дуже смачно! Побалуйте себе і своїх близьких у вихідний, свято або просто так, без приводу.

Список продуктів:

Тісто:

  • молоко — 500 мл
  • сіль — половина ч. л.
  • цукровий пісок — 180 гр.
  • сухі дріжджі — 1 ч. л.
  • борошно — 850-900 гр.
  • рослинне масло — 100 мл
  • куряче яйце — 1 шт.

Начинка:

  • мак харчовий — 70 гр.
  • цукровий пісок — 1 ст. л.
  • масло вершкове — 30 гр.

Тісто:

1. У миску вливаємо молоко. Воно має бути трохи вище температури тіла. Тобто, помістивши сюди палець, ви повинні відчути приємне тепло.

2. Додаємо сюди цукровий пісок, сіль і дріжджі. Вливаємо олію. Все гарненько розмішуємо, щоб піщинки розчинилися.

Дріжджі при цьому можуть не повністю розійтися. Нічого страшного, вони дійдуть пізніше.

3. Даємо постояти хвилин 10. Потім додаємо сюди сире яйце, розмішуємо його в масі.

4. Борошно просіваємо і відправляємо в 2-3 підходу в рідку суміш. Гарненько замішуємо після кожного додавання. Коли буде неможливо заважати ложкою, переходимо до ручної роботи. Вимішувати тісто потрібно 2-3 хвилини, не менше. При цьому, не потрібно підсипати на стіл багато борошна. Воно спочатку може здаватися липким, але з часом буде прилипати все менше.

5. Відправляємо його в миску, обтягуємо її зверху харчовою плівкою.

При виборі тари важливо пам’ятати, що маса підніметься в 2-3 рази. Тому, вона повинна бути вище тесту, що знаходиться в ній.

6. Залишаємо в теплі на 1,5-2 години.

Начинка:

7. До того часу підготуємо начинку. Мак всипаємо в миску, заливаємо окропом. Залишаємо на 15 хвилин для набухання. Потім відкидаємо на дрібне сито, щоб стекла вся рідина. До розмоченим насінням додаємо вершкове масло і цукровий пісок.

8. Родзинки розмочуємо в окропі, потім обсушуємо і відправляємо до маку. Можна порізати ізюм на дрібні шматочки. Все ретельно перемішуємо і начинка готова!

9. Тісто трохи осаживаем, обминаємо. Поділяємо його на 2 приблизно рівні частини. Одну поки прибираємо під пакет або серветку. Продовжуємо з рештою.

Цікаве:  Варення з малини на зиму: 6 простих рецептів

10. Скачуємо її в ковбаску і нарізаємо невеликими шматочками, як на пиріжок. Формуємо спочатку куля, потім розгортаємо в тонкий пласт. Змащуємо зверху начинкою з маку, родзинок, відступаючи від кожного краю небагато.

11. Згортаємо рулет і слепляем краю з обох сторін. Розрізаємо ножем трубочку уздовж, відступаючи від одного кінця. Дві смужки тепер сплітаємо між собою жгутиком. Є ще один варіант. Згорнути рулет таким же чином, потім вздовж не прорізаючи до кінця, надрізати. Згорнути колом. Обидва види булочок викладаємо на деко, вистелений пергаментом або просто змащений маслом.

12. Змащуємо зверху яєчним жовтком. Духовку нагріваємо до 200 градусів. Відправляємо в піч на 20-25 хвилин, до готовності.

Даємо трохи охолонути. Тим часом, можна заварити улюбленого чаю, накрити на стіл і кликати всіх на кухню!

Відео про те, як зробити смачну макову начинку для випічки

Пропоную вам рецепт соковитою начинки для будь-якої випічки. Вона відмінно поєднується зі здобним тестом. Автор цього відео покаже вам докладний рецепт.

