Помідори з сиром в духовці за 15 хвилин
Є всього 15 хвилин до приходу гостей або чоловіка з роботи? Пропоную вам приготувати цю смакоту. Я часто балую томатами з сиром своїх домочадців. Іноді я його використовую як гарнір до м’ясних страв.
Інгредієнти:
- помідори – 3 шт.;
- пармезан (або інший твердий сир) – 50-70 г;
- рослинне масло – 2 ч. л.;
- сіль – за смаком;
- орегано – 0,5 ч. л.;
- чорний мелений перець – за смаком;
- базилік – 0,5 ч. л.
Приготування:
1. Помідори миємо й обсушуємо. Потім овочі ріжемо на дві частини по горизонталі так, щоб вийшли плоскі половинки.
2. Сир натираємо на дрібній тертці.
3. Духовку розігріваємо до 200 градусів.
4. Поки прилад нагрівається готуємо томати: злегка солимо і перчимо, присипаємо сушеним орегано.
5. Зверху укладаємо хорошу порцію сиру, трохи присипаємо базиліком і зверху капаємо потроху рослинного масла.
6. Підготовлені томати укладаємо на деко, попередньо устеленный пергаментом, і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Якщо овочі великі, час випічки можна збільшити на 5-7 хвилин.
Можна відразу подавати на стіл по закінченні готування. Мені здається, що це блюдо в холодному вигляді навіть смачніше, але вирішувати вам. Спробуйте і виберіть, як вам більше подобається.