Всім привіт! Літо в самому розпалі, напевно, всі вже готують сезонні овочі. Ми наїлися вдосталь свіжих огірків і задумалися, що ж з ними можна зробити ще?

Звичайно, все що завгодно. Але вибір зупинився на огірках по-корейськи. Це страва для любителів гострого, хрусткого і кисло-солодкого. Така закуска дуже швидко зникне з вашого столу, тому що в поєднанні з м’ясним або рибним стравою, це просто бомба. Вона ввійшла в наше життя порівняно недавно, але займає перше місце серед незамінних і закусок.

Сьогодні в статті ми з Вами розберемо самі смачні і швидкі рецепти приготування огірків по-корейськи. Якщо ви будете дотримуватися всі поради, пропорції, то успіх Вам гарантований.

Огірки по-корейськи швидкого приготування на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки — 2 кг.
  • Часник зубчики -4
  • Сіль велика — 2 ст. л.
  • Морква — 600 гр.
  • Приправа для корейської моркви -1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% — 0.5 склянки
  • Цукор-пісок — 0,5 склянки
  • Рослинна олія — 0,5 склянки
  • Перець стручковий червоний гострий — 10 гр.

Спосіб приготування:

1. Готуємо інгредієнти для приготування. Моркву очищаємо, миємо й натираємо на тертці або нарізаємо тонюсенькой соломкою.

2. Огірки промиваємо під проточною водою і шаткуємо невеликою соломкою або пропускаємо через тертку. Всі продукти викладаємо в таз.

3. Подрібнюємо часник і додаємо. Засипаємо мелений коріандр, додаємо цукровий пісок, сіль. Вливаємо оцет і олію. Перемішуємо всі інгредієнти. Накриваємо каструлю кришкою, залишаємо на пару годин, щоб всі овочі дали сік і наситилися маринадом.

4. Потім ставимо каструлю з овочами на вогонь і варимо в маринаді 10 хвилин після закипання. Розкладаємо готову закуску по стерилізованим заздалегідь банкам і закочує їх кришкою.

Перевертаємо догори дном, закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до того моменту, поки продукт не остудится. Огірки на зиму готові, приємного апетиту.

Цікаве:  Смачне полуничне варення на зиму – 5 кращих рецептів варення з полуниці

Огірки по-корейськи швидкого приготування на зараз

Інгредієнти:

  • Огірок — 4 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Кунжут — 2 ст. ложки
  • Олія соняшникова — 2 ст. ложки
  • Соєвий соус — 2 звт. ложки
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Перець чорний — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Промиваємо всі овочі, огірки соломкою ріжемо, солимо і перчимо. Потім поллємо соєвим соусом. Нарізаємо тонкими півкільцями очищений цибулю, болгарський перець соломкою, часник пластинами.

2. З’єднуємо всі разом, вливаємо олію і кунжут. Перемішуємо і ставимо на вогонь приблизно на годину.

Потім можна насолоджуватися смачною стравою. Приємного апетиту.

Рецепт огірків по-корейськи з корейської приправою

Інгредієнти:

  • Огірочки — 350 гр. (середні)
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка
  • Кухонна сіль — 0,5 ч. ложки
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки
  • Морква — 1 шт.
  • Часникові пір’їнки — 2 шт.
  • Чорний перець — 0,2 ч. ложки
  • Приправа по-корейськи — 0,5 ст. ложки
  • Оцет 9 % — 3 ст. ложки

Спосіб приготування:

1. Промиємо огірки, вытерем паперовими рушниками. Свіжу моркву почистимо і натремо на тертці для корейської моркви, якщо немає натираємо тонкою соломкою.

2. Огірки необхідно брати невеликі, ще краще якщо вони будуть маленькі. Розрізаємо на 4 або 6 частин.

Порада: Для того, що прискорити процес маринування корнішони краще порізати кружальцями.

3. За допомогою гострого ножа подрібнюємо пір’я часнику, їх так само можна замінити на звичайний часник. За бажанням можна додати трохи червоного гострого перцю.

4. Зробимо необхідну заливку. З’єднаємо оцтову есенцію, цукровий пісок, сіль, рослинне масло, так само сюди необхідно всипати корейську приправу, вона додасть найбільш приємний відтінок страви. Виливаємо заливку до овочів.

