Найсмачніший рецепт кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою

Найсмачніший рецепт кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою – той, який подобається нашим мешканцям. Заготовки на зиму можуть мати будь-яку влаштовує нас консистенцію, але все ж кабачкова ікра з майонезом не повинна бути занадто рідкою. Щоб її можна було намазати на хліб, кабачкову ікру краще уварювати до повного випаровування зайвої рідини.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Часник – 5 зубчиків
  • Майонез – 250 г
  • Томатна паста – 250 г
  • Цукор – 2 ст. л (за смаком)
  • Сіль – 1 ст. л (за смаком)
  • Рослинне масло – 100 г
  • Оцет 9 % – 2 ст. л

Як приготувати смачну кабачкову ікру:

1. Якщо кабачки зрілі, то очищаємо їх від шкірки і прибираємо зерна. Молоді овочі відразу нарізаємо шматочками.

Цікаве:  Зефір на агарі — 4 рецепту приготування в домашніх умовах

2. Ріпчасту цибулю очищаємо, моєму і крупно нарізаємо.

3. Овочі подрібнюємо на м’ясорубці.

4. Додаємо олію, томатну пасту і майонез.

Що стосується майонезу, то так, це продукт не самий корисний і дуже калорійний, але якщо використовувати домашній, то можна уплітати готову кабачкову ікру ложками і не турбуватися ні про що. 🙂

5. Тушкуємо на повільному вогні 1 годину. При варінні суміш помішуємо, щоб вона не пригоріла.

6. Далі додаємо спеції і тушкуємо ще хвилин 30. Готову киплячу ікру викладаємо в стерилізовані банки і закриваємо їх стерилізованими кришками.

Чим довше тушкуємо овочі, тим гущі виходить ікра.

Наша кабачкова ікра готова!

Приємного апетиту!