Помідори з сиром по-турецьки

Турецька кухня приємно дивує поживними та смачними стравами. Пропоную приготувати цікаве страву. Воно буде дуже апетитним, в турецькому стилі, а ще – яскравим зовні.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 шт.
  • сир – 100 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • базилік – за смаком;
  • орегано – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • рослинне масло – для смаження.

Приготування:

1. Помідори миємо, обсушуємо й нарізаємо нетовстими кільцями.

2. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.

3. Наливаємо в сковороду олію і розігріваємо. Потім викладаємо помідори.

Цікаве:  Курячі стегна на сковороді — прості і смачні рецепти

4. Обсмажуємо томати з обох сторін, попередньо посипавши часником. Він дає дивовижний аромат.

5. Під час смаження поперчити, трохи посолити за смаком, додамо сушений базилік і орегано.

6. Сир натираємо на крупній тертці. Зверху на кожен помідор викладаємо по сирної порції. Потім накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо ще 3-5 хвилин (до розплавлення сиру).

7. Ось і все, страва готова. Акуратно перекладаємо на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Раджу спробувати приготувати страву на сніданок. Можна замінити свіжий часник сушеним, щоб уникнути неприємного запаху. Дуже смачно з тостами або шматочком чорного хліба.