Здрастуйте, шановні читачі! Для вас картопля по-селянськи в духовці ще незнайоме страва? І якщо ви не готували його самі, то вже точно їли в закладах типу «Макдональдс». Апетитні картопляні часточки з рум’яною скоринкою люблять всі. Пора навчитися готувати їх самостійно.

Правила виготовлення такого страви прості. Вибирайте якісні продукти і слідуйте моїм покрокових рецептам. І ваша картопелька буде краще, ніж в будь-якому ресторані фаст-фуду.

Перед вами п’ять найсмачніших варіантів цієї страви. Вибирайте будь-користуйтеся на здоров’я. А статтю беріть собі на замітку, щоб спробувати з часом кожен із сьогоднішніх способів приготування.

Запечена в духовці картопля по-селянськи з куркою

Пропоную вам найпростіший рецепт найсмачнішого вечері! Це запечена курочка з хрусткою скоринкою, неймовірно соковита всередині. До неї на гарнір і готується картопля по – селянськи в духовці. Саме така, щоб була і рум’яна, і повністю пропеченная всередині.

Всі інгредієнти, які присутні у складі, прості і доступні кожному. Напевно, вони вже є у вас на кухні. Навіть якщо чогось не вистачає, можна запросто купити в будь-якому супермаркеті.

Що знадобиться:

Все для курки:

  • Курка — середня тушка
  • Гірчиця — 1 ч. ложка
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Паприка мелена — 1 ч. ложка
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Часник — 3-4 зубчики (але краще використовувати сушений)
  • Сушений розмарин — 1 ч. л.

Все для картоплі:

  • Картоплі — 1 кг.
  • Майоран — 1/4 ч. ложки
  • Паприка мелена — 1 ч. ложка
  • Часник сушений — 1 ч. ложка
  • Куркума — 1 / 2 ч. ложки
  • Коріандр — 1/2 ч. ложки
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Рослинна олія

Підготовка курки:

1. Почнемо з маринування курки. Краще, звичайно, використовувати свіжий, охолоджений продукт. Тоді м’ясо буде набагато смачніше і соковитіше. Але, якщо у вас заморожена тушка, її потрібно повністю розморозити, промити і обсушити.

2. Окремо замешаем маринад для неї. Всипаємо в миску паприку і сіль. Якщо розмарин у вас мелений, можна відразу всипати в ту ж посуд. А якщо просто сушений, краще його попередньо подрібнити в ступці.

3. Тепер відправимо до складу маринаду гірчицю. Якщо у вас немає домашньої, можете взяти суху.

4. Часник очищаємо і пропускаємо через прес його в основну масу.

Якщо у вас є сушений часник, краще використовувати його. Кількість — за смаком.

5. Заливаємо рослинним маслом. Занадто багато його не заливайте, щоб маринад потім не стікав по тушці дуже швидко. Розмішуємо до стану однорідної м’якої кашки.

6. З курки зрізаємо все зайве — звисаючу шкіру, жир, гузку. Змащуємо тушку приготованим соусом, дуже ретельно. Вам може здатися, що маринаду замало. Але, я вас запевняю, його вдосталь!

7. Ніжки пов’язуємо між собою ниточкою, щоб тушка була більш компактною. До того ж, так максимум соку залишиться всередині птиці. Залишаємо її в такому вигляді маринуватися години на 3 при кімнатній температурі.

Якщо хочете, можна навіть залишити на ніч. Тоді краще прибрати в холодильник.

Готуємо картоплю:

8. Коли курочка досить промаринувалася, беремося за картоплю. Бульби очищаємо, нарізаємо на половинки. Тепер кожну частину ділимо ще на 4-6 скибочок, залежно від розміру. Часточки повинні бути акуратними, середніми за величиною.

9. Кладемо в миску і додаємо сюди всі сухі спеції за списком. Перемішуємо руками. Якщо посуд з кришкою, можна закрити її і потрясти. Так всі приправи швидко розподіляться по всім кусочкам.

10. Поливаємо невеликою кількістю рослинного масла і знову перемішуємо.

