У мене сьогодні радість для ласунів. Я вирішив трохи відійти від своєї манери писати по кілька рецептів в одній статті. Сьогодні розповім про бостонський торт, побачив його і він мені дуже сподобався. Поспішаю поділитися рецептурою і з вами.

Звичайно для багатьох не секрет, як зробити здобний бісквіт або підготувати звичайне заварне тісто, але сподіваюся хоча б новачкам це буде корисно. Я наприклад для себе багато нового дізнався. На вихідні тепер це частий десерт.

Щоб приготувати цей чудовий тортик беремо наступні продукти:

Для заварного крему

  • Молоко — 200 грам;
  • 1/2 стручка ванілі;
  • Яєчні жовтки — 3 штуки;
  • Цукор — 30 грам;
  • Борошно — 20 грам;
  • Масло вершкове (несолоне) — 25 грам

Для бісквітного коржа діаметром 15 см

  • Яйця — 2 штуки;
  • Цукор — 65 грам;
  • Молоко — 15 грам;
  • Екстракт ванілі — 0,5 чайної ложки;
  • Борошно — 65 грам;
  • Вершкове масло — 15 грам

Для прикраси торта

  • Темний шоколад (вміст какао 60-65%) — 50 грам;
  • Білий шоколад — 20 грам;
  • Молоко тепле — 30 грам

Крок 1. Застава відмінно приготованого блюда це якість інгредієнтів і складових. Кондитери точно знають, про що говорять, коли рекомендують використовувати натуральні прянощі. А мова якраз піде про ванілі. Для рецепту потрібно буде використовувати стручочек розміром 5-6 див. Звичайно можна спробувати обійтися і ванільною есенцією. Але ж легких шляхів не шукаємо!

На стручку ванілі потрібно зробити поздовжній розріз по стовбуру, акуратно выскрести внутрішню частину. Це все у нас піде в молоко для надання йому цього пряного аромату.

Крок 2. Молоко об’ємом 200 мл або 1 повний стакан, ставимо на невеликий вогонь. Відправляємо в нього розрізаний стручок ванілі і вичищений внутрішню крихту. Тут важливо стежити за температурою. Не потрібно доводити до кипіння. Основне завдання даного етапу — збагатити молоко смаком та запахом ваніліну.

Крок 3. Поки на плиті йде повільний процес обміну смаків, швидко підготуємо основу для заварного крему. Як завжди знадобляться курячі яйця, цукор і борошно. Відокремлюємо в чашу три курячих жовтка, додаємо до них 30 грам цукру.

Крок 4. Потім віночком, круговими руху збиваємо в кремоподібну масу. Ті хто раніше готував кремові торти нічого складного в цьому не побачать. Новачки теж справляться дуже легко. Вона повинна бути хоч і пишною, але тим не менш легко стікати з віночка.

Крок 5. Додамо до нього 20 грам просіяного борошна. Звичайно бажано брати вищий сорт. Просіявши ви одночасно позбавимося від грудочок, домішок (хоча в преміум продуктах їх не повинно бути так і так), ну і звичайно наситимо її киснем. Маса буде виходити більше пишною.

Крок 6. Тепер додамо наше тепле молоко з ваніліном до крему. Всі перемішаємо, по консистенції має бути як рідка сметана. Це те що нам потрібно.

Крок 7. Потім пропустимо все через сито, щоб у ньому затрималися шматочки стручка ванілі або не розчинилися грудочки. Краще переливати в невелику каструльку або сотейник.

Крок 8. На дуже тихому вогні почнемо нагрівати нашу суміш. Коли зайва частина рідини випарується, буде схоже на манну кашу. Не забуваємо постійно помішувати, щоб уникнути пригорання. Пару хвилин, буде булькати і плескати бульбашки. Це нормально.

Крок 9. Знімаємо з вогню, прибираємо в бік і додаємо 25 грамів несолоного вершкового масла. Краще заздалегідь розрізати їх на шматочки поменше, щоб було зручніше все перемішувати і розтоплювати. Даємо охолонути 15-20 хвилин.

Крок 10. Щоб такий крем зберіг свої властивості і структуру його часто охолоджують, але не заморожують. Краще всього дати охолонути поступово при кімнатній температурі, але щоб не заветріться вистелити піддон або посуд харчовою плівкою і потім накрити крем зверху. Потім можна буде прибрати в холодильник на нижню полицю, поки готується тісто.

