Помідори з сиром і яйцем в духовці на закуску
У сезон овочів потрібно обов’язково приготувати помідори з сиром і яйцем. Це відмінний варіант закуски для повсякденного або святкового столу. Блюдо смачне, корисне, а ще дуже швидке в приготуванні.
Знадобляться наступні продукти:
- помідори – 4 шт.;
- курячі яйця – 3 шт.;
- чорний мелений перець – за смаком;
- тертий сир – 2-3 ст. л.;
- зелена цибуля – за смаком;
- кріп – за смаком;
- петрушка – за смаком;
- сіль – за смаком;
- прянощі – за смаком.
Кроки приготування:
1. Помідори миємо й даємо обсохнути. Зрізаємо зверху невелику «кришечку». М’якоть з більшої частини витягаємо: підрізаємо ножем, а потім виймаємо чайною ложкою.
2. Зелень миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
3. Встановлюємо у форму для запікання помідори, злегка приминаючи пальцями для стійкості. Солимо овочі за смаком.
4. Вбиваємо в миску курячі яйця, додаємо сіль і прянощі. Туди ж відправляємо зелень і тертий сир. Гарненько вимішуємо з допомогою віночка до однорідності.
5. Помідори наповнюємо сирно-яєчної сумішшю, зверху прикриваємо помидорными «кришечками» і відправляємо майбутнє блюдо в духовку, попередньо розігріту до 160 градусів, на 15 хвилин.
Готову страву виходить красивим і апетитним. Можна подавати на стіл і пробувати.
Це відмінна закуска, яка підійде для святкового столу, а в будні додасть різноманітність вечері або обіду.