Запікання:

11. Духовку включаємо на 180 градусів. У відповідну форму для випікання кладемо пергамент, відмірюючи його з хорошим запасом. Висипаємо сюди картопляні часточки і закриваємо зверху пергаментом. Закріплюємо кути степлером або скріпками. Картоплю залишаємо чекати своєї години.

12. Першою буде випікатися курка. В окрему форму кладемо курку на спинку. Відправляємо її в розпечену піч приблизно на 1:20-1:30, залежно від розміру. При цьому, рази три діставайте її і поливайте витопленим жирком.

Щоб не підгоряли ніжки і крильця, їх краще обернути шматочками фольги.

13. Картопля готується практично в 2 рази швидше. Тому, відправляємо її в піч через 40-50 хвилин, в закритому вигляді. Через півгодини відкриваємо верхню частину пергаменту і допікаємо ще хвилин 10, до рум’яної скоринки.

Готову птицю кладемо в центр широкої тарілки, а картоплю розкладаємо навколо. Всю цю красу посипаємо зеленню для краси та аромату. Приємного апетиту!

Як приготувати картоплю по-селянськи з м’ясом

М’ясо з картоплею — ідеальне поєднання на всі часи. Пропоную запекти хрустку картоплю по-селянськи, а до неї підсмажити соковитої свинини. Потім всю цю красу ми об’єднаємо і подамо до столу. Буде дуже смачно, я вам обіцяю!

Такий рецепт не займе у вас більше години на приготування. Готується буквально на швидку руку, але завжди вдало до будь-якого застілля.

Список інгредієнтів:

  • свіжа картопля — 1 кг.
  • куркума, сіль, солодка паприка, чорний перець, часник сушений
  • свиняча вирізка — 700 гр.
  • майонез — 3 ст. ложки
  • соусь барбекю — 3 ст. ложки
  • рослинна олія

Процес приготування картоплі:

1. Овочі ретельно промиваємо чистої кухонної губкою. Краще використовувати молодий урожай, де шкірка тонка. Якщо ж зараз не сезон і на поверхні бульб є темні плями, їх необхідно зрізати.

2. Нарізаємо скибочками середнього розміру і відправляємо поки в миску з холодною водою. Тут вони проведуть хвилин 15-20, щоб позбутися від зайвого крохмалю.

3. Тепер зливаємо воду, а часточки гарненько обсушуємо паперовими рушниками. Поміщаємо в суху миску, додаємо за смаком всі необхідні спеції. Ви можете підібрати їх на смак або скористатися пакетиком «приправа для картоплі».

Якщо у вас немає сушеного часнику, додайте свіжий через прес. Цей овоч відіграє тут більшу ароматну роль.

4. Вливаємо трохи олії, щоб картопля придбав хрустку скоринку. Все старанно перемішуємо. Можна просто прикрити посуд кришкою і потрясти.

5. Деко вистилаємо фольгою і розкладаємо тут заготовки куточком вгору, поруч один з одним в один шар.

6. Духовку нагріваємо до 200 градусів і відправляємо сюди наше творіння на 35-40 хвилин. Точний час регулюйте по факту, в залежності від вашої печі. Коли часточки зарум’яняться, тоді і готово.

Готуємо м’ясо:

7. М’ясну вирізку і нарізаємо її поперек волоком на порційні шматочки. Розкладаємо їх в один шар і посипаємо чорним меленим перцем. Можете додати свої улюблені спеції, але це зовсім необов’язково. Прямо тут перемішати руками, щоб кожен шматочок рівномірно покрився приправою.

Головне, поки не солити!

Цікаве:  Лечо з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму без стерилізації

8. На сковороді нагріваємо достатню кількість рослинного масла без запаху. Викладаємо в розпечене (це дуже важливо!) масло свинину, в один шар. Смажимо на вогні вище середнього приблизно 10 хвилин в цілому. Перші 4-5 хвилин чіпати м’ясо не потрібно — нехай запечатаются боку. Потім можна подивитися, не підрум’янився чи низ. Якщо так — перевертаємо і готуємо з іншого боку. Зі сковороди готову свинину перекладаємо в миску.

