Привіт друзі. Заготовки на зиму тривають. І якщо лідируючі позиції на цьому терені займають помідори й огірки, то наступними після них можна сміливо вважати кабачки. От про них сьогодні і піде мова. А точніше кажучи, про кабачкової ікри.

Раніше ми неодноразово присвячували цій страві статті з різними рецептами приготування. Але там в основному були збірки з різним набором інгредієнтів і різними способами варіння. Тобто робили її по різному. Сьогодні я вирішив розглянути способи приготування кабачкової ікри за допомогою м’ясорубки. І для цього намагався відібрати для вас тільки найкращі рецепти.

Я думаю немає сенсу перераховувати всі позитивні якості цієї страви. Бо всі про них знають. Але ось про смакових якостях не сказати не можу. Це ж насправді універсальне блюдо, яке можна їсти хоч кожен день.

Наприклад, зробити з неї бутерброд на сніданок. Або подати як гарнір до основного блюда в обід. Або ж використовувати ікру в якості засмажки для приготування вечері. Простіше кажучи — одна заготовка підійде для самих різних цілей.

Так давайте ж навчимося готувати кабачкову ікру. Та так, щоб було не тільки смачно, але і корисно.

Кабачкова ікра через м’ясорубку — кращий рецепт

У приготуванні кабачкової ікри немає нічого складного. Головне — все робити по інструкції і тоді ви отримаєте відмінну закуску, від якої всі будуть у захваті. Саме про такому рецепті і піде зараз мова.

В результаті ви отримаєте не тільки дуже смачна страва, але й дуже корисне. У цьому способі заготівлі ікри зібрані інгредієнти, які відмінно доповнюють смак один одного.

Ще одна чудова якість цієї закуски полягає в тому, що його можна їсти як самостійне блюдо або як гарнір і доповнення до основних страв. Так само нерідко кабачкову ікру використовують як засмажки або підливи до макаронних виробів, картопляним пюре тощо. Загалом, у цієї заготовки дуже багато плюсів і немає жодного мінуса. Саме тому, заготовляти кабачкову ікру запас просто необхідно.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 3 кг.
  • Морква — 2 шт.
  • Кілька зубчиків часнику.
  • Цибуля — 0,5 кг
  • Рослинна олія — 150 мл
  • Томатна паста — 200 гр.
  • Червоний мелений перець — 1 ч. л.
  • Лимонна кислота — 0,5 ч. л.
  • Кам’яна сіль — 50 гр. або 2,5 ст. л.
  • Цукор — 30 гр. або 1,5 ст. л.

Приготування:

1. Першим ділом підготуємо всі овочі до приготування. З кабачків чистимо шкірку. Якщо кабачки не молоді, то робити це потрібно в обов’язковому порядку. На молодих кабачках можна залишити.

2. Очищені кабачки розрізати навпіл. Якщо є великі насіння, то їх теж потрібно витягти.

Взагалі, з приводу того, чи потрібно очистити кабачки від шкірки і від насіння, думки розділяються. Одні кажуть, що це обов’язково, інші ж навпаки, стверджують, що в шкірці і насінні містяться поживні і корисні речовини. Однак все ж не потрібно забувати про те, що шкірка стиглих кабачків досить груба. І навіть пройшовши термічну обробку, вона все одно буде відчуватися готової ікрі. І як наслідок готова закуска втратить всю свою ніжність. Так що, зчищати або не зчищати, питання суто індивідуальний. І тут вже кожен робить вибір самостійно.

3. Далі потрібно нарізати кабачки на кубики такого розміру, щоб вони вміщалися в шийку м’ясорубки.

4. Після того, як з кабачками розправилися, йдемо далі. Морква так само очищаємо і нарізаємо на шматочки для подальшої перекрутки. Очищений цибулю нарізаємо як можна дрібніше. Його ми не будемо перекручувати, а просто обсмажимо. Тому нам потрібно його подрібнити.

