Всім привіт! Яловича печінка в сметані — це блюдо не тільки смачне, але і дуже корисний. Вся справа в низькій калорійності самої печінки. Крім того, цей продукт славиться ще й тим, що підвищує гемоглобін.

Продукт до того ж цілком всім по кишені. І в цій статті я пропоную Вам покрокові рецепти приготування цього чудового блюда.

Калорійність печінки на 100 грам всього 132,2 кілокалорій. Зовсім трохи, але враховуйте і гарнір, з яким будете подавати готову страву. Така їжа підійде навіть тим, хто відчайдушно стежить за фігурою.

Як приготувати яловичу печінку смачною і м’якою в сметанному соусі

У цьому рецепті я пропоную Вам приготувати печінку на сковороді в підливці з сметани з цибулею. Така вечеря припаде до смаку всім без винятку.

Часу на готування піде трохи більше півгодини. Але відходити від плити весь цей час не бажано.

Нам знадобиться:

  • Яловича печінка — 700 грам
  • Цибулина біла ріпчаста — 4 або 5 штук
  • Сметана -150 грам
  • Рослинна олія для обсмажування
  • Чорний перець і сіль за смаком
  • Рубана зелень за смаком

Приготування:

1. Печінку помити, видалити з неї плівочку і жилки, а потім нарізати на невеликі шматочки довільної форми. Ріжте шматки так, щоб потім було зручно їх їсти.

2. На добре розігрітій з рослинним маслом сковороді, обсмажити печінку не більше 10 хвилин. Періодично необхідно помішувати, щоб шматочки м’яса обжарились з усіх боків.

3. Додати сметану і гарненько перемішати, розподіляючи соус по всьому блюду. Далі додати сіль і будь-які інші спеції за смаком. До цього часу вже повинен обсмажитися цибулю.

4. Цибулю почистити і обполоснути холодною водою. Нарізати його кубиками або півкільцями. Обсмажити на окремій сковороді з рослинним маслом, а потім перекласти до печінки.

Цікаве:  Помідори по-корейськи на зиму — найкращі рецепти в банках

Стежте, щоб загальний час смаження печінки не перевищувала 15-20 хвилин! Пересмажити її, значить, зіпсувати.

5. Закрити кришкою і згасити разом з луком ще хвилини три. По закінченню готування, свіжу зелень порубати, додати в готову страву можна подавати на стіл.

Така яловича печінка в сметані з цибулею виходить м’якою і соковитою. У вигляді гарніру можна використовувати що завгодно — крупи, наприклад, рис або гречку, картоплю або макарони. Печінка буде смачно поєднуватися з будь-яким гарніром. Їжте із задоволенням!

Печінка тушкована зі сметаною в мультиварці (відео рецепт)

Цей спосіб для любителів страв з мультиварки. Приготувати печінку з цибулею і морквою не складе вам особливого праці. Спробуйте відмінний варіант від автора Марини Петрушенко.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича — 750 грам
  • Цибулина ріпчаста біла — 200 грам або 2 середні штуки
  • Морква — 150 грам або 1 середня штука
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для обсмажування
  • Вода — 300 мл окропу
  • Сметана — 1 столова ложка

Це блюдо можна приготувати і з помідорами, якщо Ви любитель томатів. Вони абсолютно не зіпсують страву, а лише додадуть йому більш цікавий смак.

Ось такі нескладні рецепти я підготувала для Вас. Якщо вони вам сподобалися, натисніть на кнопочки соцмереж. Так вони збережуться у вас на сторіночці!