Помідори з сиром і яйцем в духовці на закуску

У сезон овочів потрібно обов’язково приготувати помідори з сиром і яйцем. Це відмінний варіант закуски для повсякденного або святкового столу. Блюдо смачне, корисне, а ще дуже швидке в приготуванні.

Знадобляться наступні продукти:

  • помідори – 4 шт.;
  • курячі яйця – 3 шт.;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • тертий сир – 2-3 ст. л.;
  • зелена цибуля – за смаком;
  • кріп – за смаком;
  • петрушка – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • прянощі – за смаком.

Кроки приготування:

1. Помідори миємо й даємо обсохнути. Зрізаємо зверху невелику «кришечку». М’якоть з більшої частини витягаємо: підрізаємо ножем, а потім виймаємо чайною ложкою.

Цікаве:  Густе варення з полуниці з цілими ягодами — класичні рецепти

2. Зелень миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.

3. Встановлюємо у форму для запікання помідори, злегка приминаючи пальцями для стійкості. Солимо овочі за смаком.

4. Вбиваємо в миску курячі яйця, додаємо сіль і прянощі. Туди ж відправляємо зелень і тертий сир. Гарненько вимішуємо з допомогою віночка до однорідності.

5. Помідори наповнюємо сирно-яєчної сумішшю, зверху прикриваємо помидорными «кришечками» і відправляємо майбутнє блюдо в духовку, попередньо розігріту до 160 градусів, на 15 хвилин.

Готову страву виходить красивим і апетитним. Можна подавати на стіл і пробувати.

Це відмінна закуска, яка підійде для святкового столу, а в будні додасть різноманітність вечері або обіду.