Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Помідори – 250 гр
- Червоний болгарський перець – 300 гр
- Морква – 200 гр
- Цибуля – 150 гр
- Часник – 3 зубчики
- Цукор – 1 стіл.ложка
- Сіль – 2 чайн.ложки
- Оцет 9 % – 1 стіл.ложка
- Майонез – 2-3 ст. л
- Олія соняшникова 100 мл
- Чорний мелений перець – за смаком
Готуємо дуже смачну ікру з кабачків:
1. Помідори надрізаємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Зливаємо гарячу воду і обполіскуємо холодною.
2. У помідорів знімаємо шкірку (вона легко знімається) і плодоніжку.
3. Помідори нарізаємо кубиками.
4. Подрібнені помідори тушкуємо на сковороді.
5. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками.
6. Морква подрібнюємо невеликими кубиками.
7. Ріпчасту цибулю обсмажуємо на рослинній олії до золотистої скоринки. Не забуваємо помішувати, щоб він не підгорів.
8. Також на сковороді пасеруємо моркву, не забуваючи помішувати. Після обсмажування в рослинному маслі вона виходить м’якою і ароматною.
9. Болгарський перець запікаємо в духовці 20 хвилин при температурі 180-200 градусів (бажано заздалегідь) . Після охолодження очищаємо його від плодоніжки, насіння і шкірки.
10. Подрібнюємо болгарський перець спочатку зробивши невеликі смужки, а потім – невеликі квадратики.
11. Болгарський перець також обсмажуємо на сковороді.
12. Кабачки нарізаємо кубиками.
13. Обсмажуємо їх на сковороді.
14. Викладаємо обсмажені овочі в каструлю і готуємо близько 1 години. Під час гасіння вони поділяться своїми смаками і ароматами. Не забуваємо помішувати, щоб овочева суміш не підгоріла.
15. Потім додаємо спеції, подрібнений часник і майонез, кип’ятити 5-10 хвилин і пробуємо на смак.
16. Овочеву суміш подрібнюємо блендером до однорідності.
17. Додаємо оцет і, залишаючи каструлю з овочевою сумішшю на невеликому вогні, розкладаємо по стерилізованим банкам.
18. Баночки можна стерилізувати різними способами – на пару, в духовці, мікрохвильовій печі або посудомийці. Вибираємо найбільш підходящий спосіб. :-). Кришки найзручніше – просто прокиптить пару хвилин у воді.
19. Накриваємо стерилізованими кришками і закатуємо на зиму.
Ікра вийшла дуже смачною і красивою!
Обов’язково залишаємо на пробу, щоб відразу є.
Приємного апетиту!