Покроковий рецепт помідорів з кабачками і баклажанами під сиром
Якщо вам здається, що помідори з одним сиром вийдуть не дуже ситні, цей рецепт для вас. Це моя улюблена інструкція по готуванні. Завдяки кабачка і баклажана смак виходить дивовижним, а сама страва – більш корисним. За пікантність відповідає часничок.
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.;
- баклажан – 1 шт.;
- твердий сир – на смак;
- помідори – 2 шт.;
- зелень – за смаком;
- майонез – за смаком;
- сметана – за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком;
- сіль – за смаком.
Кроки приготування:
1. Овочі миємо й даємо обсохнути. Баклажан ріжемо кільцями по 1 см завтовшки, відправляємо в ємність з підсоленою водою на 10-15 хвилин, щоб прибрати гіркоту.
2. Кабачки нарізаємо кільцями по 1 см завтовшки. Якщо це молоді овочі, можна шкірку не знімати.
3. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла.
4. Викладаємо кабачки і баклажани, чергуючи їх, зверху трохи солимо і перчимо.
5. Нарізаємо тонкими кільцями помідори і викладаємо зверху на баклажани і кабачки.
6. Зелень миємо, даємо обсохнути, дрібно нарізаємо.
7. Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо до нього трішки сметани і майонезу.
8. В отриману суміш додаємо зелень, попередньо очищений від лушпиння, вимитий і натертий часник, а потім добре перемішуємо до однорідності.
9. Отриманий соус викладаємо зверху на помідори, намагаючись розподіляти рівномірним шаром.
10. Запікаємо в духовці при температурі 200-220 градусів протягом 30 хвилин.
Запечені овочі під часниково-сирною скоринкою можна відразу ж подавати на стіл і нарешті пробувати. Приємного апетиту!