Помідори з сиром, куркою і грибами в духовці

Любите жульєн? Пропоную приготувати вам запечені помідори з начинкою, схожою на апетитний жульєн. Ви будете в захваті від цієї страви. У мене його люблять абсолютно всі: і домочадці, і гості. Обов’язково готую цю смакоту на святковий стіл в якості закуски.

Не обійтися без таких продуктів:

  • помідори – 4 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • свіжі печериці – 250 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • майонез – 50 г;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • рафінована рослинна олія – для смаження.

Готувати будемо наступним чином:

1. Відварюємо куряче філе в підсоленій воді до готовності. По мірі варіння знімаємо пінку. Охолодити м’ясо.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо, обсушуємо й нарізаємо середніми шматочками.

3. Відправляємо цибулю в сковороду з попередньо розігрітим рослинним маслом. Смажимо до напівпрозорості.

4. Моєму гриби, обсушуємо, знімаємо шкірку (за бажанням) і нарізаємо середніми кубиками.

5. Викладаємо гриби до цибулі і продовжуємо смажити до випаровування вологи. Потрібно домогтися, щоб гриби злегка підсмажилися.

Цікаве:  Огірки з морквою на зиму: 5 найсмачніших рецептів

6. Куряче філе ріжемо дрібними шматочками і викладаємо в миску.

7. Туди ж відправляємо підсмажені гриби з цибулею.

8. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і пропускаємо через прес в миску з майбутньою начинкою.

9. Натираємо сир (приблизно 30 г) на дрібній тертці і додаємо до майбутньої начинці.

10. Солимо, перчимо начинку, додаємо до неї майонез і перемішуємо до однорідності.

11. Моєму помідори, обсушуємо і зрізаємо «шапочку» у місці, де знаходиться ущільнення від плодоніжки. За допомогою чайної ложки видаляємо з овочів м’якоть.

12. Підготовлені томати наповнюємо начинкою. Натираємо на дрібній тертці сир і присипаємо їм начинені помідори.

13. Викладаємо овочі в форму для запікання, попередньо змащену олією.

14. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо страва запікатися на 20 хвилин.

Запечене ситну страву з начинкою готово. Подавати потрібно в гарячому вигляді. Обожнюю фаршировані помідори. Зробила за цим рецептом — відмінне блюдо дуже ситне і смачне, соковите і ніжне!