Рецепт заготівлі розсольнику з капустою — простий рецепт

Цікавий варіант розсольнику виходить, якщо додати в нього капусту. Виходить незвичайний смак, близький до класичного варіанту, але трохи нагадує солянку.

Інгредієнти:

  • Перлова крупа – 300 гр.
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Огірки свіжі – 1,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Соняшникова олія – 200 гр.
  • Есенція – 15 мл
  • Томатний сік – 0,3 л.
  • Вода питна – 150 мл (при необхідності);
  • Капуста – 0,75 кг
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л

Етапи приготування:

1. Даний рецепт не сильно відрізняється від попередніх. Овочі треба подрібнити, як для супу: огірки і цибулю дрібно, моркву на тертці. У цій заготівлі цікава фактура виходить, якщо цибулю порізати «пір’ям», тобто півкільцями в поздовжньому напрямку.

Цікаве:  Кабачкова ікра на зиму через м'ясорубку — кращі рецепти приготування

2. А капусту треба пошинкувати так дрібно, щоб вона була порівнянна з шматочками цибулі. Перловку можна відварити до повної готовності, щоб зробити заготовку одного закладкою.

3. У каструлю пересипати всі овочі і крупу, залити олією, водою та соком і варити 30 хвилин. Через це час додати сіль, цукор, можна перемішати і спробувати на смак. Якщо чогось не вистачає – додати.

4. Влити есенцію і проварити вміст каструлі ще 3-5 хвилин. Після цього киплячий суп розкласти по банках і закатати.

Щоб зварити суп з такої заготовки, достатньо перекласти вміст банки в бульйон і варити. Навіть картопля додавати не обов’язково (але можна і з ним).