Рамен являє собою бюджетне блюдо з локшини, яке популярне у Кореї та Японії. Хоча батьківщиною є Китай. Практично у всіх азіатських ресторанах подають цей суп, щоб конкурувати між собою, кухарі використовують різні інгредієнти і спеції, щоб добитися ідеального смаку.

У нашій країні дане блюдо теж стає популярним. Для його приготування знадобляться продукти, які не звичні для нашої кухні. Однак у сучасних магазинах можна без проблем знайти всі необхідні компоненти.

Завдяки популярності супу, з’явилася величезна кількість рецептів. Але всіх їх об’єднує те, що до складу обов’язково входить локшина. Тому розглянемо кілька варіантів приготування. А ви можете вибрати найбільш підходящий варіант, або спробувати всі способи.

Простий рецепт приготування рамена в домашніх умовах з куркою

Якщо вам подобається східна кухня, то спробуйте приготувати це чудове блюдо будинку. Ваші близькі люди будуть раді, що ви вирішили урізноманітнити раціон.

Інгредієнти:

  • 300 г курячої грудинки;
  • 1 головка цибулі;
  • 100 г локшини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 яйця;
  • Зелена цибуля;
  • Паростки сої;
  • Оливкова олія;
  • 2 ст. л соєвого соусу;
  • 1 ст. л. пасти чілі;
  • 1,5 л води.

Приготування:

 

  • На сковороді розігріваємо оливкову або соняшникову олію;
  • Обсмажуємо в ньому подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості;
  • Тим часом грудки нарізаємо на шматки невеликого розміру і відправляємо в сковороду;
  • Коли курка обсмажується, то додаємо часник, пропущений через прес, соєвий соус, пасту чилі;
  • Вливаємо воду і всі добре розмішуємо;
  • Після закипання рідини накриваємо кришкою і варимо протягом 10 хвилин на слабкому вогні;
  • Коли бульйон буде готовий, то за бажанням додаємо рубаний зелений лук;
  • Тепер будемо збирати блюдо. Для цього в тарілку додаємо відварену локшину, вливаємо бульйон, не забуваємо про курку. Також в миску відправляємо зелений лук, а також відварні паростки сої;
  • При бажанні посипаємо кунжутним насінням;
  • Зверху викладаємо варені яйця, розрізані навпіл.

 

Японське блюдо готове. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 порції на дорослих людей. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт рамена зі свининою

Азіатська кухня стає все популярнішим у нашій країні. Якщо ви ще ніколи не готували східні страви, то пропоную вам спробувати зробити смачний суп, який обов’язково вам сподобається.

Інгредієнти:

  • 300 г свинини;
  • 4 яйця;
  • 200 г яєчної локшини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 25 г імбиру;
  • Соєвий соус;
  • Зелена цибуля;
  • Водорості норі.

Приготування:

 

  • Для початку потрібно зварити бульйон. В цьому нічого складного немає. У каструлю з холодною води відправляємо свинину і варимо протягом 1-1,5 години. Не забуваємо знімати піну після закипання. Якщо бульйон вийшов каламутним, то його можна пропустити через дрібне сито;
  • Іншу каструлю з водою ставимо на плиту. Після закипання відправляємо в неї локшину і варимо близько 3 хвилин. Після чого промиваємо холодною водою;
  • Корінь імбиру ретельно промиваємо проточною водою і нарізаємо на тонкі скибочки. Також подрібнюємо зубчики часнику;
  • На розігріту сковороду вливаємо олію й обсмажуємо в ньому імбир з часником;
  • Потім в сковороду відправляємо варену свинину, нарізану на невеликі шматочки. Вливаємо соєвий соус і ретельно перемішуємо;
  • Через пару хвилин знімаємо сковороду з плити;
  • Тепер в порційні тарілки викладаємо відварну локшину;
  • Додаємо шматочки м’яса без імбиру і часнику. При бажанні поливаємо соєвим соусом;
  • Після чого вливаємо бульйон і додаємо листи норі;
  • Заздалегідь відварені яйця нарізаємо на шматочки і додаємо в тарілку, при бажанні посипаємо кунжутним насінням.
Цікаве:  Фарширований перець з незвичайною начинкою. Мій авторський рецепт

 

Ароматний і смачний суп у японському стилі готовий, можете подавати до столу.

Як зробити рамен з яйцем

Популярний азіатське блюдо являє собою смачний і поживний суп. Пропоную вам один з найпростіших варіантів приготування. Знадобиться не більше 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • 2 пачки локшини рамен;
  • 2 яйця;
  • Спеції і зелень за бажанням.

Приготування:

 

  • Каструлю з водою ставимо на максимальний вогонь;
  • Коли рідина закипить, то висипаємо в неї спеції, які знаходяться в упаковці з локшиною;
  • Після чого відправляємо локшину швидкого приготування;
  • Щоб поліпшити смакові якості можете додати спеції, які вам більше подобаються;
  • Все добре перемішуємо, і після закипання готуємо близько 3 хвилин;
  • Знімаємо каструлю з плити і розбиваємо в неї яйця. Злегка палимо їх виделкою, щоб вони були повністю покриті бульйоном.

