Розсольник на зиму з квасолею і томатною пастою
Поєднання квасолі і солоних огірків виграшне і часто використовується в салатах. Чому б не спробувати їх разом і розсольнику. Суп, приготовлений на такий заготівлі, виходить ситним і не дуже калорійним. Дану заготівлю можна назвати універсальною: якщо суп зварити на свинячий кісточці, то вийде розсольник, якщо в нього додати копченості і маслини, то вже солянка.
Важливо: квасоля можна використовувати суху. Її треба заздалегідь замочити, краще на ніч, після чого злити воду і відварити в свіжої до готовності. Воду, в якій варилася квасоля теж злити. Після такої підготовки квасоля готова до консервації.
Необхідні інгредієнти:
- Квасоля консервована – 2 банки
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Солоні огірки – 500 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Вода – 400 мл
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 25 гр.
Порядок приготування:
1. Цибулю і огірки треба порізати дрібно, моркву подрібнити за допомогою терки. Овочі трохи підсмажити на сковороді.
2. Перекласти їх в каструлю. Якщо у каструлі хороше, товсте дно, то припускати засмажку можна відразу в ній. Додати огірковий розсіл і тушкувати 10-15 хвилин.
3. Квасоля відкрити, злити рідину. Всипати її в каструлю. Додати пасту, сіль, цукор і все перемішати. Якщо вологи не достатньо можна влити води 100-200 мл.
4. Тушкувати ще 25 хвилин, після чого розлити гарячим по банкам і закрутити їх.
5. Можна використовувати квасоля в томаті. Тоді томатна паста не потрібна. В цьому випадку потрібно додати трохи оцту, т. к. в готової квасолі не вистачає кислинки.
Вдалою консервації!