5. Перемішати все добре з допомогою столової ложки і ставимо маринуватися на 3,5 години в холодильник. Зверху необхідно накрити кришкою або харчовою плівкою.

Цікаве:  Варення з чорниці — 6 рецептів на зиму

Після чого можете спокійно насолоджуватися заготівлею. Приємного апетиту.

Салат огірки по-корейськи без соєвого соусу

Інгредієнти:

  • Огірки — 9 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Червоний і жовтий болгарський перець — 1/2 частина
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Соєвий соус — 1/2 ст. ложки
  • Оцет 6% — 1,5 ст. ложки
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки
  • Цукровий пісок — 0,5 ст. ложки
  • 1 ст. л. обсмажених кунжутного насіння
  • Невеликий гострий перчик чилі за бажанням

Спосіб приготування:

1. Нарізаємо чисті огірки скибочками, підсолимо, перемішаємо і залишимо на 20 хвилин.

2. Додамо нарізаний пір’їнками болгарський перець, натерту на тертці моркву.

3. Пропускаємо через прес часник, слідом додаємо подрібнений перець чилі і обсмажені кунжутне насіння.

4. З’єднуємо оцет з соєвим соусом і олією, додаємо цукровий пісок перемішуємо до повного розчинення і заправляємо овочі.

4. Перемішати, поставимо в холодильник, помаринуем хвилин 30, а краще всього кілька годин.

Готове. Приємного апетиту!

Смачний рецепт огірків по-корейськи в банку

Інгредієнти:

  • Огірки — 2 кг.
  • Морква — 500 гр.
  • Часник — 1 шт.
  • Цукор — 100 гр.
  • Сіль — 50 гр.
  • Приправа для корейської моркви — 20 гр.
  • Паприка — 20 гр.
  • Червоний гострий перець — 20 гр.
  • Коріандр — 20 гр.
  • Оцет 9% — 100 мл
  • Масло рослинне — 100 мл

Спосіб приготування:

1. Огірки очищаємо і нарізаємо їх довільно, так як вам Більше подобається. Насіння краще видаляти, так само як і грубу шкіру.

2. Морква шаткуємо на корейській тертці, злегка присолим, так вона стане набагато м’якше. В окрему миску видавимо часник, до нього додамо сіль, цукровий пісок і приправу, вливаємо олію і столовий оцет, гарненько розмішуєм.

Цікаве:  Густе варення з полуниці з цілими ягодами — класичні рецепти

3. До огірків виклади морква, поливаємо маринадом і знову ретельно перемішати. Накриваємо блюдо і залишаємо на пару годин, для виділення соку і замариновки. Стерилізуємо у цей час банки.

4. Через півтори години ставимо огірки на плиту, доведемо до кипіння і варимо протягом 15 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати. Овочі повинні поміняти колір.

Найсмачніший салат по-корейськи готовий. Приємного апетиту!

Інгредієнти:

  • Огірки — 1 кг
  • Цибуля зелена — 30 гр.
  • Часник — 5 середніх зубчиків.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Перець червоний чилі пластівці — 40 гр.
  • Паприка солодка — 15 гр.
  • Рибний соус — 3 ст. ложки (можна замінити — 2 ч. ложками соєвого соусу).
  • Коричневий цукор — 1 ст. л.
  • Кунжутне насіння — 1 ст. л.
  • Вода — 60 мл
  • Сіль — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Моркву нарізаємо соломкою, цибулю тонкими півкільцями, зелену цибулю рубаємо маленькими брусочками. Промиваємо огірки, розрізаємо їх, розкриваємо кожен плід, добре просолим, так само розтираємо для швидкої просолення внутрішні сторони. Залишаємо на пів години.

2. У той час готуємо гостру начинку. Часник видавлюємо через прес до овочів, висипаємо пластівці перцю чилі, солодку паприку, щіпка коричневого цукру і не забуваємо влити риб’ячий соус, можна зробити заміну на соєвий.

3. Наливаємо трохи води, всипаємо насіння кунжуту, перемішуємо всі разом. Промиваємо огірки в чистій воді, змиваємо зайву сіль.

4. В розщіп огірка викладаємо смачну начинку, стільки скільки вміститься. Готовим оовощам даємо настоятися протягом півгодини.

Така закуска стане прикрасою будь-якого столу. Особливо в літні дні. Приємного апетиту.