Як спекти рулет з маком з листкового дріжджового тіста

Спростити собі завдання приготування макових рулетів можна, купивши готове тісто. З нього десерт теж виходить дуже смачним, ніжним. Свою справу зробить і соковита начинка. Приготуємо ми цей рулет у вигляді калача.

Список продуктів:

  • листкове дріжджове тісто — 500 гр.
  • куряче сире яйце — 1 шт.
  • подрібнені волоські горіхи — 7 ст. л.
  • мак харчовий — 100 гр.
  • рідкий мед — 4 ст. л.

Готуємо начинку:

1. Першим ділом, підготуємо мак. Його всипаємо в миску і заливаємо окропом. Під кришкою залишаємо на півгодини, щоб він набух.

2. Потім воду зливаємо, відкинувши масу на сито. Мак повертаємо в суху миску, трохи подавим товкачиком.

Якщо ви хочете, щоб він був більш однорідним, потрібно перебити його блендером. Або пропустити через м’ясорубку на самій дрібно решітці.

3. До нього вливаємо рідкий мед. Якщо він у вас густий, можна злегка підігріти його на водяній бані, до розрідження. Гарненько перемішуємо.

4. Горіхи трохи підсушуємо на сковороді або в духовці без додавання олії. Подрібнюємо їх у крихту будь-яким зручним способом. Можна для цього скористатися блендером, товкачем або просто покласти в пакет і розкачати качалкою до стану крихти середнього розміру.

5. Відправляємо їх в макову масу.

6. Все гарненько перемішуємо — начинка готова.

Формування рулету:

7. Робочу поверхню злегка припыляем борошном. Тісто до цього моменту має бути повністю розморожено.

Розморожувати його потрібно при кімнатній температурі. Не використовуйте прилади для нагріву (духовка, мікрохвильова піч). Після такого нагріву тісто може не піднятися. Тоді воно не буде придатне для випічки.

8. Розкачуємо його в плоский прямокутник. В центр якого розкладаємо смужкою начинку. Розрівнюємо по всій площі, трохи відступаючи від усіх чотирьох сторін.

9. З довгої сторони починаємо згортати в м’який не тугий рулон. Тобто, там не повинно бути порожнеч, але і вилазити з усіх країв начинка теж не має. Звертаємо його в коло, слепляем краю.

10. Деко вистилаємо фольгою. Перекладаємо сюди наш калач. Ножицями або ножем робимо надрізи по колу. Акуратно розправляємо «промінчики».

11. Тепер потрібно збити одне яйце. Їм ми змастимо поверхню виробу, щоб воно вийшло рум’яним і красивим.

12. Духовка попередньо нагріта до 180 градусів. Відправляємо туди деко і випікаємо хвилин 20-30. Точний час можна визначити тільки на ділі, адже печі у всіх різні.

Коли калачик достатньо підрум’яниться, дістаємо його з духовки і накриваємо рушником. Даємо трохи охолонути і подаємо до чаю!

Готуємо в хлібопічці здобний рулет з маком з дріжджового тіста

Багато хто не люблять возитися з замешиванием тесту. І якщо ви в їх числі, то, напевно, встигли придбати собі хлібопічку. Це чудо техніки саме замішує всі інгредієнти і створює усі умови для ідеального підйому. Пропоную вам такий рецепт тіста в хлібопічці. З нього ми спечемо дуже смачні булочки з маком. Буде дуже смачно!

Інгредієнти:

  • 200 мл. теплого молока
  • щіпка солі
  • 2 ч. л. цукрового піску
  • ванілін за смаком
  • 500 гр. пшеничного борошна
  • 80 гр. розтопленого вершкового масла + трохи для змазування тіста
  • 1 сире яйце і 2 жовтки
  • сухих дріжджів 1,5 ч. ложки

Начинка:

  • 150 гр. маку
  • 5 ч. л. рідкого меду
  • 80-100 гр. цукрового піску

Заміс тіста:

1. Почнемо з приготування тіста. Для цього нам потрібно всі інгредієнти для нього помістити в чашу хлібопічки. Молоко повинно бути теплим, щоб дріжджі швидше заробили. Температура близько 37-40 градусів.

