Помідори з сиром в духовці за 15 хвилин

Є всього 15 хвилин до приходу гостей або чоловіка з роботи? Пропоную вам приготувати цю смакоту. Я часто балую томатами з сиром своїх домочадців. Іноді я його використовую як гарнір до м’ясних страв.

Інгредієнти:

  • помідори – 3 шт.;
  • пармезан (або інший твердий сир) – 50-70 г;
  • рослинне масло – 2 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • орегано – 0,5 ч. л.;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • базилік – 0,5 ч. л.

Приготування:

1. Помідори миємо й обсушуємо. Потім овочі ріжемо на дві частини по горизонталі так, щоб вийшли плоскі половинки.

Цікаве:  Рецепт торта «Наполеон» з кремом зі сметани, кисломолочного сиру

2. Сир натираємо на дрібній тертці.

3. Духовку розігріваємо до 200 градусів.

4. Поки прилад нагрівається готуємо томати: злегка солимо і перчимо, присипаємо сушеним орегано.

5. Зверху укладаємо хорошу порцію сиру, трохи присипаємо базиліком і зверху капаємо потроху рослинного масла.

6. Підготовлені томати укладаємо на деко, попередньо устеленный пергаментом, і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Якщо овочі великі, час випічки можна збільшити на 5-7 хвилин.

Можна відразу подавати на стіл по закінченні готування. Мені здається, що це блюдо в холодному вигляді навіть смачніше, але вирішувати вам. Спробуйте і виберіть, як вам більше подобається.