Помідори, запечені з шинкою і сиром

А щоб запечені помідори вийшли більш поживними, до складу можна включити шинку. Страва точно оцінять за смаковими якостями, особливо чоловіки. Готові приготувати?

Тоді нам знадобиться:

  • помідори – 4-6 шт.;
  • сир – 100 г;
  • шинка – 70 г;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Цих інгредієнтів достатньо для 4-6 порцій.

А готувати потрібно за таким алгоритмом:

1. Помідори миємо й обсушуємо. Зрізаємо у овочів верхівки (вони будуть грати роль «кришечок»), чайною ложкою акуратно виймаємо м’якоть.

2. Готуємо начинку: нарізаємо або дрібними кубиками або соломкою шинку, аналогічно ріжемо помідорну м’якоть. Відправляємо в миску.

Цікаве:  Томатний сік на зиму в домашніх умовах — прості рецепти

3. Сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до підготовлених овочів.

4. Зелень миємо, обсушуємо і подрібнюємо.

5. Додаємо до майбутньої начинці зелень, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо до однорідності.

6. Наповнюємо підготовлені помідорні «чашечки» начинкою і за бажанням присипаємо зверху сиром.

7. Помідори викладаємо у форму для запікання або виступаємо на деко, попередньо змащений рослинним маслом.

8. Запікаємо протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Ось і все, апетитне блюдо готове. За бажанням до складу можна включити трохи часнику. Він додасть аромату і додасть легку пікантність.