Здравствуйте, гості та підписники блогу!

У минулій статті ми з вами маринували помідори, а сьогодні будемо робити теж саме, але тільки з огірками. Консервовані огірки у нас вийдуть на зиму дуже смачними і все завдяки тому, що вони будуть досить солодкими і хрусткими. Рецепт буде представлений на 1 літрову банку, завдяки цьому ви зможете зробити спочатку пробу або ж з легкістю розрахуєте самостійно на інший обсяг, наприклад, 2 і 3 літри.

Фішка цього способу приготування — це те, що заготівля буде без стерилізації, саме такий варіант є досить швидким і забирає маленька кількість часу. Завдяки цьому ви зовсім не втомитеся, а тільки з радістю візьметеся за майбутню роботу. Вообщем, це той самий простий рецепт, який повинен бути в блокнота кожної господині.

І я впевнена, що спробувавши хоча б раз у житті цю класну закуску ви з задоволенням будете готувати її і на наступний рік. Адже вона популярна круглий рік і йде в хід з будь-якими іншими гарячими стравами, особливо хороша із запеченою куркою або качкою, а також з м’ясом по-французьки. Крім усього, такі зеленці можна додавати в салати, як на рахунок улюбленого Олів’є.

Що ж, приступаємо до приготування і ко всім тонкощам і фішок, які необхідно знати і враховувати, щоб банки з заготовками зберігалися у погребі дуже довго і не псувалися.

Рецепт маринованих огірків на зиму в банках на 1 літр (виходять хрусткі і солодкі)

У списку продуктів, якщо розгляньте на фото нижче, то ви побачите, досить велика кількість спецій і трав. Можна обійтися тільки парасольками кропу, зубками часнику і горошинками запашного і чорного перцю. Всі інші компоненти беріть на свій розсуд і орієнтуйтеся на свій смак. І буде кожна заготовка унікальна за смаком. Це супер! Чи Не правда?

Цікаве:  Курник з куркою та картоплею — 6 покрокових рецептів приготування

Інгредієнти:

Банки беріть об’ємом 1 літр, або ж, якщо готуєте в 2-х літрових або 3-х літрових, то тоді розраховуйте необхідні продукти самостійно. Маринад спеціально представлений з розрахунку на 1,5 літра, щоб було зручніше.

Крок 1.

Залийте огірки холодною проточною водою, щоб під-перший відмилася весь бруд, але це не найголовніше. Якщо зеленці зірвані давно, то водний баланс повністю восполнится. По-третє, якщо овочі магазинні або з ринку, то всі нітрати підуть, а також пропаде гіркоту, якщо вона була. Тому це дуже важливий етап роботи.

Якщо ж огірки свої домашні з грядки, то це самий кращий варіант, адже в них нічого поганого немає! І в цьому ви будете точно впевнені.

Крок 2.

В чисту банку покладіть пару листочків вишні, смородини, хрону, парасольки кропу, далі запашний перець горошком, лавровий листок і 1 зубчик часнику. За бажанням перчик чилі, якщо любите гірчинку.

Враховуйте це! Банки не стерилізуються заздалегідь, просто промийте їх харчовою содою досить ретельно! А кришки попередньо обдайте окропом. Вся зелень заздалегідь обдается добре окропом.

Крок 3.

Після чого займіться укладанням огірків по банкам.

Цікава інформація! Зазвичай на літрову ємність йде 0,5 кг овочів, плюс мінус.

Беріть зеленці не сильно великі, краще всього використовуйте засолювальні сорту. Утрамбовывайте в банку вертикальним способом, як показано на фотографії нижче, до самих країв. Наповніть таким чином всі ємності.

Крок 4.

Воду закип’ятіть і залийте кожну заготовку до самих країв. Накиньте кришками і чекайте 10-12 хвилин. Після чого вилийте воду в раковину.

Крок 5.

Наступний момент, знову залийте кожну банку новим чистим окропом і залиште під кришкою ще раз добре прогрітися.

Цікаве:  Страви з кабачків — кабачки, запечені в духовці

Крок 6.

Тим часом, ви можете поки зайнятися маринадом. На три літрові банки знадобиться приблизно 1,5 літра маринаду. Тому в каструлю налийте 1,5 літра води і кладіть:

  • насіння гірчиці — 2 ч. л
  • естрагон, або острогін — 1 ч. л
  • чорний перець — 1 ч. л
  • гвоздика — 3-4 шт.
  • сіль — 1,5 ст. л з гіркою
  • цукор — 5 ст. л

Можливо подумаєте, що цукрового піску в даному списку забагато, запевняю вас, це не так. Вийде, ну дуже смачно!

Все ретельно перемішайте і доведіть рідину до киплячого стану. Закип’ятіть пару хвилин і розливайте по банкам (згодом).

Крок 7.

Отже, воду з ємностей злийте і в кожну літрову банку влийте по 2 ст. л 9-процентного оцту.

Крок 8.

Залийте відразу ж киплячим розсолом. Закупорьте гарненько кришкою або використовуйте спеціальну машинку, якщо кришки для закачування. Маринаду трішки залишиться, але це не мінус, а навіть плюс, нехай краще так, ніж не вистачить. Чи Не так?

Крок 9.

Далі після всіх маніпуляцій, прикрийте банки з маринованими огірками рушником або ковдрою і дайте повністю охолонути при кімнатній температурі.

Ну ж, час прийшов — відправляйте на зберігання в прохолодне місце, наприклад прикомірок або льох.

Ось така чудова заготівля на зиму вийшла і у вас, я сподіваюся. Нехай ваші консервовані огірочки будуть такими ж смачними і солодкими, як у мене. Бажаю хрустіти з задоволенням і готувати цю закуску побільше. Адже в будь-яку пору року вона буде летіти зі столу в одну мить.

А тепер ще один цікавий спосіб приготування, який представляю у відеоформаті.

Всім приємних відкриттів.