Готуємо найсмачнішу кабачкову ікру:
1. Подгототавливаем овочі миємо та очищаємо від шкірки цибулю і моркву. У молоденьких кабачків обрізаємо тільки кінчики.
2. Нарізаємо шматочками кабачки.
3. Рубаємо кільцями моркву, раздавливаем ножем (плиском) часник і теж подрібнюємо.
4. Подрібнюємо цибулю.
5. Овочі викладаємо на розігріту сковороду. Спочатку пасеруємо цибулю, потім додаємо моркву і часник. Тушкуємо протягом 10-15 хвилин.
6. Далі викладаємо подрібнені кабачки. Тушкуємо ще хвилин 20.
7. Потім додаємо дрібку солі, щоб вони дали сік. Накриваємо кришкою і тушкуємо 1 годину, помішуючи і, при необхідності, додаючи трохи води й олії.
8. Для гостроти можна додати трохи перцю чилі. Такі баночки бажано підписати, адже те, що можна їсти любителям гостренького, не завжди підходить іншим домочадцям. 🙂
9. До овочевої суміші додаємо томатну пасту, спеції і майонез. Тушкуємо хвилин 10-15 і пробуємо на смак.
10. Подрібнюємо все заглибним блендером.
11. Баночки наповнюємо кабачковою ікрою, використовуємо ополоник і воронку.
12. Для більш повної впевненості в збереженні заготовок багато господині стерилізують кабачкову ікру. Баночки, прикривши кришками, ставимо в каструлю з гарячою водою. Різниця температур повинна бути невеликою, інакше банку лопне. Вода повинна доходити “по плечики”.
Стерилізуємо ікру протягом 10-15 хвилин і закриваємо на зиму.
Ікра з кабачків вийшла густий і дуже смачною.
Приємного апетиту!
Кабачкова ікра з майонезом на зиму – смачний спосіб переробки великої кількості кабачків, і ми приготуємо цю чудову закуску прямо зараз! 🙂 З безлічі рецептів неважко знайти той, який стане улюбленим. Можна спробувати створити і свій власний шедевр! Приємного творчості і відмінного настрою!