Помідори на зиму, «як свіжі» — найкраща заготівля, на мою думку. Дуже виручає, коли великий врожай томатів а полички у погребі вже заповнені томатним соком, томатною пастою і іншої консервацією з участю цього всіма улюбленого овоча. Найголовніше, що приготувати таку закуску зовсім не складно, все го лише потрібно позбутися від твердої шкірки, нарізати плоди, розкласти по банках, потім пастеризувати наповнену тару і закрутити герметично кришки. От і все!

А взимку відкрити банку, злити рідину додати сіль за смаком, цибуля і рослинне масло, ось ароматний салат готовий! Такі томати можна використовувати ще як заправку в суп, смажити яєчню, готувати різні соуси і смачну піцу.

Обов’язково спробуйте заготовити таку закуску, Вам точно сподобається!

Помідори на зиму, як свіжі без оцту, без солі і цукру (у власному соку)

Хочу поділитися рецептом заготовки на зиму томатів, за смаком, як свіжі. А найголовніше, що закривати плоди будемо без будь-яких спецій, абсолютно без нічого. Головний секрет тривалого зберігання таких помідорів — чисто вимиті та простерилізовані банки і подальша пастеризація банок з заготовками. Ось і весь секрет. Така консервація у мене відмінно зберігається в квартирі при кімнатній температурі.

З цих томатів можна зробити швидкий салат з рослинним маслом і цибулею, а також приготувати різні супи і навіть соуси.

Інгредієнти:

  • Помідори (великі, щільні)

Процес приготування:

1. Помідори для такої заготовки краще брати великі, міцні.

2. Тепер нам потрібно позбавитися від шкірки, вона нам не потрібна. Для цього потрібно зробити неглибокі надрізи і залити їх окропом на 5 хвилин.

3. Зливаємо воду. Знімаємо шкірку, вона тепер дуже легко знімається. Вирізаємо плодоніжку. Прямо над каструлею розрізаємо плоди на четвертинки, так як стікатиме сік.

Цікаве:  Малосольні огірки — рецепти швидкого приготування хрустких огірочків

4. Ставимо каструлю на плиту. Доводимо вміст до кипіння, у нас мета масу прогріти, але не кип’ятити. В процесі потрібно перемішувати, але акуратно. Поддевом гарячі нижні шматочки, опускаючи холодні верхні. Тим самим прогреем масу рівномірно.

5. Банки потрібно добре промити содою і простерилізувати зручним способом.

6. Наповнюємо банки відразу шматочками томатів, потім доливаємо рідина.

7. Накриваємо кришкою і відправляємо баночки на пастеризацію в розігрітий духову шафу і стерилізуємо протягом 15 хвилин.

Закручуємо герметично кришки, перевертаємо догори дригом. Накриваємо кришкою і залишаємо на добу до повного охолодження.

Помідори на зиму з сіллю і цукром, пальчики оближеш! За смаком, як свіжі

Для цього рецепта необхідно брати великі і щільні помідори, тоді закуска буде смачніше всього. За смаком нагадує літній салат. Дуже смачно і просто!

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  • Помідори
  • Сіль — 1 ч. лож.
  • Цукор — 1 ст. лож.
  • Оцет % — 1 ст. лож.

За бажанням, кількість солі, цукру та оцту можна міняти по своєму смаку.

Процес приготування:

1. Помідори помити в холодній воді. Далі беремо кожен помідор і робимо надріз хрестом.

2. Коли зробили надрізи на всіх плодах, тепер заливаємо окропом так, щоб вони були повністю покриті. Тримаємо в окропі 10 — 15 секунд, а потім обережно зливаємо воду.

3. Далі беремо і знімаємо шкірку з помідорів, вирізаємо плодоніжки. Ділимо на чотири частини і кладемо в чисту літрову банку (попередньо стерилізувати не потрібно) щільно утрамбовувавши, щоб не було вільного місця. Інакше, коли помідори сядуть у вас вийде неповна банку.

Якщо овочі менше розміром ділите на 3 або 2 частини, як Вам зручно.

