Суп розсольник на зиму в банках з рисом (без перловки)
Для тих, хто не поважає перловку, підійде цей рецепт. Тут використовується рис. Він не має такої яскравої фактури і смаку, як перловка. Заготівля виходить трохи крохмалиста, суп з неї буде густий і наваристий.
Необхідні інгредієнти:
- Рис (сухий) – 250 гр.
- Цибуля – 0,5 кг
- Огірки свіжі – 1,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Томати – 700-800 гр.
- Пісне масло – 200 гр.
- Оцет 9% — 80 мл
- Вода питна – 150 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Продукти треба заздалегідь підготувати. Огірки порізати кубиками, цибулю дрібно, а моркву подрібнити на тертці. Помідори прокрутити в м’ясорубці.
Рис варити не треба. Його достатньо промити від зайвого крохмалю і запарити в окропі на третину години, потім злити воду.
Важливо: рис краще вибрати длинозерновой, пропарений. Він менше розварюється і не перетвориться в розсольнику в кашу.
2. У каструлю з товстим дном або казан вилити масло і трохи розігріти його. Всипати цибулю і підсмажити до легкого рум’янцю. Потім влити прокрученные томати і моркву, проварити 15 хвилин.
3. Далі йдуть огірки і рис. Їх треба закладати одночасно. Все вариться разом ще 10 хвилин.
4. Вміст казана треба перемішати, посолити, додати цукор і оцет.
5. Щоб все поєдналось, прогріти на вогні овочі ще кілька хвилин і можна розливати по банках. У всіх рецептах, включаючи цей, банки заздалегідь стерилізуються, а кришки досить прокип’ятити.
6. Закриті перевернути баночки кришками вниз і укутати на ніч. Це збільшує термін зберігання заготовок.
Цей суп виходить смачним, трохи розсипчастим, тому підійде навіть як варіант чергового експрес-гарніру. Хоча для супів він підходить краще. Зберігається така заготовка без холодильника.