Сама смачна ікра з кабачків з майонезом і томатом
Розглянемо цікавий рецепт найсмачнішої ікри, приготовленої з майонезом і томатом. Її можна їсти відразу або заготовити на зиму.
Якщо ви використовуєте помідори, у них потрібно обов’язково видалити шкірку і насіння, при цьому таку ікру доведеться довго уварювати, так як томати зроблять блюдо водянистим.
Інгредієнти:
- Кабачки очищені від насіння і шкірки ( або молоденькі) – 2,5 кг
- Цибуля – 800 г
- Морква – 800 г
- Сіль – 1 ст. л
- Цукор – 1-2 ст. л
- Мелений чорний перець – 1/3 ч. л
- Мелений червоний перець гострий – 1/3 ч. л (за смаком)
- Помідори – 3-4 шт (або томатна паста 2 ст. л)
- Майонез – 2 ст. л
- Оцет 9 % – 2 ст. л (або 3 ст. л 6% яблучного, або 2/3 ч. л 70% есенції)
Як приготувати смачну кабачкову ікру:
1. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо великими шматочками, викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Запікаємо 40-50 хвилин на середньому вогні, зрідка помішуючи.
Різницю в смаку ікри можна відчути і при різній термічній обробці овочів – він буде залежати від того, обжарите ви овочі, тушкуйте їх або запечете в духовці.
2. Кабачки також очищаємо від шкірки, видаляємо насіння, у молоденьких овочів шкірку і насіння можна не прибирати. Нарізаємо кабачки великими брусочками і викладаємо на деко. Запікаємо овочі близько 1 години на невеликому вогні.
При бажанні, всі овочі можна запікати в рукаві одночасно.
3. Готові моркву і цибулю красиво зарумяниваются і приємно пахнуть.
4. Також апетитно виглядають запечені кабачки.
5. Подрібнюємо готові овочі будь-яким зручним способом.
6. Овочеву суміш викладаємо в каструлю.
7. Помідори надрізаємо хрест-навхрест, ошпарюємо окропом на 5 хвилин, далі заливаємо холодною водою і видаляємо шкірку ( як зазвичай). Також помідори подрібнюємо, так як нам зручно – блендором або за допомогою м’ясорубки.
8. Додаємо в каструлю помідори й тушкуємо 15 – 20 хвилин, щоб суміш не підгоріла, можна додати трохи води.
9. Потім додаємо спеції, майонез і пробуємо на смак, в гарячому вигляді він буде більш вираженим. Враховуємо це, адже ми будемо їсти кабачкову ікру в холодному вигляді. Тушкуємо ще хвилин 15.
10. Якщо ми готуємо ікру на зиму, то за кілька хвилин до закінчення варіння додаємо оцет.
11. Готову кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим баночках.
12. Накриваємо стерильними кришками і закатуємо на зиму.
Баночки перевертаємо і вкриваємо теплою ковдрою. Залишаємо так до повного охолодження.
Ікра вийшла дуже смачною і ароматною. Зберігаємо в темному і прохолодному місці.
Приємного апетиту!