Відео про те, як зробити помідори з приправою для корейської моркви на зиму

Вам буде потрібно на 2 банки по 0,5 літра:

  • Помідори — 750 г
  • Болгарський перець — 250 г
  • Морква — 120 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Спеції (для моркви по-корейськи — 1.5-2 ст. л.
  • Цукор — 60 г
  • Оцет 9 % — 25 мл
  • Сіль — 20 г
  • Рослинна олія — 50 мл

Зробіть цей рецепт і він вам сподобається. І ви його будете робити кожен рік.

Рецепт помідорів на зиму по-корейськи з морквою

В рецепті присутній стерилізація банок з продукцією. У результаті заготівлі добре зберігаються при кімнатній температурі.

https://youtu.be/0hjg8yZLRpc

Потрібно:

  • Помідори — 1.5 кг
  • Морква велика — 1 шт.
  • Перець болгарський — 200 г
  • Гіркий перець — 1/2 стручка
  • Зелень кропу і петрушки — за смаком
  • Зелена цибуля — за смаком
  • Часник — 1 головка
  • Сіль — 1 ст. л. з гіркою
  • Цукор — 40 г
  • Оцет 9 % — 70 мл
  • Рослинне масло — 70 мл

Приготування:

1. Морква почистіть і натріть на тертці для корейської моркви.

Цікаве:  Грибна ікра з опеньків на зиму в банках — найбільш смачні та прості рецепти приготування

2. Болгарський перець і гіркий перець очистіть від плодоніжок і насіння. Зубчики часнику очистіть. Нарізані шматочки перців і зубчики часнику подрібніть в блендері.

3. Зелень вимити, обсушити. Наріжте зелень петрушки, кропу та цибулі на дрібні частини з розміром за бажанням. Додайте сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Змішайте нарізану моркву з сумішшю із зелені і перців.

4. Помідори сливовидної форми розріжте навпіл. Видаліть плодоніжку.

Якщо у вас помідори великі, то розріжте їх на співмірні часточки.

5. Візьміть стерилізовані банки розміром 0.5 літра. На дно кожної банки покладіть трохи овочевої суміші. Потім укладіть шар з нарізаних помідорів. Потім знову шар овочів. Потім — шар помідорів. З підготовлених овочів вийшло 4 повні банки.

6. На дно каструлі постеліть рушник. Поставте на рушник прикриті чистими кришками банки для стерилізації. Налийте теплої води по плечики банок. З моменту закипання води стерилізують протягом 10-15 хвилин.

7. Дістаньте банки. Закрийте щільно кришки. Банки переверніть догори дном. укутайте банки пледом до повного охолодження.