Рецепт заготівлі розсольнику з капустою — простий рецепт
Цікавий варіант розсольнику виходить, якщо додати в нього капусту. Виходить незвичайний смак, близький до класичного варіанту, але трохи нагадує солянку.
Інгредієнти:
- Перлова крупа – 300 гр.
- Цибуля – 0,5 кг
- Огірки свіжі – 1,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Соняшникова олія – 200 гр.
- Есенція – 15 мл
- Томатний сік – 0,3 л.
- Вода питна – 150 мл (при необхідності);
- Капуста – 0,75 кг
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л
Етапи приготування:
1. Даний рецепт не сильно відрізняється від попередніх. Овочі треба подрібнити, як для супу: огірки і цибулю дрібно, моркву на тертці. У цій заготівлі цікава фактура виходить, якщо цибулю порізати «пір’ям», тобто півкільцями в поздовжньому напрямку.
2. А капусту треба пошинкувати так дрібно, щоб вона була порівнянна з шматочками цибулі. Перловку можна відварити до повної готовності, щоб зробити заготовку одного закладкою.
3. У каструлю пересипати всі овочі і крупу, залити олією, водою та соком і варити 30 хвилин. Через це час додати сіль, цукор, можна перемішати і спробувати на смак. Якщо чогось не вистачає – додати.
4. Влити есенцію і проварити вміст каструлі ще 3-5 хвилин. Після цього киплячий суп розкласти по банках і закатати.
Щоб зварити суп з такої заготовки, достатньо перекласти вміст банки в бульйон і варити. Навіть картопля додавати не обов’язково (але можна і з ним).