9. Додаємо сюди майонез, соус барбекю. Солимо за смаком і перемішуємо. Деко вистилаємо фольгою, розкладаємо тут м’ясо і поливаємо зверху соусом. За 10 хвилин до закінчення приготування картоплі, відправляємо запікатися свинину до рум’яної скоринки.

10. Цибулю нарізаємо півкільцями. На тій самій сковороді, яку ми готували свининку, обсмажуємо його буквально 2 хвилини. При цьому, краще постійно помішувати.

Картопля по-селянськи в духовці готова, можна подавати. На блюдо викладаємо спочатку картоплю, потім шматочки м’яса. А зверху покриваємо все це обсмаженою цибулею і рубаною зеленню. Смакота!

Картопля в рукаві з грибами та цибулею

Швидкий, бюджетний і дуже смачну вечерю. Буквально за кілька хвилин можна нарізати всі продукти, замішати їх в одному пакеті і відправити в духовку. А поки займаєтеся іншими справами, страва буде готове.

Навіть до несподіваного приходу гостей можна запекти таке екстра-спекотне.

Список інгредієнтів:

  • Картопля — 8-10 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Печериці — 300 гр. (або інші гриби)
  • Коріандр мелений — 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки
  • Рослинна олія — 30 мл

Процес приготування:

1. Якщо гриби мають темну капелюшок, краще почистити їх. Але я намагаюся вибирати печериці свіжіше і не чищу їх зовсім. Гарненько промиваємо їх і обсушуємо від крапель вологи.

2. Нарізаємо їх, залежно від розміру, на 2 або 4 частини.

3. Подрібнюємо цибулину довільними кубиками.

4. Картоплю чистимо, розрізаємо кожну на 2 частини. Потім кожну половинку ділимо ще на 3-5 часточок.

5. Підготуємо одну миску, в якій і будемо все замішувати. Перекладаємо сюди картоплю, пересипаємо цибулю та печериці. Сюди ж через прес продавлюємо часник. Або його дрібно порубаєте ножем.

6. Додаємо сюди сіль, перець, коріандр і вливаємо олію. Тепер потрібно все це старанно перемішати, щоб гриби, овочі і спеції рівномірно розподілилися між собою.

7. Перекладаємо підготовлений склад в рукав для запікання. Кладемо на деко, розподіляючи продукти невеликим шаром. Зав’язуємо обидва кінця пакета.

Не забудьте, зверху зубочисткою зробити проколи (щоб виходив зайвий пар).

8. Духовку нагріваємо до 200 градусів. Відправляємо сюди деко з пакетом на 50 хвилин.

9. Потім дістаємо наш виріб, розрізаємо надувшийся пакет зверху. Робіть це дуже акуратно, адже всередині обпалюючий пар! Розкриваємо краю пакета і повертаємо в духовку ще хвилин на 10. Щоб верх страви добре підрум’янилася.

Подавати можна відразу після запікання. Але краще дати постояти у виключеній печі ще хвилин 10. По-перше, вміст охолоне і його комфортніше буде їсти. По-друге, я завжди раджу дати будь-якій страві «відпочити». Так виходить смачніше.

Рецепт приготування картоплі, як у Макдональдсі з сирним соусом

Картопля по-селянськи в Макдональдсі або інших сучасних закладах фастфуду завжди дивовижна! Хрумка рум’яна кірочка і ніжна серединка, по консистенції, як пюре. А на додачу до нього завжди покладається соус. Обожнюють цю їжу діти, а мами, звичайно, не в захваті. Адже фастфуд — не найвдаліша кухня для хлопців. Тому, пропоную і порадувати діток і мам заспокоїти. А саме, приготувати цю смакоту будинку.

Тільки у нас вийде ще смачніше. Адже готувати будемо тільки з перевірених продуктів, без всяких консервантів. Давайте зробимо це прямо зараз.

Список продуктів:

  • картопля
  • сіль, чорний перчик
  • оливкова олія
  • паприка

Всі інгредієнти за смаком.