При бажанні і цибулю можна пропустити через м’ясорубку і потім вже обсмажити. Нічого страшного в цьому немає. Робіть так, як вам зручніше.

5. Кабачки та моркву перекручуємо через м’ясорубку. Розмір решітки для цього беремо середній.

6. Перекручений овочевий фарш прибираємо в бік. До нього ми повернемося трохи пізніше.

7. В казан з олією викладаємо нарізану цибулю. І пасеруємо його до рум’яного кольору. Головне в цій справі не перетримати цибулю, щоб він не підгорів. А інакше смак ікри зміниться.

8. Додаємо до цибулі кабачки з морквою.

Перемішуємо і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, щоб кипіння було мінімальним і тушкуємо під закритою кришкою 1 годину.

9. Тим часом можемо простерилізувати банки і кришки, в які будемо консервувати кабачкову ікру.

10. Через 1 годину додаємо в ікру масло, червоний перець, цукор і сіль. Знову перемішуємо і залишаємо тушкуватися ще на 1 годину.

11. За 30 хвилин до закінчення тушкування, додамо в ікру томатну пасту і дрібно нарізаний часник.

Якщо є спеціальний прес для часнику, то можна скористатися і їм.

Перемішуємо і доготавливаем ікру на мінімальному вогні.

12. Через 15 хвилин додамо лимонну кислоту. Бачите як томатна паста забарвила кабачкову масу. Дуже красивий червоний відтінок зробить ікру ще апетитніше. Ну і, звичайно ж, внесе нотку у смак готової страви.

13. Після того, як ікра буде готова, наповнюємо її підготовлені банки до самого верху.

14. Закочує банки спеціальним ключем.

15. І перевіряємо на герметичність. Потім перевертаємо банки догори дном і накриваємо теплим пледом або ковдрою. Залишаємо в теплі до повного охолодження.

Потім банки з кабачковою ікрою можна перенести в льох або підвал. Так само цю заготовку можна зберігати в квартирі. Чудова і корисна закуска готова. Чим більше ви заготовите її на зиму, тим більше вона буде радувати вас своїм смаком і збагачувати ваш організм корисними вітамінами в холодну пору року.

Кращий рецепт кабачкової ікри через м’ясорубку з томатною пастою

Я помітив, що не всім подобається колір кабачкової ікри. І якщо ви належите до цієї категорії людей, то у мене для вас підходящий рецепт. Зараз ми приготуємо ікру з кабачків з червоним болгарським перцем і томатною пастою.

Ці природні «барвники» додадуть яскраво-червоного забарвлення готового блюда. І за зовнішнім виглядом не кожен зможе здогадатися, що перед ним насправді кабачкова ікра, а не аджика.

Рецепт і спосіб приготування не складний насправді. Навіть можна сказати, що він практично не відрізняється від інших. Хіба що наявністю або відсутністю деяких інгредієнтів. Ну про все по порядку.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 3 кг (в очищеному вигляді);
  • Солодкий болгарський перець — 8-10 шт;
  • Часник — 100 гр;
  • Гострий перець чилі — 1 шт;
  • Цукор — 3/4 ст;
  • Сіль — 2 ст. л;
  • Рослинне масло — 400 гр;
  • Томатна паста — 400 гр;
  • Оцет 70% — 1 ст. л.

Приготування:

1. Кабачки очистіть від шкірки і від насіння. Наріжте на невеликі шматочки.

2. Перці теж очистіть від насіння і наріжте їх для подальшої перекрутки через м’ясорубку.

3. Часник очищаємо і залишаємо в бік. Є невеликий лайфхак як легко часник очистити від лушпиння. Для цього потрібно замочити зубчики у воді на кілька хвилин. Лушпиння розм’якне і легко зчищатися.

4. Тепер потрібно перекрутити все кабачки через м’ясорубку. Розмір решітки — середній.

5. В окремий посуд пропускаємо болгарський перець.

6. І аналогічно поступаємо з часником.

7. Потім поміщаємо в глибоку каструлю кабачкову масу.

