Сьогодні ми розглянемо декілька популярних рецептів приготування оладок з тесту на кефірі. Здавалося б, що може бути складного, однак, це не так. При приготуванні таких оладок слід враховувати деякі тонкощі, які ми обов’язково розповімо.

Рецептів приготування оладок безліч: на молоці, на сметані, на кисляку, на кефірі. Ми зупинимося на останньому варіанті, але і тут є з чим експериментувати. Можна приготувати оладки на кефірі і дріжджах, з содою і без неї, з розпушувачем, з додаванням сметани або молока і ін. Нижче ми докладно розберемо кожен варіант, але краще спробувати все і вибрати для себе сподобався.

Дуже смачні оладки на кефірі без яєць – перевірений рецепт

Список необхідних інгредієнтів:

  • Кефір – 300 мл;
  • Сода – 1 ч. л;
  • Цукор – 1.5 ст. л;
  • Борошно – 1.5 склянки;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Рослинне масло – 100 мл

Як приготувати пишні оладки без яєць :

1. У миску вливаємо кефір і додаємо соду і добре перемішуємо. Попередньо соду гасити не треба, з цим відмінно впорається кисле середовище кефіру.

2. Додаємо цукор, сіль і добре перемішуємо.

3. Невеликими частинами починаємо вводити просіяне борошно.

4. Добре перемішуємо тісто, стежимо, щоб не залишилося грудочок.

5. У сковороду вливаємо олію і добре нагріваємо на середньому вогні.

6. Столовою ложкою викладаємо тісто на сковороду.

7. Смажимо 3-4 хвилини на середньому вогні і перевертаємо.

8. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо на середньому вогні ще 3-4 хвилини до рум’яності.

9. Готові оладки викладаємо на серветку, щоб скло зайве масло.

10. Подаємо до столу зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!

Щоб оладки були пишними, не слід додавати багато цукру

Пишні оладки на кефірі і дріжджах

Список необхідних інгредієнтів:

  • Кефір – 400 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Борошно – 350 гр;
  • Цукор – 2 ст. л;
  • Сіль – 0.5 ч. л;
  • Дріжджі сухі – 11 гр;
  • Масло рослинне – 100 мл

Як приготувати оладки на кефірі і дріжджах:

1. Кефір кімнатної температури вливаємо в глибоку миску.

2. Додаємо цукор, сухі дріжджі і сіль. Добре перемішуємо.

3. Додаємо яйця і знову добре перемішуємо.

4. Тепер, починаємо вводити просіяне борошно.

5. Добре перемішуємо тісто. стежимо, щоб не залишилося грудочок.

6. Рослинне масло вливаємо в сковороду і нагріваємо на середньому вогні.

7. За допомогою столової ложки викладаємо тісто на розігріту олію і обсмажуємо оладки до рум’яності, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

8. Подаємо до столу зі сметаною, варенням, джемом або згущеним молоком. Приємного апетиту!

Тісто на оладки по своїй консистенції має бути схоже на густу сметану

Оладки на кефірі з разрыхлитем

Список необхідних інгредієнтів:

  • Кефір – 500 мл;
  • Борошно пшеничне – 400 -450 гр;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Цукор – 1.5 ст. л;
  • Розпушувач – 2.5 ч. л;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Рослинне масло – близько 100 мл.

Як приготувати пишні оладки на кефірі з розпушувачем:

1. У глибоку миску вливаємо кефір кімнатної температури.

2. Додаємо цукор, сіль і куряче яйце. Добре перемішуємо вміст миски.

3. Борошно з’єднуємо з ваніліном і розпушувачем і просіваємо.

4. Поступово вводимо просіяне борошно, і замішуємо тісто без грудочок.

5. рослинна олія добре прогріваємо на середньому вогні.

6. Столовою ложкою викладаємо тісто на сковороду формуючи оладки.

Цікаве:  Розсольник класичний: рецепт з перловкою і солоними огірками

7. Обсмажуємо до рум’яності, з кожного боку по 3-4 хвилини.

8. Подаємо до столу зі сметаною, варенням, джемом або згущеним молоком. Приємного апетиту!

