Заготівля розсольнику на зиму в банках з перловкою, солоними огірками і томатною пастою
Щоб отримати ефект «бочкових» огірків в розсольнику, в якості сировини потрібно використовувати не свіжі овочі, а вже солоні або мариновані. Можна взяти і магазинний варіант. У будь-якому випадку, такі огірки вже підживили в себе аромати спецій: вони злегка гострі, пахнуть кропом і лаврушкой. Розсіл від них також піде в справу.
Склад:
- Перлова крупа – 500 гр.
- Морква – 300 гр.
- Цибуля – 250 гр.
- Солоні огірки – 500 гр.
- Томат-паста – 50 гр.
- Вода – 400 мл
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 25 гр.
- Лаврове листя – 2 шт.
- Запашний перець – 5 горошин
Приготування:
1. Перловку треба зварити до готовності. Овочі почистити і порізати. Огірки можна порізати соломкою або кубиками, можна потерти на крупній тертці.
2. На невеликій кількості жиру припустити цибулю, моркву й огірки. Вони повинні стати м’якими, цибулю прозорим.
2. Викласти спассированные овочі в глибоку каструлю. Томатну пасту розвести водою до стану соку. Можна використовувати сік, але хорошої якості, а краще домашній.
2. У каструлю додати розсіл від огірків. Якщо його немає, то потрібно 1-2 столові ложки оцту. Всипати перловку і згасити все на повільному вогні 25-30 хвилин.
Після цього заготовку треба розлити по банках і закрити їх. Зберігається така заготовка добре, незважаючи на малу кількість оцту та інших консервантів. Суп з неї виходить наваристий, ароматний, в кращому сенсі « радянський»