8. Додаємо до неї пюре з болгарського перцю.

9. Потім туди ж додайте перекручений часник.

10. Влийте 400 грам томатної пасти.

11. І 400 грам рослинного масла.

12. Насипте цукор і сіль. Добре перемішайте і доведіть до кипіння на сильному вогні.

13. Коли ікра закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть рівно 1 годину під закритою кришкою. Через кожні 5-8 хвилин помішуйте ікру, щоб вона не підгоріла.

14. За 5 хвилин до закінчення варіння влити ікру 1 столову ложку 70%-го оцту і перемішайте.

Стосовно оцту. Буває так, що вдома в наявності є тільки 9%-й оцет. Що робити в цьому випадку? Все дуже просто. Змішайте 1 частина оцту з 7 частинами звичайної води. І ви отримаєте 70%-й розчин.

15. Готову ікру в киплячому вигляді розлийте по стерильним баночках. І загорніть кришками.

Для ікри дуже зручно використовувати баночки невеликого обсягу. Щоб можна було відкрити і з’їсти за один раз. Хоча і в холодильнику вона зберігається дуже добре і досить довго.

16. Готову кабачкову ікру переверніть догори дном і накрийте теплою ковдрою. Витримайте в такому положенні до повного охолодження. Потім заготовки можна перемістити в льох або підвал.

По цьому рецепту ікра виходить дуже смачною і ароматною. Завдяки болгарського перцю, вона набуває яскраво червоний колір, що не зовсім звичайно для кабачкової ікри. Якщо вам не подобається такий варіант, то червоний перець можна замінити на жовтий чи зелений. Тоді ікра придбає світло-оранжевий відтінок. Що ми і зробимо в наступному рецепті.

Швидкий рецепт найкращої кабачкової ікри на зиму через м’ясорубку

Черговий рецепт, в якому все легко і дуже просто. А в результаті дуже смачно і корисно. У цьому варіанті представлена ікра з кабачків, яка консервується на зиму без додавання оцту.

Можете не переживати, рецепт перевірений і всі банки залишаться цілими. Для цього ми трохи змінимо спосіб приготування. А які саме будуть зміни, читайте далі.

Інгредієнти:

  • Очищених кабачків — 1,5 кг;
  • Болгарський перець — 3 шт. (великі);
  • Соняшникова олія — 1/2 склянки;
  • Часник — 50 гр;
  • Сіль — 1 ст. л.;
  • Цукор — 1/2 склянки;
  • Томатна паста — 250 гр.

З даної кількості продуктів на виході виходить 4 банки об’ємом 0,5 л.

Приготування:

1. Для зручності перекручення, очищені кабачки нарізаємо в довжину.

2. Такими ж смужками можна нарізати болгарський перець.

3. Пропускаємо обидва овоча через м’ясорубку.

4. Додамо рослинне масло, томатну пасту, цукор і сіль.

5. Гарненько перемішати дерев’яною лопаткою і поставимо на вогонь. Доведемо до кипіння.

6. Після чого убавим вогонь до мінімуму і будемо варити ікру протягом 1 години. Через 1 годину додамо, дрібно нарізаний або пропущений через прес часник. Проваримо ще 10 хвилин.

Цікаве:  Смачне і ніжне тісто для мантів: як зробити тісто на манти щоб не рвалося при варінні і не прилипало

7. Поки ікра вариться, ми можемо простерилізувати банки і кришки, в яких будемо консервувати.

8. Готову ікру розкладаємо в банки доверху, прямо в киплячому стані.

9. Накриваємо стерильними кришками і загортаємо за допомогою ключа. Накриваємо заготовки теплим пледом (рушником, ковдрою) і остуджуємо 1-2 дні. Після цього переміщуємо кабачкову ікру в темне прохолодне місце.

Відмінна закуска готова. У будь-який час можна відкрити баночку і організувати легкий перекус. Наприклад, взяти шматочок хліба і злегка обсмажити його на сковороді або електрогрилі. Потім змастити вершковим маслом і покрити товстим шаром ікри. Ммм… повірте, бутерброди з кабачкової ікри виходять неймовірно смачними.

