Сьогодні готуємо мариновані кабачки швидкого приготування. Що може бути краще такої пряної і ароматною закуски в спеку, адже вона подається до столу холодної прямо з холодильника?! Особливо такі соковиті і смачні кабачки гарні з м’ясом або рибою, молодою картоплею, а за шашлик я просто мовчу — ідеальне поєднання.

Ця проста закуска з оригінальним пряним смаком доповнить Ваше повсякденне і святкове меню. Зараз в сезон цього овоча, просто благодатний час для приготування, обов’язково їм скористайтесь!

Мариновані кабачки швидкого приготування (без закачування, відразу є)

Пропоную почати з самого смачного, легкого і швидкого рецепта. Буквально 30 хвилин і смачну закуску можна подавати до столу! Влітку дуже часто готую мариновані кабачки, адже це дуже просто і доступно.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 500 гр.

Маринад: (на 500 гр. кабачків — 100 мл маринаду)

  • Лимон — 1/2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Вода — 3 ст. лож.
  • Рослинне масло — 3 ст. лож.
  • Цукор — 1 ч. лож.
  • Сіль — 1/2 ч. лож.
  • Перець мелений
  • Перець чилі

Етапи приготування:

1. Першим ділом помиємо кабачки в холодній воді. Поки вони будуть обсихати від вологи — приготуємо маринад. У глибоку мисочку видавлюємо часник (за допомогою преса), вливаємо олію і воду, потім відправляємо сипучі компоненти: сіль, цукор, кілька щіпок чорного меленого перцю і щіпку чилі. Все гарненько перемішати.

2. У кабачків відрізати «хвостики». Далі я овочі натираю за допомогою спеціальної терки, виходять круглі і тоненькі каблучки. Також можна вдатися до допомоги овоче чищення і нарізати уздовж слайсами або ножем тоненькими кільцями. Це як Вам зручно.

3. Перекладаємо нарізані овочі в миску з маринадом і добре все перемішуємо, щоб всі колечка вкрилися маринадом.

4. Прибираємо закуску в холодильник на 30 хвилин. Через відведений час мариновані кабачка подаємо до столу. Смакота просто слів немає, а готувати одне задоволення — 3 хвилини і дуже смачна закуска готова!

Мариновані кабачки по-корейськи

Це дуже смачна закуска, яка підкуповує своєю простотою і швидкістю приготування. Без такого ласощі в сезон кабачків не обходиться жодне застілля в моїй родині. Відлітають пряні овочі з тарілочки блискавично!

Для приготування такого салату, найчастіше використовують такі приправи, як коріандр, базилік, куркума, ну і звичайно ж чорний і червоний гострий мелений перець. А можна просто купити готову приправу для корейської моркви, я в принципі так і роблю.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.
  • Морква — 2 шт. (невеликі)
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Зелень за смаком (петрушка, кріп)
  • Сіль за смаком

Заправка:

  • Рослинне масло — 5 ст. лож.
  • Оцет 9% — 2 ст. лож.
  • Часник — 3 зубчики
  • Суміш прянощів для корейської моркви (приправа) — 1,5 ст. лож.

Процес приготування:

1. Кабачки натерти на тертці для корейської моркви. В крайньому випадку можна тонко нарізати ножем.

2. Слідом натираємо моркву.

3. Болгарський перець очистимо від насіння і наріжемо тоненькими смужками ножем. Перець можна брати і одного кольору. Коли є можливість беру червоний і жовтий, тоді закуска стає яскравішим.

4. Всю нарізку змішуємо в глибокій мисці. Посоліть за смаком і ще раз добре перемішайте овочі.

5. Тепер готуємо заправку. Розжарити в сковороді або сотейнику рослинне масло, але не сильно ( що б воно не почало горіти і не було диму). Додаємо в масло приправу для корейської моркви і буквально через 5 секунд знімаємо сковороду з вогню. Перекладаємо овочі в сковороду з розпеченим рослинним маслом, ретельно перемішуємо лопаткою, щоб вони добре просочилися ароматом заправки. Далі вливаємо оцет і додаємо часник пропущений через чеснокодавку і знову гарненько все перемішуємо.

6. Перекладаємо корейський салат в миску, посипаємо зеленню і ставимо в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч, щоб страва могло добре просочитися.

Подаємо кабачки по-корейськи як холодну закуску! Приємного апетиту!

Рецепт кабачків з медом та часником: швидко і смачно за 2 години

Ще один смачний і апетитний рецепт маринованих кабачків є в моїй скарбничці, який припаде до смаку всім! Розлітається зі столу просто миттю.

