Помідори на зиму, «як свіжі» — найкраща заготівля, на мою думку. Дуже виручає, коли великий врожай томатів а полички у погребі вже заповнені томатним соком, томатною пастою і іншої консервацією з участю цього всіма улюбленого овоча. Найголовніше, що приготувати таку закуску зовсім не складно, все го лише потрібно позбутися від твердої шкірки, нарізати плоди, розкласти по банках, потім пастеризувати наповнену тару і закрутити герметично кришки. От і все!

А взимку відкрити банку, злити рідину додати сіль за смаком, цибуля і рослинне масло, ось ароматний салат готовий! Такі томати можна використовувати ще як заправку в суп, смажити яєчню, готувати різні соуси і смачну піцу.

Обов’язково спробуйте заготовити таку закуску, Вам точно сподобається!

Помідори на зиму, як свіжі без оцту, без солі і цукру (у власному соку)

Хочу поділитися рецептом заготовки на зиму томатів, за смаком, як свіжі. А найголовніше, що закривати плоди будемо без будь-яких спецій, абсолютно без нічого. Головний секрет тривалого зберігання таких помідорів — чисто вимиті та простерилізовані банки і подальша пастеризація банок з заготовками. Ось і весь секрет. Така консервація у мене відмінно зберігається в квартирі при кімнатній температурі.

З цих томатів можна зробити швидкий салат з рослинним маслом і цибулею, а також приготувати різні супи і навіть соуси.

Інгредієнти:

  • Помідори (великі, щільні)

Процес приготування:

1. Помідори для такої заготовки краще брати великі, міцні.

2. Тепер нам потрібно позбавитися від шкірки, вона нам не потрібна. Для цього потрібно зробити неглибокі надрізи і залити їх окропом на 5 хвилин.

3. Зливаємо воду. Знімаємо шкірку, вона тепер дуже легко знімається. Вирізаємо плодоніжку. Прямо над каструлею розрізаємо плоди на четвертинки, так як стікатиме сік.

4. Ставимо каструлю на плиту. Доводимо вміст до кипіння, у нас мета масу прогріти, але не кип’ятити. В процесі потрібно перемішувати, але акуратно. Поддевом гарячі нижні шматочки, опускаючи холодні верхні. Тим самим прогреем масу рівномірно.

5. Банки потрібно добре промити содою і простерилізувати зручним способом.

6. Наповнюємо банки відразу шматочками томатів, потім доливаємо рідина.

7. Накриваємо кришкою і відправляємо баночки на пастеризацію в розігрітий духову шафу і стерилізуємо протягом 15 хвилин.

Закручуємо герметично кришки, перевертаємо догори дригом. Накриваємо кришкою і залишаємо на добу до повного охолодження.

Помідори на зиму з сіллю і цукром, пальчики оближеш! За смаком, як свіжі

Для цього рецепта необхідно брати великі і щільні помідори, тоді закуска буде смачніше всього. За смаком нагадує літній салат. Дуже смачно і просто!

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  • Помідори
  • Сіль — 1 ч. лож.
  • Цукор — 1 ст. лож.
  • Оцет % — 1 ст. лож.

За бажанням, кількість солі, цукру та оцту можна міняти по своєму смаку.

Процес приготування:

1. Помідори помити в холодній воді. Далі беремо кожен помідор і робимо надріз хрестом.

2. Коли зробили надрізи на всіх плодах, тепер заливаємо окропом так, щоб вони були повністю покриті. Тримаємо в окропі 10 — 15 секунд, а потім обережно зливаємо воду.

3. Далі беремо і знімаємо шкірку з помідорів, вирізаємо плодоніжки. Ділимо на чотири частини і кладемо в чисту літрову банку (попередньо стерилізувати не потрібно) щільно утрамбовувавши, щоб не було вільного місця. Інакше, коли помідори сядуть у вас вийде неповна банку.

Цікаве:  Рецепт торта «Наполеон» з кремом зі сметани, кисломолочного сиру

Якщо овочі менше розміром ділите на 3 або 2 частини, як Вам зручно.