 

Через кілька хвилин суп можна подавати до столу, при бажанні посипаємо рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Рамен з яловичиною: рецепт приготування в домашніх умовах

Якщо ви коли-небудь відвідували Японії або Кореї, то знаєте, що місцеві люди практично кожен день їдять суп рамен. Це їх улюблене блюдо, яке вони готують різними способами. Пропоную вам один з можливих варіантів.

Інгредієнти:

  • 200 р локшини рамен;
  • 100 г вареної яловичини;
  • 1 зубчик часнику.

Приготування:

 

  • Для початку потрібно відварити локшину рамен. Для цього уважно прочитайте інструкцію на упаковці. Найчастіше, потрібно закип’ятити воду і відправити в неї вміст пачки. І вливаємо одну чашку бульйону, в якому готували м’ясо. Варимо близько 3 хвилин. Також ви можете використовувати будь-яку іншу локшину швидкого приготування;
  • Відварну яловичину злегка обсмажуємо на сковороді з двох сторін, а потім ріжемо на шматочки невеликого розміру і відправляємо в ємність з локшиною;
  • Додаємо подрібнений часник і зелень за бажанням.

 

Із зазначеної кількості продуктів виходить 2 порції. Подавати страву краще в гарячому вигляді.

Рецепт японського рамена

З-за популярності супу рамен, існує величезна кількість варіантів його приготування. Пропоную вам один з найбільш швидких і простих японських варіантів. При бажанні, можете злегка коригувати склад страви.

Інгредієнти:

  • 200 г свинини або 1 курячий окорочок;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 л води;
  • 1 ч. л кунжутного масла;
  • Часник, імбир;
  • Зелена цибуля;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль;
  • Яєчна локшина;
  • 1 ст. л соєвого соусу;
  • 1 ч. л цукру;
  • 2 яйця.

Приготування:

 

  • Для початку зваримо бульйон. Відправляємо в каструлю свинину або курку, а також голівку курки, яку розрізаємо на кілька частин. Заливаємо водою. При бажанні додаємо подрібнений часник, імбир і рубаний зелений лук. Після закипання знімаємо пінку і варимо до готовності;
  • Тим часом відварюємо яйця круто близько 10 хвилин;
  • З каструлі виймаємо м’ясо;
  • Бульйон проціджуємо через сито, додаємо в нього кунжутне масло, сіль і мелений перець, і накриваємо кришкою, щоб він залишався гарячим;
  • М’ясо або курку нарізаємо на невеликі шматочки;
  • У сковороді з олією і обсмажуємо 2 зубчики часнику, викладаємо м’ясо, посипаємо цукром і поливаємо соєвим соусом. Готуємо протягом декількох хвилин на середньому вогні;
  • У каструлю наливаємо гарячу воду. Після закипання підсолюємо і відправляємо яєчну локшину. Готуємо протягом 3 хвилин після закипання. Після чого відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою;
  • Тепер займемося сервіровкою. У порційну тарілку відправляємо локшину, наливаємо бульйон, викладаємо мариноване м’ясо і розрізане яйце. Прикрашаємо зеленою цибулею.
Цікаве:  Минтай — найсмачніший рецепт в томатно-сметанному соусі

 

Блюдо виходить ароматним, ситним і неймовірно смачним. Спробуйте здивувати своїх гостей і близьких людей. Приємного апетиту!

Найпростіший рецепт рамена по-корейськи в домашніх умовах

Пропоную вам корейський варіант приготування смачної страви. Воно являє собою збірний суп. Тобто потрібно підготувати всі необхідні компоненти, а потім сервірувати густу страву.

Інгредієнти:

  • 350 г курячої грудинки;
  • 170 г печериць;
  • 2 упаковки локшини рамен;
  • 100 р ріпчастої цибулі;
  • 2 ст. л кунжутного масла;
  • 2 ст. л соєвого соусу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. пасти чілі;
  • 3 яйця;
  • 1 л бульйону;
  • Зелена цибуля;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Курку промиваємо під проточною водою. Перекладаємо в глибоку миску, підсолюємо і обмазуємо пастою чилі. Залишаємо маринуватися на чверть години;
  • У сковороду виливаємо кунжутне масло і розігріваємо. Після чого обсмажуємо курку з двох сторін на сильному вогні до утворення скоринки. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 10 хвилин;
  • Гриби ріжемо на кілька частин і відправляємо в сковороду, де готували курку;
  • Подрібнюємо цибулю і додаємо разом з часником до печерицям;
  • Поливаємо соєвим соусом, розмішуємо і обсмажуємо до випаровування вологи;
  • Після чого вливаємо бульйон і додаємо локшину разом зі спеціями, які обов’язково є в упаковці;
  • Накриваємо кришкою і варимо близько 5 хвилин на середньому вогні;
  • На наступному етапі в сковороду розбиваємо яйце, і варимо поки не схопиться білок;
  • У порційну тарілку викладаємо локшину, потім яйце, після чого гриби. Потім додаємо м’ясо, нарізане на тонкі шматочки, цибулю порей і заливаємо бульйоном.