Цікаве:  Смажений перець на зиму – 5 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • Кабачки — 2 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Мед — 1 ч. лож.
  • Сіль — 1 ст. ложка солі
  • Соєвий соус — 1 ст. лож.
  • Оцет 9% — 1 ст. лож.
  • Рослинне масло — 5 ст. лож.
  • Перець чилі — за бажанням
  • Мелений перець — за смаком
  • Майоран — 1 ч. лож.
  • Зелень

Етапи приготування:

1. Кабачки для цієї закуски намагайтеся брати молоді. І навіть у молодих кабачків я намагаюся зрізати шкірку, так готова закуска виходить більш ніжною. Далі овоче чищенням нарізаємо плоди на тонкі слайсы. Можна просто тоненько нарізати ножем, як Вам більше всього подобається.

2. Далі акуратно перекладаємо кабачкові слайсы в глибоку миску, при цьому посипаючи невеликою кількістю солі кожен шар.

Овочі пустять сік, його ми не виливаємо.

3. Тепер на даному етапі готуємо маринад. Окремо змішуємо в мисці соєвий соус, рослинна олія, оцет і мед. Далі кладемо сіль, мелений чорний перець, майоран. Видавлюємо часникодушилкою туди ж часник (або трьом на дрібній тертці). Подрібнюємо кріп і відправляємо його в маринад. Якщо Вам подобається гостре блюдо, додайте 4-5 кілець гострого перцю чилі. Все добре перемішуємо.

4. Заливаємо маринадом овочеві слайсы і акуратно все ретельно перемішуємо.

5. Перекладаю кабачки в контейнер, закриваю кришкою і прибираю в холодильник на 2 години. (Можна перекласти в банку)

Дуже смачна закуска готова! Вона відмінно поєднується з молодою картоплею, м’ясом, рибою та іншими стравами.

Готуйте із задоволенням і гарним настроєм!

Кабачки мариновані швидкого приготування (у сирому вигляді)

Зараз хочу поділитися з Вами відео-рецептом популярного кулінарного каналу, автор якого ділиться дуже смачною закускою з маринованих кабачків (цукіні). Я цей рецепт забрала собі в кулінарну зошит, так як готувала не один раз і все залишаються від цього страви просто в захваті! І Вам раджу приготувати за цим рецептом, від одного аромату вже слинки течуть.

Мариновані кабачки на зиму, пальчики оближеш

У мене є ще найсмачніший рецепт маринованих кабачків на зиму, просто пальчики оближеш! Які вони хрусткі і ароматні — словами не передати. Хочу теж на нього звернути Вашу увагу. Якщо У Вас багатий урожай, то обов’язково приготуйте на зиму, щоб хрустіти всією сім’єю за вечерею)).

Необхідні інгредієнти:

  • Кабачки (молоді) — 2,5 кг.
  • Часник — 1 зубочек на 1 л. банку
  • Перець запашний — 4 горошини в банку
  • Лавровий лист — 1 листочок в банку
  • Зелень парасольки кропу, петрушка, листя хрону, листя чорної смородини.

Маринад:

  • Вода — 2 літри
  • Оцет 9% — 140 мл
  • Цукор — 125 гр.
  • Сіль — 100 гр.

Процес консервації:

1. Приготування почнемо з підготовки плодів. Промити в холодній воді і дати їм час трохи обсохнути. Потім обрізаю їх по висоті літрової банки. Потім розрізаю уздовж навпіл і кожну половинку теж ріжу уздовж на 4 смужки. Отже, всього з одного кабачка у нас повинно вийти 8 брусочків.

2. Банки моєму з содою і не стерилізуємо (будемо стерилізувати наповнені банки). На дно закладаємо зелень, яку заздалегідь помили і підготували. Кладемо крупно нарізаний часник, по лавровому листочку, перець горошком, парасольки кропу, петрушку і листя смородини, листя хрону.

3. Далі закладаємо кабачки, але не дуже щільно, щоб була достатня кількість маринаду. Тоді закуска буде ароматною і пряної.

4. Готуємо маринад. Виливаємо в каструлю воду, засипаємо сіль і цукор. Коли вода закипить вливаємо оцет. І відразу киплячим маринадом заливаємо банки, спочатку по черзі до половини, а потім і до верху. Так банки не луснуть від окропу.

5. Тепер прикриті кришками банки (але не закочені) відправляємо стерилізуватися. Для цього на дно кладемо рушник, встановлюємо банки і заливаємо до плічок гарячу воду, але не киплячу. Стерилізуємо 10 хвилин після закипання. Потім виймаємо з однієї банки і закорковуємо герметично кришку з допомогу. закочувального ключа. Перевертаємо банку верх дном і накриваємо теплим пледом.

Така закуска годиться до абсолютно будь-якої страви! Мінімум витрат, а задоволення море!

Вдалою консервації!

На сьогодні в мене все! Дуже сподіваюся, що всі варіанти приготування припали Вам до смаку і Ви будете із задоволенням їх втілювати в життя» на своїй кухні!