Як приготувати найсмачнішу ікру з кабачків з майонезом:
У класичному варіанті ікри кабачки зазвичай доповнюють цибулю, моркву, помідори або томатна паста, а також спеції, в нашому рецепті додамо майонез.
Крок 1. Нарізаємо цибулю.
Крок 2. І обсмажуємо його на сковорооде хвилин 5-10.
Крок 3. Подрібнюємо моркву соломкою.
Крок 4. Пасеруємо її на сковороді до м’якості хвилин 10-15.
Крок 5. Нарізаємо кубиками кабачки і викладаємо їх у каструлю. Якщо кабачки немолоді, можна очистити шкірку і видалити насіння.
Крок 6. Інші овочі викладаємо в каструлю.
Різна комбінація овочів дозволить надати ікрі неповторний смак, це ж стосується майонезу.
Крок 7. Додаємо воду, накриваємо нещільно кришкою і тушкуємо близько години, помішуючи, щоб суміш не підгоріла.
Овочі, потрібні для приготування ікри, можна подрібнювати різними способами – прокрутити через м’ясорубку, шаткувати з допомогою блендера, дрібно нарізати або натирати на тертці.
Крок 8. В кінці варіння додаємо томатну пасту, майонез і улюблені приправи.
Томатна паста не тільки надає страві апетитний помаранчевий колір, але і виступає в ролі згущувача.
Крок 9. Готову суміш подрібнюємо заглибним блендером.
Крок 10. Овочі повинні мати однорідну консистенцію. Пробуємо на смак і при необхідності, додаємо сіль або цукор.
Крок 11. Додаємо оцет і ставимо каструлю на вогонь.
Щоб кабачкову ікру можна було намазати на хліб, її краще уварювати до повного випаровування зайвої рідини. Не забуваємо, що час приготування в рецептах є приблизними, тому слід орієнтуватися саме на консистенцію ікри.
Крок 12. Після закипання вимикаємо вогонь.
Крок 13. Киплячу кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим баночках і закатуємо ключем для консервації.
Крок 14. Перевертаємо баночки і вкриваємо теплою ковдрою або рушником. Залишаємо так до охолодження (на ніч).
Наша смачна кабачкова ікра готова. Баночки прибираємо в холодне темне місце. І обов’язково залишаємо вкуснейше страву на пробу, щоб відразу є! 🙂
Приємного апетиту!