Привіт, гість! Я постійно шукаю нові рецепти, щоб не набридало одне і те ж. Сьогодні у мене осетинський пиріг з м’ясом. І вам порекомендую цю парочку варіантів. Ця випічка зовсім не складна в приготуванні. Тим більше, якщо ви готували вже домашню піцу, то і тут не виникне питань.

Калорійність цієї страви 176 кКал на 100 грамів. Але це для начинки з яловичини. Для зменшення цього показника, візьміть фарш з курки або індички. А якщо у вас вже готове дріжджове тісто, то випічка не займе багато часу.

Начинки можуть бути різними: з сиром або м’ясом, овочами та зеленню. Так само і з ягідними наповнювачами. Фыдджин — це пиріг з рубаним м’ясом. Його ми сьогодні і будемо пекти.

Рецепт налічує багато століть і має культове значення в Осетії. Страва це подають на бенкети і в будні.

Осетинський пиріг фыджин приготований в духовці

Будь-які пироги вважаються вдалими, якщо тісто тонке і м’яке, а начинки багато. Якщо ж навпаки, то говорять про недосвідченість господині.

Досвід же в цій справі можна отримати тільки на практиці. Частіше балуйте своїх близьких випічкою. І з кожним разом результат буде все краще.

Нам знадобиться:

Тісто

  • Борошно — 350 грам
  • Дріжджі сухі — 11 грам
  • Сіль і цукор — по 10 грам
  • Рослинне масло — 30 мілілітрів
  • Вода тепла — 0,2 літра
  • Масло вершкове 20 грам

Начинка

  • Фарш яловичий — 400 гр.
  • Часникові часточки — 2-3 шт.
  • Невеликі цибулини — 2 шт.
  • Перець і сіль за смаком
  • Пучок кінзи
  • Масло вершкове — 20 гр.
  • Вода — 1/3 склянки

Приготування:

1. У глибоку миску влити склянку води. Додати цукор, сіль, сухі дріжджі, олію і ретельно перемішати. Вода повинна бути теплою, але не гарячою. Інакше тісто не підніметься.

Цікаве:  Шашлик з курячих сердечок — 4 смачних рецепта

2. Потім поступово підсипаємо борошно, не перестаючи працювати віночком. Якщо борошна здасться замало, то підсипати побільше. Таке може бути в силу різних причин. Наприклад, різна вологість борошна.

Однак, не перестарайтеся з борошном! Нехай тісто буде швидше рідкувате, ніж туге.

Занадто круте тісто після запікання стане жорстким.

3. Далі, на дошку потрусити трошки борошна і перекласти масу з миски. Вимішуйте вручну, поки не вийде однорідний «колобочек». Прибрати його в миску, накрити кухонним полотенчиком і залишити в теплі підніматися. Обов’язково місце повинно бути теплим, так як тісто не любить прохолоду.

4. Тим часом, можна зайнятися приготуванням начинки. Яловичий фарш покласти в глибокий посуд, додати до нього перець і сіль. Насправді, м’ясо можна використовувати будь-яке, яке вам більше до смаку.

5. Кінзу помити, дрібно порубати і відправити до м’яса. Можна взяти й іншу зелень.

Більшість осетинських страви містять у складі таку своєрідну пряну травичку як кінза. Не завжди звичну для наших співвітчизників.

6. Почистити і помити цибулю та часник. Цибулини нарізати кубиками, а часник пропустити через прес або дрібно порубати. Начинки осетинських пирогів не обходяться без цих гостреньких складових.

7. Тепер фарш, рубану кинзу, подрібнену цибулю і часник, змішати. Долити третину склянки води, щоб начинка була соковитіше і знову ретельно перемішати. Готово! І нам залишається почекати коли тісто підніметься).

8. Піднялося тісто розділити на дві рівні частини. І кожну з них розкачати в діаметр форми. Першу покласти у форму, в якій будемо випікати наш смачний пиріг.

9. На цю частину викласти начинку, залишаючи по краях відступи приблизно півтора-два сантиметри. Для того, щоб надалі нам було простіше зчепити дві частини пирога.

Цікаве:  Баклажани на зиму, кращі рецепти заготовок «Пальчики оближеш»

10. Другу частину скласти двічі навпіл і зробити насічки-надрізи від середини. Подивіться як це зроблено на фотографії нижче.

11. Потім-розгорнути і накрити цією частиною начинку. Далі краї тіста щільно підвернути. Тобто зліпити між собою, щоб начинка не втекла», і блюдо було красивим.

12. Поставити в заздалегідь прогрітий до 200-220 градусів духовку на 20-30 хвилин. Слідкуйте за румянностью пирога, адже потужність духовок може бути різною.

Аромат з духовки йде такий, що неможливо забути про те, що там печеться пиріг. Коли дістанете готову страву, прикрийте його рушником на 10 хвилин. Нехай трохи відпочине. Тепер потрібно ретельно змастити верхівку і краю вершковим маслом, так він буде ще смачніше і ніжніше. Подавайте на стіл і пригощайте близьких!

Як приготувати осетинський пиріг з м’ясом в домашніх умовах (відео)

Ще один дуже привабливий рецепт приготування цього смачного пирога від автора Max Hripkov. Подивіться ролик, в якому він дуже апетитно розповідає і показує виготовлення свого пирога. Ви, безумовно, захочете приготувати за цим рецептом.

Для начинки:

  • яловичий фарш — 600 грам,
  • цибулина — 1 штука,
  • часникові зубчики — три штуки,
  • сіль і перець за смаком,
  • пучок свіжої кінзи,
  • вода — 70 грам.

А для тіста наступні інгредієнти:

  • борошно — 400 грам,
  • вода — 200 мілілітрів,
  • дріжджі — 4 грами,
  • сіль і цукор по одній чайній ложці.

Ось так все смачно і просто! Здивуйте гостей і домочадців цим прекрасним блюдом кавказької кухні. Вони залишаться дуже задоволені.

А я дякую всім, хто готував разом зі мною! А якщо ви тільки збираєтеся піч осетинський пиріг з м’ясом, то натискайте на кнопки соцмереж. Так рецепти залишаться на вашій сторінці.

Цікаве:  Опеньки, мариновані в банках: прості і смачні рецепти приготування на зиму в домашніх умовах