Найсмачніший рецепт кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою
Найсмачніший рецепт кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою – той, який подобається нашим мешканцям. Заготовки на зиму можуть мати будь-яку влаштовує нас консистенцію, але все ж кабачкова ікра з майонезом не повинна бути занадто рідкою. Щоб її можна було намазати на хліб, кабачкову ікру краще уварювати до повного випаровування зайвої рідини.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Часник – 5 зубчиків
- Майонез – 250 г
- Томатна паста – 250 г
- Цукор – 2 ст. л (за смаком)
- Сіль – 1 ст. л (за смаком)
- Рослинне масло – 100 г
- Оцет 9 % – 2 ст. л
Як приготувати смачну кабачкову ікру:
1. Якщо кабачки зрілі, то очищаємо їх від шкірки і прибираємо зерна. Молоді овочі відразу нарізаємо шматочками.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо, моєму і крупно нарізаємо.
3. Овочі подрібнюємо на м’ясорубці.
4. Додаємо олію, томатну пасту і майонез.
Що стосується майонезу, то так, це продукт не самий корисний і дуже калорійний, але якщо використовувати домашній, то можна уплітати готову кабачкову ікру ложками і не турбуватися ні про що. 🙂
5. Тушкуємо на повільному вогні 1 годину. При варінні суміш помішуємо, щоб вона не пригоріла.
6. Далі додаємо спеції і тушкуємо ще хвилин 30. Готову киплячу ікру викладаємо в стерилізовані банки і закриваємо їх стерилізованими кришками.
Чим довше тушкуємо овочі, тим гущі виходить ікра.
Наша кабачкова ікра готова!
Приємного апетиту!