Фаршировані помідори з сиром і часником в духовці

Швидкий соковиті помідори готуються за цим рецептом. Це і повноцінне блюдо, і апетитна закуска.

Інгредієнти:

  • фарш (будь-який) – 500 гр.;
  • помідори (невеликі) – 8-10 шт.;
  • мариновані гриби – 100 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир (будь-який) – 80 гр.;
  • кінза (або інша зелень) – 1 пучок;
  • часник – 3 зуб.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • чорний перець – за смаком.

Приготування:

1. Відправляємо сковороду з рослинним маслом на вогонь.

2. Поки вона розігрівається очищаємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо цибулю. Викладаємо в сковороду і смажимо до напівпрозорості.

3. Гриби дрібно нарізаємо і викладаємо до цибулі. Смажимо 1-2 хвилини.

4. Туди ж додаємо фарш і продовжуємо смажити до готовності фаршу. Наприкінці смаження солимо і перчимо за смаком. Останній крок – додаємо звільнений від лушпиння, вимитий і пропущений через прес часник.

Цікаве:  Варення з чорниці — 6 рецептів на зиму

5. В цей час миємо, обсушуємо помідори. Зрізаємо «кришечку», виймаємо м’якоть з допомогою чайної ложки.

6. Помідорну м’якоть дрібно нарізаємо. Відправляємо до м’яса, продовжуємо смажити протягом 1-2 хвилин.

7. Миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо зелень. Висипаємо її до фаршу і вимикаємо вогонь.

8. Натираємо на дрібній тертці сир.

9. Наповнюємо помідори м’ясною начинкою, зверху викладаємо тертий сир і закриваємо помідорної «кришечкою». Залишився томатний сік виливаємо у форму, зверху на томати, а потім збризкуємо рослинним маслом.

10. Викладаємо помідори у форму для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів на 15-20 хвилин.

Готову страву можна відразу ж подавати на стіл.

Вам сподобалися рецепти? По кожному з них можна приготувати дійсно смачне блюдо. Відправляйте ці рецепти вашим друзям, щоб і вони могли побалувати себе смачними запеченими томатами з сиром.