Покроковий рецепт помідорів з кабачками і баклажанами під сиром

Якщо вам здається, що помідори з одним сиром вийдуть не дуже ситні, цей рецепт для вас. Це моя улюблена інструкція по готуванні. Завдяки кабачка і баклажана смак виходить дивовижним, а сама страва – більш корисним. За пікантність відповідає часничок.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;
  • баклажан – 1 шт.;
  • твердий сир – на смак;
  • помідори – 2 шт.;
  • зелень – за смаком;
  • майонез – за смаком;
  • сметана – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Кроки приготування:

1. Овочі миємо й даємо обсохнути. Баклажан ріжемо кільцями по 1 см завтовшки, відправляємо в ємність з підсоленою водою на 10-15 хвилин, щоб прибрати гіркоту.

2. Кабачки нарізаємо кільцями по 1 см завтовшки. Якщо це молоді овочі, можна шкірку не знімати.

Цікаве:  Морозиво в домашніх умовах— прості рецепти

3. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла.

4. Викладаємо кабачки і баклажани, чергуючи їх, зверху трохи солимо і перчимо.

5. Нарізаємо тонкими кільцями помідори і викладаємо зверху на баклажани і кабачки.

6. Зелень миємо, даємо обсохнути, дрібно нарізаємо.

7. Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо до нього трішки сметани і майонезу.

8. В отриману суміш додаємо зелень, попередньо очищений від лушпиння, вимитий і натертий часник, а потім добре перемішуємо до однорідності.

9. Отриманий соус викладаємо зверху на помідори, намагаючись розподіляти рівномірним шаром.

10. Запікаємо в духовці при температурі 200-220 градусів протягом 30 хвилин.

Запечені овочі під часниково-сирною скоринкою можна відразу ж подавати на стіл і нарешті пробувати. Приємного апетиту!