Всім відомо, що корейці вміють смачно готувати. Їхні страви відрізняються простотою і гостротою приготування. Тому зробити помідори по-корейськи на зиму в банках викликає у багатьох великий інтерес.

Найчастіше корейці роблять овочі різаними. І це є добре. Тобто заготовку можна роздрукувати і відразу викласти на блюдо, в якості салату або закуски. І наші господині вміють робити з різаних помідорів різні заготовки. Особливо смачними виходять у нас помідори в банки на зиму часточками.

Однак, завжди хочеться дізнатися смак заготовок з помідорів з іншої країни. Дивіться рецепти, повторюйте точні пропорції і їжте взимку на здоров’я.

Помідори по-корейськи на зиму в банках

Приготуйте смачне і ароматне «літо» в банки на зиму.

Необхідні продукти:

  • Помідори — 5 кг
  • Гострий перець — 2 шт.
  • Солодкий перець — 8 шт.
  • Часник — 4 головки
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Оцет 6 % — 250 мл
  • Сіль — 5 ст. л. з гіркою
  • Цукор — 150 г

Приготування:

1. Овочі вимити, приберіть плодоніжки. Перці очистіть від насіння. Зелень петрушки вимити, обсушити.

2. Краще якщо у вас будуть різнокольорові помідори і перці. Наріжте овочі на довільні шматочки. Маленькі помідори, можна нарізати навпіл.

Цікаве:  Баклажани по-корейськи на зиму — найсмачніші рецепти

3. У чашу блендера покладіть крупно порізану петрушку, очищені зубчики часнику і сіль. Додайте нарізані плоди гострого та солодкого перцю. Подрібніть їх за допомогою ножа блендера. Зручно робити пульсуючі включення.

4. Отриману ароматно пахне суміш, викладіть в ємність до нарізаних помідорів. Ще додайте оцет і цукор.

Дуже акуратно перемішайте скибочки томатів з подрібненою сумішшю. Щоб кожен шматочок був оповитий частинками перцю і петрушки.

5. Залиште так масу на 20-30 хвилин для кращої просолення овочів.

6. Розкладіть помідори по-корейськи на зиму в стерилізовані банки. Укладіть шматочки щільно. Спробуйте рідина в ємності на сіль і цукор. Рідина повинна бути досить солоно, бо помідори ще візьмуть на себе сіль надалі.

7. Поставте банки з томатами у велику ємність на решітку для стерилізації. Залийте холодною водою ємність так, щоб вона покривала банки по плічка. Прикрийте банки чистими кришками. Увімкніть вогонь і поступово доведіть воду до кипіння.

8. Стерилізуйте банки з моменту закипання 5-6 хвилин ємністю 0.5 літра, 10-12 хвилин — банки ємністю 1.0 літр.

9. Після стерилізації щільно закрийте кришки. Укутайте банки теплою тканиною до повного охолодження.