4. Коли наповніть банку до половини всипте чайну ложку з гіркою кам’яної солі, 1 столову ложку з невеликою гіркою цукру і продовжуйте наповнювати томатами банку до верху.

Цікаве:  Часникові стрілки на зиму — рецепти заготовок через м'ясорубку

5. Наповнюємо стільки банок, скільки у вас помідор. Вийшло з 5,5 кг томатів — 5 літрових банок.

6. Накриваємо тару кришками (їх я теж не стерилизую). Беремо каструлю, на дно кладемо шматок тканини (рушник) і ставимо банки. Наливаємо холодну воду до плічок і ставимо каструлю на плиту. Доводимо до кипіння і потім зменшуємо вогонь і стерилізуємо 1 л. банки 15 хвилин, а якщо у вас банки об’ємом 0,5 л. тоді — 10 хвилин.

7. За дві хвилини до закінчення пастеризації наливаємо у кожну банку по столовій ложці 9% оцту.

7. По закінченню часу, дістаємо банки по черзі і закорковуємо скляну тару металевою кришкою за допомогою закаточной машинки.

Закутуємо консервацію теплою ковдрою, пледом або курткою,яку не шкода. Банки можна і не перевертати.

Дуже смачний салат готовий!

Рецепт помідорів з гірчицею на зиму

А тут повинен був бути унікальний рецепт, який дозволяв би зберігати томати до Нового роки (3-4 місяці). Цей рецепт де помідори пересыпались сухою гірчицею був дуже популярний кілька років тому, проте він і досі викликає у багатьох інтерес. Однак цей рецепт не працює. Помідори вже буквально через місяць гниють і смердять дикої смородом, НАВІТЬ НЕ ПРОБУЙТЕ і не перекладайте продукти як я і багато інших, які повірили цим способом і авторам, які віщають у своїх відео))

Закриваємо помідори на зиму, як свіжі без води

Для цього рецепта будемо використовувати тільки сіль. Томати виходять дуже смачні, за час пастеризації, навіть не встигнуть втратити смак і колір. Обов’язково спробуйте такий варіант заготовки.

Інгредієнти:

  • Помідори
  • Сіль (кам’яна) — 1 ч. лож без гірки на 0,5 л.
Цікаве:  Шаурма з куркою в домашніх умовах – 5 покрокових рецептів

Етапи приготування:

1. Підготувати плоди, вимити в холодній воді.

2. Далі залити окропом (не надрізуючи), через дві хвилини знімаємо шкірку, вона легко відділяється.

3. Розрізаємо томат навпіл, вирізаємо у половинки плодоніжку, потім розрізаємо половинку помідора ще навпіл. Якщо плоди великі, то кожну половинку розрізати на три частини. І відразу кладемо в підготовлені банки.

4. Наповнюємо банки. В кожну баночку всипте чайну ложку солі (без гірки). Потім герметично закрутіть кришку.

Готувати таку закуску потрібно саме в банках з кришками під закрутку. Щоб томати пастеризовались герметично. З бляшаними кришками такий трюк не пройде, ми їх просто накриваємо при пастеризації, інакше вони в процесі кип’ятіння просто злетять і заготовка буде зіпсована.

5. Тепер нам наповнену тару потрібно простерилізувати. У каструлю покласти рушник і встановити туди банки. Залити воду і стерилізувати 5 хвилин — банки об’ємом 0,5 літра і 10 хвилин — літрові банки.

По закінченню часу дістаємо заготовки, перевертаємо догори дригом, накриваємо і залишаємо остигати.

От і все! Вдалих Вам заготовок!

Консервовані помідори зі стерилізацією

Пропоную Вашій увазі ще один рецепт консервації помідорів без маринаду. Таку закуску можна використовувати як салат, додавати в борщ, готувати різні заправки, просто універсальна заготівля.

Рецепт дивіться у відео, автор докладно ділитися всіма нюансами приготування.

На цьому у мене все. Обов’язково спробуйте так закрити томати і не потрібно буде взимку купувати пластмасові помідори. А сім’я буде їсти смачний салат з натуральних продуктів)

Вдалих заготовок і гарного настрою!