Помідори з сиром, куркою і грибами в духовці
Любите жульєн? Пропоную приготувати вам запечені помідори з начинкою, схожою на апетитний жульєн. Ви будете в захваті від цієї страви. У мене його люблять абсолютно всі: і домочадці, і гості. Обов’язково готую цю смакоту на святковий стіл в якості закуски.
Не обійтися без таких продуктів:
- помідори – 4 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- свіжі печериці – 250 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- сир – 100 г;
- куряче філе – 1 шт.;
- майонез – 50 г;
- чорний мелений перець – за смаком;
- сіль – за смаком;
- рафінована рослинна олія – для смаження.
Готувати будемо наступним чином:
1. Відварюємо куряче філе в підсоленій воді до готовності. По мірі варіння знімаємо пінку. Охолодити м’ясо.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо, обсушуємо й нарізаємо середніми шматочками.
3. Відправляємо цибулю в сковороду з попередньо розігрітим рослинним маслом. Смажимо до напівпрозорості.
4. Моєму гриби, обсушуємо, знімаємо шкірку (за бажанням) і нарізаємо середніми кубиками.
5. Викладаємо гриби до цибулі і продовжуємо смажити до випаровування вологи. Потрібно домогтися, щоб гриби злегка підсмажилися.
6. Куряче філе ріжемо дрібними шматочками і викладаємо в миску.
7. Туди ж відправляємо підсмажені гриби з цибулею.
8. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і пропускаємо через прес в миску з майбутньою начинкою.
9. Натираємо сир (приблизно 30 г) на дрібній тертці і додаємо до майбутньої начинці.
10. Солимо, перчимо начинку, додаємо до неї майонез і перемішуємо до однорідності.
11. Моєму помідори, обсушуємо і зрізаємо «шапочку» у місці, де знаходиться ущільнення від плодоніжки. За допомогою чайної ложки видаляємо з овочів м’якоть.
12. Підготовлені томати наповнюємо начинкою. Натираємо на дрібній тертці сир і присипаємо їм начинені помідори.
13. Викладаємо овочі в форму для запікання, попередньо змащену олією.
14. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо страва запікатися на 20 хвилин.
Запечене ситну страву з начинкою готово. Подавати потрібно в гарячому вигляді. Обожнюю фаршировані помідори. Зробила за цим рецептом — відмінне блюдо дуже ситне і смачне, соковите і ніжне!