Помідори, запечені з шинкою і сиром
А щоб запечені помідори вийшли більш поживними, до складу можна включити шинку. Страва точно оцінять за смаковими якостями, особливо чоловіки. Готові приготувати?
Тоді нам знадобиться:
- помідори – 4-6 шт.;
- сир – 100 г;
- шинка – 70 г;
- сіль – за смаком;
- зелень – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Цих інгредієнтів достатньо для 4-6 порцій.
А готувати потрібно за таким алгоритмом:
1. Помідори миємо й обсушуємо. Зрізаємо у овочів верхівки (вони будуть грати роль «кришечок»), чайною ложкою акуратно виймаємо м’якоть.
2. Готуємо начинку: нарізаємо або дрібними кубиками або соломкою шинку, аналогічно ріжемо помідорну м’якоть. Відправляємо в миску.
3. Сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до підготовлених овочів.
4. Зелень миємо, обсушуємо і подрібнюємо.
5. Додаємо до майбутньої начинці зелень, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо до однорідності.
6. Наповнюємо підготовлені помідорні «чашечки» начинкою і за бажанням присипаємо зверху сиром.
7. Помідори викладаємо у форму для запікання або виступаємо на деко, попередньо змащений рослинним маслом.
8. Запікаємо протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Ось і все, апетитне блюдо готове. За бажанням до складу можна включити трохи часнику. Він додасть аромату і додасть легку пікантність.