Для багатьох приготування чізкейку може бути трохи лякає. Найчастіше на поверхні готового страви утворюються тріщини. Буває так, що пиріг виходить надмірно пересушений або ж навпаки недостатньо пропеченим. Цьому сприяє ряд причин, про які ми поговоримо в цій статті. Ми з вами навчимося готувати його так, щоб він вийшов саме таким, як його роблять в Нью Йорку. Ну, або майже так само.

Інгредієнти для приготування дуже прості І навіть якщо чогось не буде в холодильнику, то ви з легкістю знайдете відсутній інгредієнт в будь-якому магазині. Повірте, з цим рецептом у вас вийде чудовий повітряний пиріг, з приготуванням якого впорається навіть початківець кулінар.

Перш ніж почати огляд рецепта, давайте уточнимо невеликі тонкощі. Для приготування чізкейку Нью Йорк (та й для будь-якого іншого), нам знадобиться роз’ємна форма і алюмінієва фольга. Для чого?

Та просто для того, що готовий чізкейк можна перевертати. А цього можна досягти тільки з формою, у якій знімний бортик.

Що стосується фольги, то тут теж є своя причина. Готовий пиріг ми повинні будемо остудити на водяній бані. А досягти цього з нашою формою буде неможливо, бо вода проникне всередину. В результаті чізкейк буде зіпсований. Тому зверніть особливу увагу на те, що фольга повинна бути великого розміру. По можливості вона повинна доходити хоча б до середини форми, щоб воді не проникла всередину.

Інгредієнти:

Кількість продуктів розрахована на форму діаметром 25 см Кількість порцій — 8. У разі якщо ваша форма меншого розміру, то шляхом нескладних обчислень можна визначити необхідну кількість під потрібний вам розмір.

Для основи

  • Пісочне печиво — 1,5 ст.
  • Розтоплене масло — 5 ст. л.
  • Цукровий пісок — 2 ст. л.
  • Сіль — щіпка

Для наповнювача

  • Вершковий сир — 850 гр.
  • Цукор — 2 ст.
  • Борошно вищого сорту — 3 ст. л.
  • Ванільний цукор — 2 пакетика
  • Цедра 1 лимона
  • Свіжовичавлений лимонний сік — 2 ч. л.
  • Сіль — 1/4 ч. л.
  • Яйця — 6 шт.
  • Сметана — 1,5 ст.
Цікаве:  Смачне полуничне варення на зиму – 5 кращих рецептів варення з полуниці

Для ягідного соусу (за бажанням)

  • Полуниця — 450 гр.
  • Малина — 150 гр.
  • Чорниця — 150 гр.
  • Ожина — 150 гр.
  • Лимонний сік — 1 ч. л.
  • Цукор — 3/4 ст.

Покроковий рецепт:

Крок 1. Беремо шматок фольги, розмір якої повинен бути достатнім для нашої форми. Тобто вона повинна закривати борти форми до самого верху.

Крок 2. Обертаємо форму фольгою, щільно притискаючи її з усіх сторін. Для надійності краще зробити кілька шарів. Дно і боки потрібно змастити невеликою кількістю вершкового масла. Якщо у вашої форми антипригарне покриття, то цей крок можна пропустити.

На цьому етапі можна розігрівати духовку. Виставляємо Температуру на 190С. Деко встановлюємо на середню полицю.

Крок 3. Тепер нам потрібно зробити основу майбутнього чізкейк. Для цього печиво подрібнюємо у блендері, або можете скористатися звичайною толкушкой для картоплі. Подрібнюємо до стану дрібної крихти.

Гарненько змішуємо її в миску з розтопленим вершковим маслом, цукром і сіллю.

Крок 4. Відправляємо отриману масу у форму. Рівномірним шаром пресуємо печиво по всій поверхні. І відправляємо форму у вже розігріту духовку на 10 хвилин. Потім виймаємо і залишаємо осторонь до повного охолодження.

Духовку не вимикаємо! Але нам потрібно знизити температуру до 160-165С.

Крок 5. Тим часом займемося приготуванням тіста. За допомогою міксера на середній швидкості збиваємо вершковий сир, цукор і борошно до однорідного стану.

На це знадобиться близько 1 хвилини. Бачите яка повітряна маса виходить у підсумку? У вас має бути так само.

Крок 6. Знижуємо швидкість міксера на мінімум і додаємо ванілін, цедру лимона, лимонний сік і щіпку солі. Продовжуємо збивати ще близько 1 хвилини.

Крок 7. Продовжуючи збивати, додаємо по одному яйцю. Щоб було зрозуміло про що мова, скажу так. Ввели яйце, воно змішалося. Тільки після цього вводимо наступне яйце. І так до тих пір, поки всі яйця не будуть додані в тісто.

