Фаршировані помідори з сиром і часником в духовці
Швидкий соковиті помідори готуються за цим рецептом. Це і повноцінне блюдо, і апетитна закуска.
Інгредієнти:
- фарш (будь-який) – 500 гр.;
- помідори (невеликі) – 8-10 шт.;
- мариновані гриби – 100 гр.;
- цибуля – 1 шт.;
- сир (будь-який) – 80 гр.;
- кінза (або інша зелень) – 1 пучок;
- часник – 3 зуб.;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- чорний перець – за смаком.
Приготування:
1. Відправляємо сковороду з рослинним маслом на вогонь.
2. Поки вона розігрівається очищаємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо цибулю. Викладаємо в сковороду і смажимо до напівпрозорості.
3. Гриби дрібно нарізаємо і викладаємо до цибулі. Смажимо 1-2 хвилини.
4. Туди ж додаємо фарш і продовжуємо смажити до готовності фаршу. Наприкінці смаження солимо і перчимо за смаком. Останній крок – додаємо звільнений від лушпиння, вимитий і пропущений через прес часник.
5. В цей час миємо, обсушуємо помідори. Зрізаємо «кришечку», виймаємо м’якоть з допомогою чайної ложки.
6. Помідорну м’якоть дрібно нарізаємо. Відправляємо до м’яса, продовжуємо смажити протягом 1-2 хвилин.
7. Миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо зелень. Висипаємо її до фаршу і вимикаємо вогонь.
8. Натираємо на дрібній тертці сир.
9. Наповнюємо помідори м’ясною начинкою, зверху викладаємо тертий сир і закриваємо помідорної «кришечкою». Залишився томатний сік виливаємо у форму, зверху на томати, а потім збризкуємо рослинним маслом.
10. Викладаємо помідори у форму для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів на 15-20 хвилин.
Готову страву можна відразу ж подавати на стіл.
Вам сподобалися рецепти? По кожному з них можна приготувати дійсно смачне блюдо. Відправляйте ці рецепти вашим друзям, щоб і вони могли побалувати себе смачними запеченими томатами з сиром.