Приємного апетиту!

Як приготувати кабачкову ікру з помідорами через м’ясорубку на зиму?

Не менш смачна і корисна ікра вийде з додаванням в неї свіжих помідорів. У цьому рецепті ми так само не будемо використовувати оцет. Але нам не обійтися без стерилізації банок.

Для цього рецепта краще всього підходять молоді кабачки. В результаті ікра вийде більш ніжною. Помідори ж бажано брати м’ясисті, щоб у них було якомога менше рідини. Чим менше буде рідини, тим густіше вийде готова закуска.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 кг;
  • Морква — 1 кг;
  • Цибуля — 0,5 кг;
  • Помідори — 6 шт;
  • Сіль — 2 ст. л;
  • Цукровий пісок — 8 ст. л;
  • Рослинне масло — 200 гр.

Приготування:

1. У каструлю перекручуємо всі овочі. І ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.

2. Додаємо цукор, сіль і рослинне масло. Зменшуємо вогонь на мінімум і варимо ікру 1,5 години.

3. Потім розливаємо готову заготовку по банкам.

4. Поміщаємо банку в іншу ємність з гарячою водою. Вода повинна доходити до плічок банок. Кришка при цьому повинна бути накрита, але між нею і банкою повинен бути невеликий зазор. Стерилізуємо 0,5 літрові банки 10 хвилин, 1 літрові — 20 хвилин.

На дно каструлі, в якій будете стерилізувати ікру, не забудьте обов’язково постелити якесь кухонне рушник. Або якусь ганчірочку. Потрібно це для того, щоб у банок не було прямого зіткнення з каструлею. А інакше банки можуть лопнути.

5. Після цього виймаємо банки і закатуємо спеціальним ключем. Перевертаємо банки догори денцем, закутуємо ковдрою і залишаємо на добу до повного охолодження.

Коли заготовки охолонуть, можна перемістити їх у погріб для подальшого зберігання.

Кабачкова ікра на зиму з помідорами, цибулею і морквою — кращий рецепт через м’ясорубку

Що робить ікру ікрою? Кабачки? Так. Але з одних кабачків практично неможливо отримати повноцінну закуску, яку всі так люблять. Чим більше ви додасте до складу овочів, тим насиченішим вийде блюдо.

Але, щоб виділити смак зелененьких від смаку інших продуктів, їх кількість береться в розрахунок вдвічі, а то і втричі більше. Тільки так ми приготуємо справді смачну і корисну ікру.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 1,5 кг;
  • Ріпчаста цибуля — 200 гр;
  • Морква середнього розміру — 3 шт;
  • Помідори — 400 гр;
  • Томатна паста — 2 ст. л;
  • Рослинна олія — 60+40 мл;
  • Цукор — 1 ст. л;
  • Сіль — 1 ст. л;
  • Чорний мелений перець — 0,5 ч. л;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Оцет — 1 ст. л.

Приготування:

1. Кабачки очистіть від шкірки.

2. Наріжте на невеликого розміру шматочки.

3. Посипте сіллю. Гарненько перемішайте.

І відправте їх у друшляк, під який потрібно поставити миску. Потрібно це для того, щоб кабачки віддали зайву вологу.

4. Дуже тонко наріжте цибулину. Налийте на сковороду 40 мл рослинного масла. Відправте в нього цибулю і обсмажте на середньому вогні до рум’яного кольору.

5. Потім додайте до цибулі перекручене на м’ясорубці моркву. Пасеруйте 2-3 хвилини.

6. Після цього у сковороду влийте перекручені помідори і томатну пасту. Перемішайте і протушкувати отриману масу — 15 хвилин. В результаті зажарка придбає насичений червоний колір.

7. Тим часом налийте в каструлю з товстим дном 60 мл олії і відправте перекручені кабачки. Доведіть до кипіння. Вогонь зменшіть і тушкуйте під закритою кришкою 20 хвилин. Час від часу кабачкову масу потрібно перемішувати.

