Всім привіт! Ми часто готуємо субпродукти. І зовсім даремно. Сьогодні ми розглянемо, як приготувати курячі шлунки. Іноді їх ще називають пупки. Страви з них дуже смачні і не так багато клопоту з ними. Крім того, цей обід досить бюджетний.

І в цій статті я представляю кілька варіантів, які урізноманітнюють наше меню. Насправді, страв з них можна робити скільки завгодно. Шлуночки не так популярні, як, наприклад, печінку або сердечка. Адже, при правильному приготуванні, страви з них цілком гідні нашої уваги.

До речі, калорійність такого м’яса на 100 грам всього 114 кілокалорій. Тим, хто стежить за фігуркою, це на заміточку.

Це блюдо можна приготувати просто обсмаживши на сковороді. Так само і з подливом, у сметані. Гарнір можна подати до них будь. В моїй родині люблять пупки з картопляним пюре або макаронами. Але також смачно буде і з овочами, гречкою чи рисом.

Курячі шлунки з цибулею та морквою на сковороді

Один з найпростіших рецептів приготування це шлуночки у власному бульйоні з овочами, наприклад, морквою і цибулею. Готувати таке блюдо простіше нікуди. Всього навсього все обсмажити, залити бульйоном і через деякий час все готово!

Вашим близьким, безумовно, сподобається така смакота, подана на вечерю або обід.

Нам знадобиться:

  • Курячі шлуночки — 1 кг.
  • Цибулина репчая — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Вода — 1 літр
  • Олія для обсмажування
  • Сіль, лавровий лист і інші приправи за смаком

Приготування:

1. Промити субпродукти під проточною водою в друшляку. По-необхідності почистити і порізати на дрібні шматочки, якщо вони великі.

Якщо продукт неочищений, треба зрізати внутрішню стінку. Вона знімається досить легко.

Відварити їх у воді до готовності з лаврушкой і сіллю. Далі шумівкою дістати м’ясо і перекласти на тарілку, а бульйон злити через ситечко в чисту ємність, він нам ще знадобиться.

2. Овочі помити й очистити. Моркву подрібнити на тертці, а цибулю нарізати дрібними кубиками. Взагалі, як нарізати овочі можна і кільцями, і соломкою, це не принципово.

3. Розігріти сковороду з рослинним маслом і обсмажити подрібнені овочі до прозорості цибулі. Не потрібно доводити до «піджареної», так як вони ще будуть готуватися з м’ясом.

4. Курячі шлунки викласти на сковороду і обсмажувати пару хвилин. Таким чином, м’ясо збереже свою соковитість всередині.

5. Потім залити бульйоном так, щоб рівень рідини був нарівні з м’ясом.

Якщо хочете, щоб була соус, то можна і побільше.

Закрити сковороду кришкою і тушкувати страву тридцять хвилин.

Соковите і ніжне блюдо готове! Можна посипати січеною зеленню і подавати до столу з будь-яким гарніром.

Цікаве:  Осетинський пиріг з м'ясом в духовці — покрокові рецепти

Як приготувати курячі шлунки в сметані, щоб були смачні і м’які

М’ясо зі сметанним соусом — це завжди гарна ідея! Та субпродукти-не виняток. Таку смакоту уплітати за обидві щоки будуть і дорослі, і діти. А приготувати страву можна на раз-два.

У даному рецепті навіть не треба морочитися з овочами). Використовуватися буде тільки саме м’ясо і сметана.

Нам знадобиться:

  • Курячі шлуночки — 1 кг.
  • Сметана — 7 ст. ложок
  • Сіль за смаком
  • Прованські трави — 1/2 ч. ложки
  • Спеції до курки — 1 ч. ложка
  • Кріп або інша зелень для прикраси

Приготування:

1. Субпродукт обполоснути в прохолодній воді і, при необхідності, почистити.

Виробники не завжди досить добре очищають продукцію. Може попастися внутрішня стінка, яка гірчить, її потрібно обов’язково обрізати.

Далі перекласти м’ясо в каструлю і залити холодною водою.

2. Поставити на плиту і довести до кипіння і варити приблизно сорок хвилин. Час залежить від ступеня жорсткості продукту. Варіть, поки пупки не стануть м’якими. Потім бульйон злити, він нам більше не потрібен. Так як далі у нас буде смаження.

3. Сковороду добре розігріти з рослинним маслом. Обсмажити пупки з усіх боків, а потім додати сіль, прованські трави і спеції. Можете взяти приправи на свій смак. Все ретельно перемішати, щоб спеції рівномірно розподілилися.

4. Тепер сюди ж відправити сім столових ложок сметани і знову гарненько розмішати. Щоб кожен шматочок опинився в соусі. Далі закрити сковороду кришкою і тушкувати на малому вогні близько двадцяти хвилин.

5. Тим часом, зелень помити і дрібно порубати. Я використовую кріп, але можна взяти, наприклад, петрушку. Вийде теж дуже смачно.

Можна їсти таку смакоту з соусом взагалі без гарніру. Готову страву прикрасьте зеленню вже в тарілках. Прошу до столу!

Дуже смачні курячі шлунки в мультиварці (відео)

В мультиварці пупки можна також приготувати смачно як і будь-яким іншим способом. Автор цього ролика Olga Green легко демонструє нам, як це зробити. Її рецепт досить простий і не витратний за часом. Що особисто мені завжди дуже подобається.

Ну і кому ж не сподобається, коли засипав все в ємність і все само готується. А ти займаєшся своїми справами. Це прекрасний рецепт для тих, у кого головний помічник на кухні — мультиварка).

Склад продуктів:

  • Субпродукт — 800 грам
  • Цибулина ріпчаста (червона) — 2 штуки
  • Морква -1 штука
  • Томат — 1 штука
  • Сметана — 2 столові ложки
  • Сіль і перець — за смаком

Що ще мені подобається в цьому рецепті, так це поєднання томату і сметани. Люблю все це справа). Спробуйте і Ви приготувати за цим варіантом, виходить дуже смачно!

Якщо Ви ще жодного разу не готували такий субпродукт, то терміново зберігайте собі ці рецептики і пробуйте. Вам обов’язково сподобаються ці прості і смачні страви.

Всім, хто готував сьогодні зі мною, величезне спасибі! А кому сподобалися рецепти, натискайте на кнопочки соц мереж, щоб зберегти їх у себе на сторінках.