Для сирного соусу:

  • 200 гр. 33% вершків
  • 1 ч. л. меленої солодкої паприки
  • 100 гр. твердого сиру
  • сіль на смак

Приготування картоплі:

1. Якщо вона сильно забруднена, промиваємо спочатку руками, а потім новою кухонною губкою (жорсткої її стороною).

Важливо зробити це дуже ретельно, адже використовувати овоч ми будемо з шкіркою.

2. Миті бульби обсушуємо від вологи і розрізаємо кожне навпіл. Кладемо перед собою один зрізом вгору і нарізаємо, тримаючи ніж злегка по діагоналі, середніми акуратними скибочками.

3. Таким чином, подрібнюємо всі примірники. Перекладаємо їх у глибоку миску для замішування.

4. У ступку кладемо кілька горошин чорного перцю, трохи солодкої паприки і сіль. Всі разом гарненько розтираємо.

Спеції ви можете використовувати вже мелені та по своєму смаку. Як варіант, можна купити готовий букет приправ для картоплі.

5. Всипаємо ароматну суміш в загальну миску і вливаємо трохи оливкової олії. Все добре перемішуємо руками. Має рівномірно розподілитися весь маринад. Можна накрити посуд кришкою і потрясти. Так все перемішається швидко і якісно.

6. Перекладаємо все на деко, застелене пергаментом або фольгою. Фольгу теж можна злегка змастити маслом.

7. Розкладаємо скибочки в один шар, щоб вони не лежали один на одному. Інакше вони не будуть присмажуватися, а лише варитися.

8. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Відправляємо наше творіння на середній відсік. Якщо є функції «Верх-низ» і «Конвекція», обов’язково їх активуйте. Адже саме за рахунок конвекції з’явиться апетитна скоринка і всередині часточка буде не суха, а ніжна.

Готуємо сирний соус:

9. А поки печеться картопелька, пора виготовити соус. Вершки наливаємо у сотейник або іншу толстодонную каструлю. Додаємо дрібку солі, трохи меленої паприки і перемішуємо. Озброюємося дрібної теркою і подрібнюємо через неї будь-який твердий сир.

10. Все це добре перемішуємо і після закипання варимо буквально хвилинку. Він повинен затягнутися, весь сир повністю розійдеться і соус загусне.

Якщо є можливість додати сир з пліснявою, обов’язково зробіть це! Смак буде просто фантастичним!

11. Знімаємо з плити, переливаємо в соусницю і даємо охолонути. За міру охолодження, маса буде ставати все більш густий.

Ось, власне, і все. Картоплю дістаємо з печі, викладаємо на тарілку для подачі і несемо до столу. Слідом за нею відправляється і наш натуральний сирний соус. Вмочуйте кожну часточку в соусницю і насолоджуйтеся разом з дітьми!

Картопля по-селянськи без шкірки (відео)

Традиційно, картоплю по-селянськи готують прямо з шкіркою. Це особливо добре, коли урожай молодий. Але, коли овочі вже більш зрілі, шкірка стає жорсткою і покривається плямами, оченятами. Не дуже-то приємно таке є! Тому, пропоную вам такий рецепт, без шкірки. Не дивлячись на це, скоринка буде теж дуже хрусткою і рум’яної! Переконайтеся самі!

Список інгредієнтів:

  • 4-6 картоплин середнього розміру
  • 0.5 ч. л. солодкої паприки
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 0.5. ч. л. приправи для картоплі
  • щіпка чорного меленого перцю
  • сіль за смаком

Докладніше дізнаєтесь з відео! Приємного перегляду!

Ви переконалися, що картопля по-селянськи в духовці готується нескладно. І хороша вона до будь-якого застілля. Чи то святковий стіл або буденний сімейний вечерю. Якщо ви будете готувати її частіше, то прохання сходити ввечері в Макдональдс зникнуть. Адже домашнє не тільки корисно, але і набагато смачніше.

Забирайте ці рецепти собі в соціальні мережі або закладки і користуйтеся на здоров’я! Думаю, що вони ще не раз вам знадобляться. Заглядайте на мій блог за черговою порцією ласощів!