4. Коли наповніть банку до половини всипте чайну ложку з гіркою кам’яної солі, 1 столову ложку з невеликою гіркою цукру і продовжуйте наповнювати томатами банку до верху.

5. Наповнюємо стільки банок, скільки у вас помідор. Вийшло з 5,5 кг томатів — 5 літрових банок.

6. Накриваємо тару кришками (їх я теж не стерилизую). Беремо каструлю, на дно кладемо шматок тканини (рушник) і ставимо банки. Наливаємо холодну воду до плічок і ставимо каструлю на плиту. Доводимо до кипіння і потім зменшуємо вогонь і стерилізуємо 1 л. банки 15 хвилин, а якщо у вас банки об’ємом 0,5 л. тоді — 10 хвилин.

7. За дві хвилини до закінчення пастеризації наливаємо у кожну банку по столовій ложці 9% оцту.

7. По закінченню часу, дістаємо банки по черзі і закорковуємо скляну тару металевою кришкою за допомогою закаточной машинки.

Закутуємо консервацію теплою ковдрою, пледом або курткою,яку не шкода. Банки можна і не перевертати.

Дуже смачний салат готовий!

Рецепт помідорів з гірчицею на зиму

А тут повинен був бути унікальний рецепт, який дозволяв би зберігати томати до Нового роки (3-4 місяці). Цей рецепт де помідори пересыпались сухою гірчицею був дуже популярний кілька років тому, проте він і досі викликає у багатьох інтерес. Однак цей рецепт не працює. Помідори вже буквально через місяць гниють і смердять дикої смородом, НАВІТЬ НЕ ПРОБУЙТЕ і не перекладайте продукти як я і багато інших, які повірили цим способом і авторам, які віщають у своїх відео))

Закриваємо помідори на зиму, як свіжі без води

Для цього рецепта будемо використовувати тільки сіль. Томати виходять дуже смачні, за час пастеризації, навіть не встигнуть втратити смак і колір. Обов’язково спробуйте такий варіант заготовки.

Інгредієнти:

  • Помідори
  • Сіль (кам’яна) — 1 ч. лож без гірки на 0,5 л.

Етапи приготування:

1. Підготувати плоди, вимити в холодній воді.

2. Далі залити окропом (не надрізуючи), через дві хвилини знімаємо шкірку, вона легко відділяється.

3. Розрізаємо томат навпіл, вирізаємо у половинки плодоніжку, потім розрізаємо половинку помідора ще навпіл. Якщо плоди великі, то кожну половинку розрізати на три частини. І відразу кладемо в підготовлені банки.

4. Наповнюємо банки. В кожну баночку всипте чайну ложку солі (без гірки). Потім герметично закрутіть кришку.

Готувати таку закуску потрібно саме в банках з кришками під закрутку. Щоб томати пастеризовались герметично. З бляшаними кришками такий трюк не пройде, ми їх просто накриваємо при пастеризації, інакше вони в процесі кип’ятіння просто злетять і заготовка буде зіпсована.

5. Тепер нам наповнену тару потрібно простерилізувати. У каструлю покласти рушник і встановити туди банки. Залити воду і стерилізувати 5 хвилин — банки об’ємом 0,5 літра і 10 хвилин — літрові банки.

По закінченню часу дістаємо заготовки, перевертаємо догори дригом, накриваємо і залишаємо остигати.

От і все! Вдалих Вам заготовок!

Консервовані помідори зі стерилізацією

Пропоную Вашій увазі ще один рецепт консервації помідорів без маринаду. Таку закуску можна використовувати як салат, додавати в борщ, готувати різні заправки, просто універсальна заготівля.

Рецепт дивіться у відео, автор докладно ділитися всіма нюансами приготування.

На цьому у мене все. Обов’язково спробуйте так закрити томати і не потрібно буде взимку купувати пластмасові помідори. А сім’я буде їсти смачний салат з натуральних продуктів)

Вдалих заготовок і гарного настрою!