Як приготувати найсмачнішу ікру з кабачків з майонезом:

У класичному варіанті ікри кабачки зазвичай доповнюють цибулю, моркву, помідори або томатна паста, а також спеції, в нашому рецепті додамо майонез.

Крок 1. Нарізаємо цибулю.

Крок 2. І обсмажуємо його на сковорооде хвилин 5-10.

Крок 3. Подрібнюємо моркву соломкою.

Крок 4. Пасеруємо її на сковороді до м’якості хвилин 10-15.

Крок 5. Нарізаємо кубиками кабачки і викладаємо їх у каструлю. Якщо кабачки немолоді, можна очистити шкірку і видалити насіння.

Крок 6. Інші овочі викладаємо в каструлю.

Різна комбінація овочів дозволить надати ікрі неповторний смак, це ж стосується майонезу.

Крок 7. Додаємо воду, накриваємо нещільно кришкою і тушкуємо близько години, помішуючи, щоб суміш не підгоріла.

Овочі, потрібні для приготування ікри, можна подрібнювати різними способами – прокрутити через м’ясорубку, шаткувати з допомогою блендера, дрібно нарізати або натирати на тертці.

Крок 8. В кінці варіння додаємо томатну пасту, майонез і улюблені приправи.

Цікаве:  Яблучний джем на зиму в домашніх умовах за простим рецептом

Томатна паста не тільки надає страві апетитний помаранчевий колір, але і виступає в ролі згущувача.

Крок 9. Готову суміш подрібнюємо заглибним блендером.

Крок 10. Овочі повинні мати однорідну консистенцію. Пробуємо на смак і при необхідності, додаємо сіль або цукор.

Крок 11. Додаємо оцет і ставимо каструлю на вогонь.

Щоб кабачкову ікру можна було намазати на хліб, її краще уварювати до повного випаровування зайвої рідини. Не забуваємо, що час приготування в рецептах є приблизними, тому слід орієнтуватися саме на консистенцію ікри.

Крок 12. Після закипання вимикаємо вогонь.

Крок 13. Киплячу кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим баночках і закатуємо ключем для консервації.

Крок 14. Перевертаємо баночки і вкриваємо теплою ковдрою або рушником. Залишаємо так до охолодження (на ніч).

Наша смачна кабачкова ікра готова. Баночки прибираємо в холодне темне місце. І обов’язково залишаємо вкуснейше страву на пробу, щоб відразу є! 🙂

Приємного апетиту!