Суп розсольник на зиму в банках з рисом (без перловки)

Для тих, хто не поважає перловку, підійде цей рецепт. Тут використовується рис. Він не має такої яскравої фактури і смаку, як перловка. Заготівля виходить трохи крохмалиста, суп з неї буде густий і наваристий.

Необхідні інгредієнти:

  • Рис (сухий) – 250 гр.
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Огірки свіжі – 1,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Томати – 700-800 гр.
  • Пісне масло – 200 гр.
  • Оцет 9% — 80 мл
  • Вода питна – 150 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Продукти треба заздалегідь підготувати. Огірки порізати кубиками, цибулю дрібно, а моркву подрібнити на тертці. Помідори прокрутити в м’ясорубці.

Рис варити не треба. Його достатньо промити від зайвого крохмалю і запарити в окропі на третину години, потім злити воду.

Важливо: рис краще вибрати длинозерновой, пропарений. Він менше розварюється і не перетвориться в розсольнику в кашу.

Цікаве:  Пшоняна каша на молоці. Рецепти приготування розсипчастої каші

2. У каструлю з товстим дном або казан вилити масло і трохи розігріти його. Всипати цибулю і підсмажити до легкого рум’янцю. Потім влити прокрученные томати і моркву, проварити 15 хвилин.

3. Далі йдуть огірки і рис. Їх треба закладати одночасно. Все вариться разом ще 10 хвилин.

4. Вміст казана треба перемішати, посолити, додати цукор і оцет.

5. Щоб все поєдналось, прогріти на вогні овочі ще кілька хвилин і можна розливати по банках. У всіх рецептах, включаючи цей, банки заздалегідь стерилізуються, а кришки досить прокип’ятити.

6. Закриті перевернути баночки кришками вниз і укутати на ніч. Це збільшує термін зберігання заготовок.

Цей суп виходить смачним, трохи розсипчастим, тому підійде навіть як варіант чергового експрес-гарніру. Хоча для супів він підходить краще. Зберігається така заготовка без холодильника.