При цьому важливо, щоб швидкість міксера була мінімальною.

Крок 8. Останній інгредієнт — сметана. Вливаємо її в тісто.

Цікаве:  Помідори на зиму, як свіжі

І збиваємо до однорідної рідкої консистенції.

Тепер вам потрібно поставити чайник з водою на вогонь і закип’ятити воду. Далі зрозумієте для чого.

Крок 9. Рідке тісто наливають на основу, яка до цього часу вже охолола.

Крок 10. Форму ставимо в яку-небудь форму (вибачте за тавтологію) більшого розміру . І вливаємо в неї окріп, який повинен бути на рівні 2,5-3 див. Переконуємося, що температура в духовці встановилася на 165С і відправляємо запікатися майбутній пиріг. Час готування залежить від особливостей вашої духовки. У середньому на це йде від 1,5 години до 1 година 45 хвилин.

Крок 11. Готовий пиріг виймаємо з духовки. Він не повинен бути жорстким. Щоб було зрозуміло, скажу так: при русі форми чізкейк повинен злегка розгойдуватися, щось на зразок желатину. У процесі остигання він буде доготавливаться.

Залишаємо остигати пиріг разом з водою. Остуджуємо до тих пір, поки вода не стане теплою. При кімнатній температурі це займе близько 1 години.

Крок 12. Після цього знімаємо фольгу і акуратно знімаємо роз’ємні бортики.

Щоб переконатися, що пиріг не прилипає до бічних сторонах форми, можна провести по краю ножем з тонким лезом. В іншому випадку, під час зняття форми, чізкейк може потріскатися.

Подавати чізкейк на стіл бажано прямо на підставі форми. Або, якщо ви хочете перенести його на красиве блюдо, то вам знадобиться тонкий довгий шпатель. Його треба пропустити між дном і пирогом і акуратно перенести на блюдце.

Чізкейк нарізається на невеликого розміру порційні шматочки, за бажанням поливається ягідним соусом і подається на пробу. Виходить дуже смачно. Обов’язково спробуйте. Соус можна брати абсолютно будь-який, який вам найбільше подобається. В принципі, можна навіть використовувати варення, наприклад малинове або полуничне, рецепти яких у нас так само є на блозі.

Але я все ж рекомендую вам приготувати соус за рецептом, який описаний нижче. Ідеальне поєднання ягід, соусу і чізкейку неможливо передати словами. Потрібно спробувати, щоб оцінити смак і переконатися в правдивості сказаного.

Цікаве:  Баклажани на зиму: 17 кращих рецептів

Ягідний соус для чізкейку Нью-Йорк

Цей змішаний соус з різного набору ягід готується дуже швидко і просто. Саме він ідеально підходить для чізкейків, незалежно від того, який рецепт ви виберете. Так само цей соус чудово підходить в якості начинки або соусу для домашніх млинців. Це така смакота, що просто пальчики оближеш. І це вираз, в даному випадку, анітрохи не перебільшена. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Свіжа полуниця — 450 гр.
  • Малина — 180 гр.
  • Чорниця — 180 гр.
  • Ожина — 180 — гр.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Цукор — 3/4 ст.

Приготування:

1. Спочатку 2/3 ягід потрібно помістити в миску. Частину, що залишилася на час прибираємо в холодильник. Вона нам знадобиться трохи пізніше.

Пересипаємо цукром змішані ягоди і скроплюємо лимонним соком.

2. Ставимо каструлю на плиту і доводимо ягідну суміш до слабкого кипіння. Вогонь встановлюємо на середню швидкість і кип’ятимо протягом 5 хвилин. Маса повинна загуснути.

3. Потім відправляємо суміш ягід в сиропі в блендер.

І перетираємо їх до стану пюре. На фото нижче ви бачите що повинно вийти. Хоча я думаю і без фото ви розібралися б на відмінно.

4. Наступне що нам потрібно зробити — це позбутися від насіння від ягід. Для цього можна скористатися дрібним ситечком і, круговими рухами ложки, пропустити соус через нього. Тим самим все насіння залишаться в ситі.

5. Тепер нам залишилося тільки охолодити наш соус. А потім змішати його з тією частиною ягід, які ми відклали спочатку приготування.

У разі якщо соус виявиться занадто густим, можна додати в нього трохи води. І таким чином домогтися бажаної консистенції.

Цим самим соусом поливаємо наш чізкейк і насолоджуємося неповторним і ніжним смаком пирога, присмаченого солодкої поливкою. Приємного апетиту!

Ось такий от у нас сьогодні рецепт. Так що беріть на озброєння. Закуповуйте потрібні інгредієнти і пробуйте. Впевнений, що у вас все вийде.