8. Потім додайте до кабачків томатну масу з цибулею і морквою.

9. Добре перемішуючи доведіть овочі до повної готовності. На це знадобиться 20-25 хвилин. Коли овочева маса стане м’якою, додайте цукор і дрібно нарізаний часник. Перемішайте і проваріть ще 5 хвилин.

10. Якщо ви хочете, щоб ікра була більш ніжною, то в кінці приготування трохи подрібніть за допомогою блендера.

11. Готову ікру розкладіть по стерилізованим баночках і закатайте стерильними кришками.

12. Залишаємо банки з ікрою до повного охолодження під теплою ковдрою.

Ікра готова. Вийшла вона дуже смачна й ароматна. Готуйте на здоров’я!

Рецепт кабачкової ікри з томатною пастою з морквою і часником через м’ясорубку

Кабачки дуже корисні в будь-який час року. Ні для кого це не секрет. Саме тому, потрібно як можна більше заготовити з них всякого виду закуски і салати на зиму. Чим ми, в принципі, з вами і займаємося.

Ікра з кабачків найбільш популярна закуска. І буде краще знати якомога більше способів її приготування. Тому, пропоную вам черговий рецепт, який поповнить вашу кулінарну скарбничку.

Інгредієнти:

Приготування:

1. Зробіть на помідорах невеликі надрізи хрест-навхрест. Залийте окропом на півхвилини. Потім вийміть помідори і зніміть з них шкірку.

2. Наріжте помідори в довільній формі і відкладіть в сторону.

3. Після цього очистіть кабачки і так само наріжте на невеликі кубики.

4. Цибулю очистіть і промийте. Розділіть його на частини, що підходять для вашої м’ясорубки.

5. Аналогічним чином вчините з морквою.

6. Тепер зберіть все в одну миску. Для цього перекрутіть всі підготовлені овочі через м’ясорубку.

7. Посоліть за смаком.

8. Додайте мелений перець і томатну пасту.

9. Потім налийте в майбутню ікру рослинне масло.

10. Перемішайте і поставте варитися на середній вогонь до готовності. Періодично помішуйте кабачкову масу, щоб вона не прилипала до дна каструлі і не підгоріла.

11. Через 1 годину ваша ікра повинна бути готова. Тут все залежить від стиглості продуктів, які ви використовуєте. Орієнтуйтеся по смаку. Готова закуска повинна бути дуже м’якою і приємною на смак. Розкладаємо по стерильним банкам і закатуємо.

12. Тепер залишилося тільки охолодити її і потім відправити на зберігання до зими в темне прохолодне місце.

Краща кабачкова ікра на зиму з помідорами, цибулею і морквою з перцем

Ікра по суті своїй — універсальна закуска. І готувати її можна самими різними способами і з різними інгредієнтами. Зараз я пропоную вам познайомитися з дуже незвичайним способом варіння.

Якщо зазвичай ми пропускаємо всі овочі через м’ясорубку і в сирому вигляді відварюємо до готовності, то тут зробимо трохи інакше. Кабачки та моркву відваримо окремо. А потім вже змішаємо з іншими овочами. Вийде свого роду низкокаллорийная кабачкова ікра.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 3,5 кг;
  • Морква — 1,5 кг;
  • Цибуля — 1,5 кг;
  • Солодкий перець — 6 шт;
  • Солі — 3 ст. л;
  • Цукру — 6 ст. л;
  • Томати — 1,5 кг;
  • Оцет 9% — 100 гр.

Приготування:

1. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. Болгарський перець на брусочки. А помідори розрізаємо навпіл. Цибулю пасеруємо на сковороді з невеликою кількістю олії до прозорості.

2. Кабачки та моркву очищаємо. Нарізаємо на великі шматочки. Відправляємо їх в окремі горщики. Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо овочі до повної готовності. Для кабачків час варіння складе 15-20 хвилин. Для моркви 30-40 хвилин.