При приготуванні тіста всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури

Оладки на кефірі без соди

Список необхідних інгредієнтів:

  • Кефір – 500 мл;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Борошно пшеничне 2.5 ст;
  • Цукор – 1.5 ст. л;
  • Сіль – 0.5 ч. л;
  • Розпушувач – 1 ч. л;
  • Масло рослинне – 100 мл

Як приготувати оладки на кефірі без соди:

1. Кефір вливаємо в глибоку миску.

2. Додаємо цукор і перемішуємо до його розчинення.

3. Далі, додаємо яйце і сіль. Знову ретельно перемішуємо.

4. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо.

5. Вводимо борошно в три прийоми і замішуємо тісто без грудочок.

6. У сковороду вливаємо олію і добре прогріваємо на середньому вогні.

7. За допомогою столової ложки викладаємо тісто в сковороду.

8. Смажимо оладки до рум’яності по 3-4 хвилини з кожного боку.

9. Подаємо до столу зі згущеним молоком. джемом, варенням, медом або сметаною. Приємного апетиту!

Підсмажені оладки рекомендується викладати на паперові серветки або рушники, це видалить зайвий жир

Оладки на кефірі з сиром

Список необхідних інгредієнтів:

  • Кефір – 200 мл;
  • Яйця курячі – 2шт;
  • Сир 5% – 180 гр;
  • Цукор – 2-3 ст. л;
  • Борошно – 150 гр;
  • Сіль – 0.5 ч. л;
  • Сода – 1 ч. л;
  • Масло рослинне – близько 100 мл.

Як приготувати оладки на кефірі з сиром:

1. У мисці змішуємо сир, сіль, цукор і курячі яйця. Ретельно перемішуємо до однорідності.

2. Додаємо кефір і знову добре перемішуємо.

3. Соду з’єднуємо з борошном і просіваємо.

4. Поступово вводимо борошно і замішуємо однорідне тісто без грудочок.

5. Рослинна олія добре нагріваємо на середньому вогні.

6. Столовою ложкою викладаємо тісто в сковороду формуючи оладки одного розміру.

7. Обсмажуємо до рум’яності, по 3-4 хвилини з кожного боку.

8. Готові оладки викладаємо на плоску тарілку з паперовим рушником.

9. Подаємо до столу зі сметаною, медом, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!

Не слід смажити оладки на сильному вогні, інакше вони можуть підгоріти

Оладки на кефірі з яблуками

Список необхідних інгредієнтів:

  • Кефір – 250 мл;
  • Цукор – 2 ст. л;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Яблуко – 1 шт;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Сода – 1 ч. л;
  • Сіль – 0.5 ч. л;
  • Борошно пшеничне – 1.5-2 склянки;
  • Олія рослинна.

Як приготувати оладки на кефірі з яблуком:

1. Кефір виливаємо в миску, додаємо соду і добре перемішуємо.

2. В окремій ємності змішуємо яйце, цукор і сіль. Добре перемішуємо вінчиком або міксером.

3. Вливаємо отриману масу до кефіру.

4. Ванілін з’єднуємо з борошном і просіваємо.

5. Додаємо борошно в три етапи і замішуємо густе тісто, по консистенції нагадує густу сметану.

6. Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Потім, натираємо на крупній тертці.

7. Додаємо натерте яблуко в тісто і добре перемішуємо.

8. Нагріваємо олію на середньому вогні.

9. За допомогою столової ложки викладаємо тісто в сковороду , формуючи оладки одного розміру.

10. Обсмажуємо до рум’яності, по 2-3 хвилини з кожного боку. Приємного апетиту!

За бажанням, яблуко можна замінити бананом

Оладки на кефірі з зеленою цибулею

Список необхідних інгредієнтів:

  • Кефір – 200 мл;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Борошно – 200 гр;
  • Сода – 0.5 ч. л;
  • Сіль – 0.5 ч. л;
  • Цибуля зелена;
  • Олія рослинна.

Як приготувати оладки на кефірі з зеленою цибулею:

1. У миску вливаємо кефір, додаємо яйце, сіль, соду і перемішуємо.

2. Додаємо нарізаний зелений лук і знову перемішуємо.

3. Тепер, поступово додаючи борошно, замішуємо густе тісто.

4. У сковороду вливаємо олію і добре нагріваємо на середньому вогні.

5. За допомогою столової ложки викладаємо тісто на сковороду, формуючи оладки одного розміру.

6. Обсмажуємо до рум’яності, з кожного боку по 3-4 хвилини. Приємного апетиту!