Запечені помідори з сиром і часником

По цьому рецепту виходить чудове блюдо: смачне, ароматне і елементарне. Це італійський варіант закуски.

Інгредієнти:

  • помідори – 700 г;
  • пшеничний хліб – 40 г;
  • сир – 40 г;
  • оливкова олія – 4 ст. л.;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • італійські трави – 1 ч. л.;
  • зелень – за смаком;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Приготуванням:

1. Помідори миємо, обсушуємо, ріжемо по горизонталі навпіл. Видаляємо м’якоть з допомогою ножа або чайної ложки. Підготовлені кошики перевертаємо на бавовняну тканину або паперовий рушник, щоб стекли залишки соку.

2. Готуємо маринад для овочів. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і пропускаємо через прес. Додаємо сіль і італійські трави, оливкове масло і перемішуємо до однорідності.

3. Викладаємо помідори в миску, заливаємо заправкою і перемішуємо. Залишаємо овочі маринуватися.

Цікаве:  Смачний заливний пиріг кіш з начинкою з бекону, зелені, сиру та вершків

4. В цей час приготуємо начинку : 30-40 г сиру натираємо на дрібній тертці і змішуємо з аналогічною кількістю пшеничного хліба. Останній потрібно подрібнити за допомогою блендера до стану великої крихти. Обидва інгредієнти змішуємо до однорідності.

5. Помідори викладаємо на деко, попередньо застелений фольгою. Залишилася заправку без рідини розкладаємо по помідорам.

6. Сирну крихту вкладаємо всередину кожного томату. Зверху злегка скроплюємо маринадом томати.

7. Відправляємо деко в попередньо розігріту до 220 градусів духовку. Час випічки – 10 хвилин.

Готову страву присипаємо вимитої, подрібненою зеленню і даємо охолонути. Подається в холодному вигляді.

Точно дотримуйтесь рекомендацій, щоб не перетримати томати в духовці. Вони повинні залишитися міцними – так набагато смачніше.