3. Тим часом перекрутимо томати через велику решітку м’ясорубки.

4. Прямо в помідори перекручуємо болгарський перець і остиглий пассерованый цибулю.

5. Готові відварні кабачки остуджуємо. І відправляємо в м’ясорубку.

6. Моркву очищаємо від шкірки, остуджуємо.

І теж перекручуємо.

7. У великій каструлі акуратно змішуємо всі подрібнені овочі.

8. Відразу ж всипаємо цукор і сіль. Перемішуємо до однорідності. І вмикаємо вогонь.

9. Уварюємо ікру на малому вогні протягом 2 годин.

10. Потім вливаємо оцет, перемішуємо і кип’ятити 3 хвилини.

11. Залишилося розлити готову ікру по стерилізованим заздалегідь баночках.

У процесі розкладання страви по банкам, вогонь під каструлею не вимикаємо.

12. Потім закочує банки. Перевертаємо їх догори дном і закутуємо чимось теплим. Остуджуємо в такому вигляді протягом доби.

Заготівля на зиму готова. Вийшла вона зернистою, але в той же час дуже ніжною і смачною. Відмінна закуска готова.

Найкращий рецепт кабачкової ікри на зиму через м’ясорубку з томатною пастою і майонезом

Якщо ви дочитали до цього рецепту, то ви напевно задалися питанням, — а де ж рецепт ікри з майонезом. Ось він. Ми не могли обійти його стороною і включили в сьогоднішню добірку, хоча багато хто і не люблять подібні рецепти.

Не знаю з чим це пов’язано, але мені досить часто траплялися відгуки, де люди писали, що в ікру додавати майонез абсолютно не правильно. Що можна при бажанні додати його в готову ікру. Я ж вважаю, що у кожного свої уподобання і кожен готує так, як йому подобається. Тому ось вам рецепт з майонезом.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 3 кг;
  • Цибулю і моркву — по 0,5 кг;
  • Томатна паста майонез — 250 гр;
  • Масло рослинне — 150 мл;
  • Цукор -0,5 ст;
  • Сіль — 2 ст. л;
  • Чорний мелений перець — 0,5 ч. л;
  • Лавровий лист — 2 шт.

Приготування:

1. Образно розділимо приготування на 2 етапи. На першому етапі перекручуємо всі овочі через м’ясорубку.

2. Потім додамо томатної пасти.

І наллємо рослинного масла. Особливу увагу приділіть маслу. Воно має бути без сторонніх запахів, щоб в результаті смак ікри не зіпсувався.

Потім ставимо каструлю з ікрою на плиту і уварюємо її протягом однієї години.

3. Через годину варіння переходимо до другого етапу.

Тобто, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо і додаємо майонез, лавровий лист і перець.

При необхідності лаврового листа і перцю можна додати більше або менше. Орієнтуйтеся на свої смакові уподобання.

4. Потім знову ставимо каструлю на вогонь ще на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення варіння, вливаємо оцет.

5. Заливаємо ікру в підготовлені банки і закочує їх. Остуджуємо під шубою до повного охолодження.

Після цього відправляємо її на зберігання. З часом колір ікри зміниться і стане більш насиченим.

Така закуска дуже хороша в будь-який час року. Але взимку вона здається особливо смачною, нагадуючи про теплі дні. До всього іншого це ще й джерело вітамінів, які так необхідні в зимову пору. Готуйте і насолоджуйтеся приготованим стравою. Приємного апетиту!

Відео про те, як зробити кабачкову ікру на зиму з майонезом

Наостанок пропоную вам рецепт ікри з кабачків з майонезом у відео форматі. Цей ролик я побачив на ютубі і він здався мені досить цікавим. Тому вирішив, що поділитися з вами таким способом приготування не буде зайвим. Приємного перегляду!

А тепер я можу спокійно сказати, що стаття підійшла до кінця. Сподіваюся, що ви дочитали до кінця і вона виявилася корисною для вас.