Рецепт кабачкової ікри на зиму з майонезом і морквою
Кабачкова ікра з майонезом і морквою – дуже смачна і корисна заготівля на зиму. 🙂 Таке блюдо виходить ніжним і красивого оранжевого кольору.
Інгредієнти:
- Кабачки молоді – 3 кг
- Цибуля – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Сіль – 4 ч. л. (за смаком)
- Чорний перець – щіпка
- Гострий червоний перець – щіпка (за бажанням)
- Томатна паста – 3 ст. л з гіркою
- Майонез – 3 ст. л
- Оцет – 2 ст. л
Приготування:
1. Нарізаємо кубиками кабачки.
2. І обсмажуємо 20-30 хвилин на рослинній олії.
3. Подрібнюємо цибулю.
4. Пасеруємо цибулю на розпеченій сковороді з рослинною олією до прозорості, хвилин 10-15.
5. Подрібнюємо На тертці моркву.
6. Так само пасеруем на сковороді моркву близько 20 хвилин, до м’якості. Можна додати трохи води.
7. Подрібнюємо моркву на м’ясорубці, на дрібній решітці.
8. Також перекручуємо цибулю і кабачки.
9. Щоб отримати більш однорідну консистенцію, суміш подрібнюємо блендером.
10. Каструлю ставимо на вогонь, щоб маса не підгоріла, можна скористатися розсікачем. Варимо 15-20 хвилин, помішуючи. Потім додаємо томатну пасту, майонез, спеції і тушкуємо ще 20 хвилин. В кінці приготування додаємо оцет і кип’ятимо ще пару хвилин.
11. Кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим баночках, накриваємо стерилізованими кришками і закриваємо на зиму закаточним ключем.
У нас вийшло 3,5 літра кабачкової смачної ікри.
Така заготівля підійде і на кожен день і навіть на святковий стіл.
Приємного апетиту!