Помідори з сиром по-турецьки
Турецька кухня приємно дивує поживними та смачними стравами. Пропоную приготувати цікаве страву. Воно буде дуже апетитним, в турецькому стилі, а ще – яскравим зовні.
Інгредієнти:
- помідори – 2 шт.
- сир – 100 г;
- часник – 1 зубчик;
- базилік – за смаком;
- орегано – за смаком;
- сіль – за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком;
- рослинне масло – для смаження.
Приготування:
1. Помідори миємо, обсушуємо й нарізаємо нетовстими кільцями.
2. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
3. Наливаємо в сковороду олію і розігріваємо. Потім викладаємо помідори.
4. Обсмажуємо томати з обох сторін, попередньо посипавши часником. Він дає дивовижний аромат.
5. Під час смаження поперчити, трохи посолити за смаком, додамо сушений базилік і орегано.
6. Сир натираємо на крупній тертці. Зверху на кожен помідор викладаємо по сирної порції. Потім накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо ще 3-5 хвилин (до розплавлення сиру).
7. Ось і все, страва готова. Акуратно перекладаємо на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Раджу спробувати приготувати страву на сніданок. Можна замінити свіжий часник сушеним, щоб уникнути неприємного запаху. Дуже смачно з тостами або шматочком чорного хліба.