Рецепт кабачкової ікри на зиму з майонезом і морквою

Кабачкова ікра з майонезом і морквою – дуже смачна і корисна заготівля на зиму. 🙂 Таке блюдо виходить ніжним і красивого оранжевого кольору.

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді – 3 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – 4 ч. л. (за смаком)
  • Чорний перець – щіпка
  • Гострий червоний перець – щіпка (за бажанням)
  • Томатна паста – 3 ст. л з гіркою
  • Майонез – 3 ст. л
  • Оцет – 2 ст. л

Приготування:

1. Нарізаємо кубиками кабачки.

2. І обсмажуємо 20-30 хвилин на рослинній олії.

3. Подрібнюємо цибулю.

4. Пасеруємо цибулю на розпеченій сковороді з рослинною олією до прозорості, хвилин 10-15.

5. Подрібнюємо На тертці моркву.

6. Так само пасеруем на сковороді моркву близько 20 хвилин, до м’якості. Можна додати трохи води.

Цікаве:  Пиріг з капустою і фаршем — простий і смачний рецепт

7. Подрібнюємо моркву на м’ясорубці, на дрібній решітці.

8. Також перекручуємо цибулю і кабачки.

9. Щоб отримати більш однорідну консистенцію, суміш подрібнюємо блендером.

10. Каструлю ставимо на вогонь, щоб маса не підгоріла, можна скористатися розсікачем. Варимо 15-20 хвилин, помішуючи. Потім додаємо томатну пасту, майонез, спеції і тушкуємо ще 20 хвилин. В кінці приготування додаємо оцет і кип’ятимо ще пару хвилин.

11. Кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим баночках, накриваємо стерилізованими кришками і закриваємо на зиму закаточним ключем.

У нас вийшло 3,5 літра кабачкової смачної ікри.

Така заготівля підійде і на кожен день і навіть на святковий стіл.

Приємного апетиту!