Цікаве:  Огірки мариновані на зиму – хрусткі в банках

Крок 11. Пора перейти до бисквитному тесту. 2 курячих яйця змішуємо з 65 грамами цукру. Перемішуємо вінчиком.

Крок 12. Невеликий лайф-хак від професіоналів кондитерського справи. Щоб бісквітне тісто виходило пишним, з рівномірними бульбашками, основу починають замішувати при температурі близько 40 градусів. Простіше всього це робити на водяній бані.

Крок 13. Звичайно трохи пізніше все одно доведеться вдатися до допомоги міксера. Починати треба на повільній швидкості перемикаючись на велику. Робимо повітряну масу, за обсягом вона збільшитися від первісної мінімум удвічі.

Крок 14. Додаємо половину чайної ложки ванільною есенції.

Крок 15. Просеем і додамо 65 грамів борошна. Вводити її краще по можливості по частинах, щоб не утворювалися грудочки. Перемішуємо протягом 2-3 хвилин.

Крок 16. І ще один компонент вдалого бісквітного тіста це 15 грам розтопленого вершкового несолоного масла. Знову перемішуємо щоб змішалося все рівномірно. Розтопити можна на водяній бані, або просто на 30 секунд в мікрохвильовій печі.

Крок 17. Беремо форму для запікання діаметром 15 см, застеляємо дно і боковини пекарської папером. Заливаємо тісто, можна злегка поплескати формочкою по стільниці, щоб усередині не залишилося порожнеч, а також силіконової лопаткою вирівняти поверхню.

Крок 18. Ставимо в заздалегідь розігріту до 170º с градусів піч на 27 хвилин. Звичайно температурний режим визначити складно, у всіх різне обладнання та умови для готування. Одне Точно, обов’язково повинна бути піч потрібно розігріта до температури, колір коржа вийти рівномірно рум’яним і скоринка приготуватися. Час доведеться налаштувати самим, в межах півгодини.

Крок 19. Даємо трохи коржу охолонути і розрізаємо по горизонталі, щоб отримати 2 однакових коржа.

Крок 20. Заварний крем трохи постояв, охолов і ущільнився. Вершкове масло, яке в ньому перебувати замерзло. Потрібно його розм’якшити і збити заново.

Крок 21. Зробити це звичайно краще всього саме міксером.

Крок 22. Цей крем послужить у нас прошарком між двома коржами, накладаємо шар 1 см, рівномірно розмазуємо.

Крок 23. Другу частину коржа ставимо зверху на крем, але його потрібно перевернути, щоб скоринка почала просочуватися кремом.

Крок 24. Зверху тортик буде прикрашений розтопленим шоколадом, з симпатичним спіральним малюнком. Для цього знадобитися 2 виду шоколаду, білий і чорний і трохи молока. Основа чорний шоколад, його знадобитися 50 грам. Нарізаємо дрібною стружкою.

Крок 25. З білим шоколадом чинимо точно також, але його треба всього 20 грамів.

Крок 26. Шоколад тримаємо в різних чашечках і додаємо по трохи теплого молока. Буквально відміряємо ложками. Розчиняємо шоколад і перемішуємо, потрібно щоб він міг розтікатися.

Крок 27. Робимо верхній шар, наливаємо і допомагаємо шоколаду розтектися кондитерським ножем, або звичайним ножем.

Крок 28. Для того щоб намалювати спіраль білим шоколадом потрібно заздалегідь зробити з пекарської папери свого роду мініатюрний кондитерський пакет (кульок). Заливаємо в нього шоколад, відрізаємо кінчик. Самий солодкий олівець готовий (до речі, якщо у вас не буде білого шоколаду під рукою, його можна змінити на звичайне згущене молоко).

Крок 29. Наносимо спіральний малюнок від центру до краю. Так як це все-таки частина декору, з малюнком можна пофантазувати.

Крок 30. Ну і фінальний штрих, шпажкою малюнок допрацьовується. Від центру до краю проводитися кінчиком щоб спотворити малюнок, і між борозенками у зворотний бік, від краю до центру. Виглядати буде як павутинка.

Крок 31. Все готово. Далі всі знають що робити. Знадобитися гострий ніж і посуд за кількістю шматочків десерту.

Ось тепер можна заварити чай і насолодитися приємним смаком ніжного бісквіту з відмінним заварним кремом.

Друзі, у мене на цьому все. Якщо сподобалося або було корисно, буду вдячний за вашу думку в коментарях. Всім всього доброго, бажаю вам і вашим близьким всього самого найкращого. Удачі!