Для тих хто гідно оцінив заготівлю огірків по-корейськи на зиму, розглянемо варіант швидкого приготування цієї чудової закуски. Ця відмінна альтернатива малосольних огірочків відмінно підійде як до шашликів, так і до картоплі.
Своїм ошатним і яскравим виглядом закуска легко прикрасить святковий стіл і підніме настрій. Дуже приємно похрумтіти їй за сімейною вечерею. Якщо ви ще не пробували, зараз саме час почати готувати і радувати родину смачною закускою. Можна почати з маленьких порцій. Потім вибрати свій рецептик.
Гострі огірки по корейськи з морквою швидкого приготування
Якщо ви збираєтеся на пікнік, не забудьте зробити відмінну закуску, яка прикрасить собою будь-який стіл. Салат робиться легко і просто. А з’їдається ще швидше і просять ще. Можна його готувати хоч кожен день.
Інгредієнти:
- 500 гр. огірків
- 2-3 зубчики часнику
- 1 морква
- зелень кропу
- 1-2 ст. л. рослинного масла
- 1 ч. л. приправа по корейськи
- 2 ст. л. оцет (яблучний) 6%
- 2 ч. л. кунжутного насіння
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 0, 5 ч. л. червоного меленого перцю
Спосіб приготування:
Зеленці гарненько промиваємо. Нарізаємо на кілька частин вздовж і ще поперек навпіл. Складаємо в зручну чашу. Посипаємо їх сіллю. Перемішати їх і відставимо убік.
Оранжевий коренеплід промиваємо, очищаємо і натираємо на тертці по –корейськи. Виходить гарна нарізка довгою соломкою.
Якщо у вас її немає. Скористайтеся звичайною великої. Смак від цього не постраждає. Кількість теж можете брати будь-яку на свій розсуд. Далі готуємо заправку для салату. Беремо кунжутне насіння. Будемо його смажити до золотистого кольору на сухій сковороді.
Потім пересипаємо його в миску. До нього йдіть цукор, червоний мелений перець і приправу. Вливаємо соєвий соус, оцет, рослинна олія. Видавлюємо туди часник. Все добре перемішуємо.
Далі сік, який дали зеленці, зіллємо через сито і вип’ємо. Потім перекладаємо їх у глибоку миску. Закидаємо до них терту моркву. Подрібнюємо кріп і відправляємо до овочів.
Вливаємо до них маринад. Все добре перемішуємо. Накриваємо кришкою або харчовою плівкою. Ставимо закуску в холодильник на 1 годину. Після цього можна дегустувати. Відмінне частування відлітає зі столу відразу. Приємного апетиту.