2. Додаємо сіль, ванілін, сухі дріжджі і цукровий пісок. Борошно попередньо просіваємо і відправляємо слідом. Додаємо розтоплене вершкове масло. Не гаряче! Замість нього можна взяти вершковий маргарин.

3. Слідом за маслом вбиваємо одне куряче яйце і 2 жовтки. Встановлюємо чашу в хлібопічку у режим «Заміс». Час — 1,5 години. Розумна техніка бере подальшу місію на себе. А ми до того часу, підготуємо начинку.

Начинка:

4. Мак засипаємо в миску, заливаємо його окропом, перемішуємо і залишаємо на півгодини. Замість цього можна просто проварити його на слабкому вогні 15 хвилин після закипання.

5. Перекидаємо на сито і даємо всієї рідини стекти. Сюди додаємо цукровий пісок і рідкий мед. Якщо у вас він твердий, то розтопіть його на водяній бані. Все перемішуємо.

6. Тісто злегка обминаємо і скачуємо колобок. З нього формуємо пласт, товщиною 3-5 мм. Змащуємо розтопленим вершковим маслом. Зверху розподіляємо підготовлений мак. По краях залишаємо вільного місця по 5 див.

7. Звертаємо в трубочку. При цьому, начинка не повинна виповзати від напору з країв. Але і порожнеч всередині залишатися не повинно.

8. Краї защипуємо, щоб під час випікання вони не відійшли від рулету. Розрізаємо впоперек на 10-12 порційних булочок.

9. Деко вистилаємо папером для випічки і змащуємо олією. Розкладаємо тут підготовлені вироби вертикально, на відстані один від одного. Накриваємо серветкою і даємо постояти в теплі хвилин 40.

10. Вони стануть трохи пишніше. Рулетики змащуємо перемішаним жовтком. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Випікати потрібно 20-30 хвилин, до рум’яності.

Подавати можна відразу, з пилу з жару або дати трохи охолонути. Навіть повністю охолоджені вони будуть дуже смачними і соковитими. Переконайтеся самі!

Горіховий рулет з маком з дріжджового тіста (відео)

Нещодавно на просторах інтернету знайшла дуже цікавий і оригінальний рецепт. Формуються 2 рулету — один з горіховою начинкою, другий з макової. Потім їх потрібно переплести між собою жгутиком і сформувати колом. Мене цей рецепт дуже зацікавив, тим більше результат виглядає дуже апетитно!

Що знадобиться:

Опара:

  • борошна — 1,25 склянки
  • теплого молока — 250 мл
  • цукру — 1 ч. ложка
  • сухих дріжджів — 1,5 ч. ложка

Тісто:

  • яйця — 2 шт.
  • цукрового піску — 5 ст. ложок
  • води — 2-3 ст. ложки
  • солі — 0,5 ч. ложки
  • борошна — 2,5 склянки
  • вершкового масла — 2 ст. ложки
  • рослинної олії — 2 ст. ложки

Макова начинка:

  • вершкового масла — 20 гр.
  • меленого маку — 200 гр.
  • молока — 200 мл
  • цукрового піску — 3-5 ст. ложок

Горіхова начинка:

  • яєчний білок — 1
  • волоських горіхів, перемелених в кавомолці — 250 гр.
  • молока — 5 ст. ложок
  • цукрового піску — 150 гр.

Для змащування вироби:

  • молока — 1 ч. ложка
  • яєчний жовток — 1
  • цукор — 1 ч. ложка

Подробиці приготування дивіться у ролику.

Як ви змогли переконатися, готувати рулет з маком з дріжджового тіста зовсім не складно. Сподіваюся, ви знайшли те, що захочеться приготувати прямо зараз. А на цьому я прощаюся з вами до таких смачних рецептів. Забирайте статтю собі на сторінку, щоб спробувати кожен рецепт!