Швидкий рецепт найкращої кабачкової ікри на зиму через м’ясорубку
Черговий рецепт, в якому все легко і дуже просто. А в результаті дуже смачно і корисно. У цьому варіанті представлена ікра з кабачків, яка консервується на зиму без додавання оцту.
Можете не переживати, рецепт перевірений і всі банки залишаться цілими. Для цього ми трохи змінимо спосіб приготування. А які саме будуть зміни, читайте далі.
Інгредієнти:
- Очищених кабачків — 1,5 кг;
- Болгарський перець — 3 шт. (великі);
- Соняшникова олія — 1/2 склянки;
- Часник — 50 гр;
- Сіль — 1 ст. л.;
- Цукор — 1/2 склянки;
- Томатна паста — 250 гр.
З даної кількості продуктів на виході виходить 4 банки об’ємом 0,5 л.
Приготування:
1. Для зручності перекручення, очищені кабачки нарізаємо в довжину.
2. Такими ж смужками можна нарізати болгарський перець.
3. Пропускаємо обидва овоча через м’ясорубку.
4. Додамо рослинне масло, томатну пасту, цукор і сіль.
5. Гарненько перемішати дерев’яною лопаткою і поставимо на вогонь. Доведемо до кипіння.
6. Після чого убавим вогонь до мінімуму і будемо варити ікру протягом 1 години. Через 1 годину додамо, дрібно нарізаний або пропущений через прес часник. Проваримо ще 10 хвилин.
7. Поки ікра вариться, ми можемо простерилізувати банки і кришки, в яких будемо консервувати.
8. Готову ікру розкладаємо в банки доверху, прямо в киплячому стані.
9. Накриваємо стерильними кришками і загортаємо за допомогою ключа. Накриваємо заготовки теплим пледом (рушником, ковдрою) і остуджуємо 1-2 дні. Після цього переміщуємо кабачкову ікру в темне прохолодне місце.
Відмінна закуска готова. У будь-який час можна відкрити баночку і організувати легкий перекус. Наприклад, взяти шматочок хліба і злегка обсмажити його на сковороді або електрогрилі. Потім змастити вершковим маслом і покрити товстим шаром ікри. Ммм… повірте, бутерброди з кабачкової ікри виходять неймовірно смачними.
Приємного апетиту!