 

Деякі господині додають у суп відварене яйце, але якщо скористатися зазначеним способом, то страва вийде ще смачніше.

Як приготувати рамен з доширака без м’яса

Локшина швидкого приготування є відмінним варіантом, коли потрібно за пару хвилин приготувати що-небудь на обід або в якості перекусу. Але з неї можна зробити наваристий і апетитний суп, завдяки наступним рецептом. Він особливо добре допомагає після бурхливої вечірки.

Інгредієнти:

  • 1 упаковка доширака;
  • 2 яйця;
  • 100 г вареної ковбаси;
  • 100 г крабових паличок;
  • 1,5 ст. л соєвого соусу;
  • 1 головка ріпчастої цибулі.

Приготування:

 

  • В першу чергу відварюємо яйця круто. Потім охолоджуємо під струменем холодної води, очистити і розрізаємо навпіл;
  • Ковбасу і крабові палички нарізаємо на шматочки довільної форми;
  • Локшину швидкого приготування відправляємо в каструлю з киплячою водою, висипаємо спеції і ретельно розмішуємо. Готуємо пару хвилин;
  • Тим часом на сковороді обсмажуємо крабові палички і варену ковбасу. Поливаємо соєвим соусом, розмішуємо і перекладаємо в каструлю з дошираком.
Цікаве:  Голубці зі свіжої капусти — покрокові рецепти приготування

 

Блюдо готове, залишається прикрасити його цибульними кільцями і вареними яйцями. Приємного апетиту!

Як зробити рамен в домашніх умовах з ролтона

Якщо у вас мало часу, але ви хочете приготувати азіатський суп, то можна використовувати локшину швидкого приготування. У цьому випадку нам знадобиться всього кілька хвилин, і ситне блюдо можна буде подавати до столу.

Інгредієнти:

  • 1 пачка локшини ролтон;
  • 1 яйце;
  • 50 г бекону;
  • Спеції і сіль за вподобанням.

Приготування:

 

  • Відварюємо куряче яйце в мішечок. Для цього після закипання варимо його близько 4 хвилин. Після чого охолоджуємо у воді і розрізаємо на дві половинки;
  • Локшину швидкого приготування відправляємо в каструлю з киплячою водою. Додаємо спеції і сіль за бажанням. Періодично помішуючи, варимо протягом 5 хвилин;
  • Тим часом бекон злегка обсмажуємо. Замість нього можна використовувати копчене м’ясо, теж вийде дуже смачно;
  • Готову локшину з бульйоном перекладаємо в тарілку, додаємо бекон з яйцем.

 

Ситний обід на одну людину готовий. При бажанні поекспериментуйте з іншими компонентами.

Вегетаріанський рецепт рамена

Якщо ви з якихось причин обмежуєте себе в харчуванні, і не вживаєте м’ясо, то я пропоную вам зробити азіатський суп у вегетаріанському стилі.

Інгредієнти:

  • 150 г локшина удон;
  • 100 г грибів;
  • 100 г тофу;
  • 150 г солодкої кукурудзи;
  • 30 г шпинату;
  • 1 л овочевого бульйону;
  • 1 ст. л. пасти чілі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ст. л соєвого соусу;
  • 10 г імбиру;
  • 1 ч. л рисового оцту;
  • 0,5 ч. л цукрового пуску;
  • Перець чилі;
  • Куркума.

Приготування:

 

  • Тофру ріжемо на кубики невеликого розміру. Перемішуємо їх з перцем чилі і куркумою. Викладаємо на деко і відправляємо в духовку (200 градусів) на 25-30 хвилин;
  • Удон або будь-яку іншу локшину швидкого приготування варимо, відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Після чого відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою;
  • Печериці нарізаємо на тонкі скибочки. Обсмажуємо на сковороді з розігрітим рослинним маслом до випаровування вологи;
  • Бульйон перелити в каструлю і ставимо на плиту. Додаємо подрібнений імбир і часник. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму;
  • Додаємо пасту чилі, цукор, оцет і соєвий соус. Все добре перемішуємо;
  • У бульйон додаємо шпинат і варимо до м’якості, після чого виймаємо його з каструлі;
  • Наступним кроком приступаємо до складання страви. Для цього на порційну тарілку по краю викладаємо кукурудзу, гриби, шпинат і тофу;
  • В середину додаємо варену локшину удон;
  • Заливаємо овочевим бульйоном.

 

Вегетаріанський суп готовий, можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Існують і інші рецепти приготування рамена. Ви можете самостійно поекспериментувати зі складом страви. Можливо, у вас вийде зробити суп з оригінальним смаком. Адже на кухні експерименти тільки вітаються.