Доброго часу доби, дорогі гості нашого сайту! Сьогодні ми будемо готувати курячі рулетики з сиром.

Це блюдо, досить поширене і готується, найчастіше, на святковий стіл. У той же час, завдяки простоті приготування та доступності продуктів, такі рулетики цілком можна подати на вечерю або до столу при зустрічі гостей.

Основні інгредієнти цих рулетиків – курка і сир. А вже далі можна сміливо експериментувати з продуктами і урізноманітнити меню. Непогано поєднується з сиром начинка із зелені, помідорів, грибів або шинки. Для додання рулетикам святкового вигляду, їх можна обернути смужками бекону. Нижче ми докладно розберемо всі вищеперелічені способи приготування.

Курячі рулетики з сиром і зеленню

Список необхідних інгредієнтів:

  • Куряче стегно (без кістки) – 1 кг;
  • Сир – 150 гр;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Вершки 10% – 150 мл;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Як приготувати курячі рулетики з сиром і зеленню:

1. Філе стегна промити, при бажанні зняти шкіру (не обов’язково). Посолити,поперчити і додати спеції для курки. Добре перемішати і залишити на 30-40 хвилин. Кріп дрібно порубати, а сир натерти на крупній тертці.

2. Сир перемішати з кропом.

3. На філе стегна викладаємо близько столової ложки сиру з кропом.

4. Акуратно загортаємо в рулет і викладаємо у форму. Чомусь закріплювати рулет і попередньо змащувати форму не потрібно.

5. Таким же чином продовжуємо формувати такі рулетики, поки не закінчиться м’ясо.

6. Решту сиру з кропом викладаємо до вершків. Додаємо дрібку солі і спецій для курки. Все ретельно перемішуємо.

7. Заливаємо отриманою сумішшю курячі рулетики.

8. Ставимо форму в розігріту до 200º духовку на 35-40 хвилин. Приємного апетиту!

Шкірку з стегон можна зняти, а можна залишити. Якщо шкіра залишається, для додання рум’яної скоринки її можна змастити сметаною або майонезом

Курячі рулетики з сиром і грибами

Список необхідних інгредієнтів:

  • Філе курячої грудки – 600гр;
  • Печериці – 200 гр;
  • Сир – 150 гр;
  • Кріп (за бажанням) – 30 гр;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Борошно – 150-200 гр;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Як приготувати курячі рулетики з сиром і грибами:

1. Лук очищаємо і нарізаємо кубиком. Печериці ріжемо скибочками. Обсмажуємо цибулю і гриби на рослинній олії до готовності. Знімаємо з плити і даємо охолонути до кімнатної температури.

2. Сир натираємо на крупній тертці. Викладаємо в миску до сиру обсмажені гриби і добре перемішуємо. Додаємо сіль за смаком, але не забуваємо, що сир теж солоний. За бажанням, додаємо кріп.

3. Куряче філе промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо впоперек волокон на шматочки шириною близько 1 див.

4. Викладаємо нарізане філе на дошку, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо. Потім перевертаємо і відбиваємо з іншого боку. Солимо і перчимо за смаком.

5. На шматочок відбитого філе викладаємо начинку і загортаємо в рулет. Таким чином продовжуємо до тих пір, поки не закінчиться м’ясо.

6. В одну миску висипаємо борошно. У другій курячі яйця збиваємо з дрібкою солі.

7. Кожен рулетик спочатку акуратно обвалюємо в борошні, потім в яйці. Далі, викладаємо їх на змащене маслом деко.

Цікаве:  Торт Карпатка з заварного тіста — рецепт приготування в домашніх умовах

8. Ставимо в розігріту до 200º духовку і запікаємо близько 35-40 хвилин до золотистої скоринки. приємного апетиту!

Такі рулетики можна не запікати в духовці, а обсмажити на сковороді по 5-7 хвилин з кожного боку

Курячі рулетики з сиром і помідорами

Список необхідних інгредієнтів:

  • Стегенця без кістки та шкіри – 600-700 гр;
  • Помідори – 2-3 шт;
  • Сир Фета – 150-170 гр;
  • Кріп (за бажанням) – 30 гр;
  • Курячі яйця – 2-3 шт;
  • Панірувальні сухарі – 100 гр;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Як приготувати курячі рулетики з помідорами і сиром:

1. Стегенця курячі солі і перчимо за смаком. За бажанням додаємо трохи спецій для курки. Залишаємо м’ясо на 20-30 хвилин.

2. Помідори добре миємо й нарізаємо півкільцями. Вибираємо стиглі помідори, але не дуже м’які, щоб вони зберегли форму в процесі випікання.

3. Сир Фета нарізаємо брусочками шириною близько 1 див. Свіжий кріп дрібно рубаємо.

4. На філе, стегенця викладаємо помідори, брусочки сиру і трохи зелені кропу. Акуратно загортаємо в рулет.

5. Кожен рулет акуратно опускаємо у збиті курячі яйця, а потім в панірувальні сухарі. Потім, викладаємо у змащену маслом форму.

6. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200º духовці 35-40 хвилин. Приємного апетиту!

Замість сиру Фета можна використовувати будь-який інший сир, але і смак буде відрізнятися

Курячі рулетики з сиром і шинкою

Список необхідних інгредієнтів:

  • Філе куряче – 3 шт;
  • Шинка – 300 гр;
  • Сир – 200 гр;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Молоко – 2 ст. л;
  • Борошно пшеничне – 150 гр;
  • Сухарі панірувальні – 150 гр;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Як приготувати курячі відбивні з сиром і шинкою:

1. Куряче філе промити і обсушити паперовим рушником. Потім, кожну грудку розрізати уздовж, але не до кінця і розкрити книгу.

2. Накрити філе харчовою плівкою і відбити з обох сторін. Після цього, посолити. поперчити і присипати улюбленими спеціями (за бажанням).

3. Шинку і сир нарізати пластинами товщиною близько 3 мм, Потім, на відбите куряче філе викласти шинку, а зверху – сир. Акуратно загорнути в рулет. Так як у нас три курячих філе, то сир і шинку, так само, ділимо на три частини.

4. Щільно загорнути рулети харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Далі, в одну миску висипаємо борошно. У другій з’єднуємо яйця, молоко, щіпку солі і спецій. У третю – панірувальні сухарі.

5. Дістаємо курячі рулети, після холодильника вони добре тримають форму. Знімаємо харчову плівку і обвалюємо кожен рулет в борошні. Потім, добре мачає в яйці і, після цього, у панірувальних сухарях.

6. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200º духовці 35-40 хвилин. Приємного апетиту!

За бажанням, рулетики можна не запікати в духовці, а обсмажити на рослинному маслі на середньому вогні до рум’яної скоринки

Курячі рулетики з сиром у беконі

Список необхідних інгредієнтів:

  • Стегенця без кістки і без шкіри – 1 кг;
  • Сир – 200 гр;
  • Бекон (тонкі скибочки) – 150 – 200 гр;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Як приготувати курячі рулетики з сиром в беконі:

1. Стегенця посолити, поперчити і посипати спеціями для курки. Залишити на півгодини, для просочення. Можна використовувати філе грудки, попередньо кожне філе необхідно розрізати впоперек на 2 частини і відбити.

2. На кожен шматочок м’яса викладаємо тертий сир і загортаємо в рулет. Потім, обертаємо тонкими пластинками бекону і викладаємо на змащене олією деко або у форму.

3. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 ° духовці близько 30-35 хвилин. Приємного апетиту!